Home Bloggen tips Bloggen is || Creatief je ding doen

Bloggen is || Creatief je ding doen

18 november 2015

bloggen tips

Bloggen is een onderwerp waar ik over kan blijven praten schrijven. Niet alleen omdat het al meer dan een jaar éen van mijn grootste hobby is, maar ook omdat het een veelomvattend onderwerp is. Ondanks dat niet-bloggers onder ons denken dat bloggen “leuk tijdverdrijf is“, weten de bloggers onder ons wel weten. Bloggen is namelijk niet even snel een artikeltje typen of even snel je mening over iets geven. Om die reden deel ik de komende weken mijn gedachten over wat bloggen eigenlijk voor mij inhoudt, met vandaag de aftrap die in gaat over het onderwerp creativiteit: iets wat elke blogger wel bekend is.

Creatief zijn we allemaal || Niet iedereen zal het met mij eens zijn, maar ik denk dat wij allemaal wel iets creatiefs in ons hebben. Sommige iets meer dan anderen, maar uiteindelijk kan ieder mens wel iets creatiefs. Overigens betekent dit niet dat iedereen kan schrijven, althans pakkend kan schrijven, maar gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden als het op creatief zijn aankomt. Je hebt mensen die prachtig kunnen tekenen/schilderen (ik niet), die magische dingen met muziek kunnen doen (weer ik niet) of die creatief kunnen boekhouden (was het maar waar). Bloggen is dan wellicht niet voor iedereen weggelegd (maar dat heeft andere redenen), maar “ik ben toch niet creatief genoeg“, zou zeker geen zin moeten zijn die je te vaak moet herhalen (iets met erin gaan geloven enz.). Wat mij op het volgende punt eigenlijk brengt.

Proberen en leren || Als het op bloggen en creatief zijn aankomt, is het gewoon een kwestie van proberen en op je bek gaan. Er zijn bepaalde dingen die wel voor jou wel werken, maar ook een heleboel dingen waar jij niets mee kunt. Zo zul je niet snel op mijn blog een artikel met de titel “5 DIY’s om je woonkamer tot een paleis om te toveren” vinden. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar omdat ik 1. echt onhandig ben en 2. ik niet zoveel met knutselen heb. Je creativiteit in bloggen kwijt kunnen, hoeft dan ook niet te betekenen dat je maar alles aanpakt wat iemand anders ook doet. Probeer gewoon iets, kijk of het je ligt (en of je het leuk vindt) en ga op die voet op ontdekkingsreis naar jezelf en jouw creativiteit. Een blog wordt pas leuk als het in een jasje is gegoten die bij een persoon past. En ja dat valt een lezer heel snel op.

Wat jij voor creatiefs neerzet is geweldig || Dit puntje vergeten wij weleens als blogger zijnde, omdat wij uiteraard veel te perfectionistisch zijn. We kijken vaak alleen naar het resultaat in plaats van het bewandelde pad. Dit is gewoon hartstikke zonde! Creatief bezig zijn in de vorm van bloggen is creëren, schrappen, deleten en doorgaan. Je mag jezelf wel even een applausje geven dat je het elke dag / om de dag / week / maand weer probeert en zo mooie content weet te maken. Yay voor al die uren die je erin hebt gestoken!

Inspiratieloos zijn hoort erbij || Al eerder deelde ik een artikel over het behouden van een positieve bloginstelling, ook omdat dit soms heel moeilijk kan zijn. Het ene moment zit je vol goede ideeën en kun je niet ophouden met tikken, terwijl je het andere moment uit frustratie de haren uit je hoofd wil trekken (misschien iets te dramatisch, maar daar doen we het voor). Creativiteit valt helaas niet te bevatten en gaat waar het gaan wil. Ik denk dat dit bekend in de oren klinkt voor veel bloggers. En weet je? Het is helemaal niet erg! Het is allemaal onderdeel van de grote creatieve reis die je meemaakt als je blogt.

Toch blijft creatief bezig met je blog echt top || Vind je ook niet? Ik in ieder geval wel. Ik kan echt genieten van het moment waarop ik rustig op mijn laptop een artikel aan het tikken ben. Of als ik met mijn camera in mijn handen klaar sta om de volgende foto te nemen. Creatief bezig zijn, en buiten de hokjes van de maatschappij denken, maakt het bloggen juist zo mooi en verslavend en geeft mijn leven een stuk meer kleur. Als jij dit ook zo ervaart, ben je gewoon hartstikke goed bezig en kun jij jezelf een groot schouderklopje geven! Being creative is not just a hobby, it’s a way of life. 

Vind jij bloggen en creatief bezig zijn ook zo heerlijk? En wat is jouw sterkste punt wat betreft creativiteit? 

Dit vind je misschien ook leuk

31 reacties

debby 18 november 2015 at 07:26

Bloggen is zeker creatief bezig zijn. Creatief met woorden en beeld, sommige onder de bloggers zijn dan weer ontzettend crea met diy. Ik vind ook dat je veel van bloggen kan leren, op taalvlak maar door het lezen van andere blogs.

Reply
Deisy
Deisy 20 november 2015 at 17:25

Veel leren van bloggen kun je inderdaad en sluit mij dan ook volledig bij jou aan 🙂

Reply
Sandra 18 november 2015 at 07:48

Ik vind het heerlijk om mijn creativiteit te uiten met bloggen! Net als jij vind ik dat iedereen zeker wel creatief op zijn eigen manier is. Schrijven is mijn passie! Blogger is gewoon fantastisch omdat je overal over kan schrijven wat je zelf wilt. Je bent zo lekker vrij en dát vind ik tof!

Reply
Simpel, met een snufje liefde 18 november 2015 at 08:00

Bloggen is zeker creatief bezig zijn, ik ben sinds het bloggen nog creatiever geworden. Ik vind het heerlijk om te schrijven, het is echt mijn ding.

Reply
Deisy
Deisy 20 november 2015 at 17:26

Wat mooi om te horen dat je nog creatiever bent geworden sinds dat je blogt. Ook ik merk het aan mezelf hoor en dat vind ik toch echt een groot pluspunt. Jeej daarvoor dus haha.

Reply
Femke 18 november 2015 at 08:12

Ik vind mezelf dus niet zo creatief, maar voor mijn doen ben ik wel héél creatief met mijn blog terwijl anderen dit vast niet zo zien. Ik denk dat mijn creativiteit dan te maken heeft met schrijfstijl ofzo, haha! DIY’s zijn ook niet aan mij besteed.

Reply
Deisy
Deisy 20 november 2015 at 17:27

Nee joh! Niet jezelf onderschatten meis! Ik vind je juist hartstikke creatief: je artikelen, maar ook de foto’s: ik hou er van <3

Reply
Danielle 18 november 2015 at 08:28

Helemaal eens, ik vind bloggen en video’s maken echt een uiting van mijn creativiteit. Het bedenken van concepten en het bewerken van video’s is waar ik in mijn “creatieve top” zit.. maar ook schrijven vind ik heerlijk!

Reply
Deisy
Deisy 20 november 2015 at 17:29

Video’s maken ben ik helemaal vergeten haha! Ook dat vind ik zelf heel leuk, alleen baal ik er van dat het zoveel werk kost en dat ik dus daar veel te weinig tijd voor heb. Maar je brengt mij wel weer op een idee. En jouw video’s zijn trouwens echt leuk en creatief hoor, daar kunnen veel mensen nog wat van leren vind ik.

Reply
Jantine 18 november 2015 at 09:00

Ik vind het zeker ook heerlijk!
Dat iedereen creatief is geloof ik zeker. Ik weet (en oh wat vind ik het als nuchtere Nederlander moeilijk om te zeggen!) dat ik wat meer creativiteit meegekregen heb, maar ik kon er ‘vroeger’ lang niet altijd wat mee. Mijn blog helpt voor een groot deel om die creativiteit te kanaliseren, waardoor ik veel meer kan zien wat ik doe.

Reply
Tea 18 november 2015 at 09:14

Mee eens dat iedereen creatief is, creatief zijn kan je leren! Ik vind je blogs over bloggen erg leuk om te lezen telkens trouwens!

Reply
Deisy
Deisy 20 november 2015 at 17:30

Aaah wat ontzettend lief Tea, dank je wel voor dat prachtige compliment. Ik vind het zelf heerlijk om bepaalde hersenspinsels over bloggen van mij af te schrijven (en de mening van anderen te horen), dus doet mij goed om te lezen dat je er van geniet. Superleuk!

Reply
Vandaagismooi.nl 18 november 2015 at 09:27

Leuk artikel en zeker waar. Ik vind het ook heerlijk om mijn creativiteit en mijn gedachtes zo van me af te schrijven en te delen. Het bijhouden van mijn blog is dan ook heerlijk, kijken hoe je je tekst het beste kan schrijven, je spulletjes zo leuk mogelijk op de foto kan zetten en de foto dan ook nog mooi nabewerken… heerlijk! 😀

Reply
Deisy
Deisy 20 november 2015 at 17:31

Hahaha! Ik word helemaal blij van jouw vrolijke en energieke reactie (of althans zo lees ik hem haha).

Reply
Bregje 18 november 2015 at 09:28

Het allertofste vind ik als ik spontaan een artikel heb geschreven waar ik enorm trots op ben en dat het dan ook goed ontvangen wordt. De energie die dat brengt is heerlijk!
En wat jij ook zegt: het hele proces is tof: schrijven, schrappen, foto’s, een beetje bijschaven en op publiceren klikken! 🙂

Reply
Deisy
Deisy 20 november 2015 at 17:32

Dat is inderdaad ook een heerlijk gevoel Bregje: als mensen het leuk vinden om te lezen en je ze kunt helpen ben ik een tevreden meisje ; -) En ik denk veel bloggers met mij.

Reply
Kim 18 november 2015 at 09:29

Ik vind het heerlijk om mijn creativiteit te uiten in het bloggen.

Reply
Inge 18 november 2015 at 10:53

“Dit puntje vergeten wij weleens als blogger zijnde, omdat wij uiteraard veel te perfectionistisch zijn. ” Oeps. So true! We zijn zelf altijd zo ontevreden over van alles, maar hé wij zijn ook maar mensen.

Reply
Deisy
Deisy 20 november 2015 at 17:34

Dat is helemaal waar Inge! Zolang onzekerheid niet de overhand overneemt (en je leven gaat bepalen) denk ik dat er niets mis mee is hoor. Houdt ons ook een beetje op de grond hea hehe.

Reply
Manon 18 november 2015 at 11:43

Ik was helemaal niet creatief, maar ik merk dat ik door het bloggen wel creatiever ben geworden!

Reply
Rachel Kromdijk 18 november 2015 at 14:32

Ik heb eigenlijk nooit geen inspriatie gehad gelukkig, ben altijd al creatief en met het bedenken ook! liefs

Reply
Deisy
Deisy 20 november 2015 at 17:34

Wauw, dat is echt iets om trots op te zijn en om te koesteren hoor meis. Mag ik dan, als ik weer geen inspiratie heb, bij jou aankloppen hihi ; – )?

Reply
Saar 18 november 2015 at 17:56

Oh, ik vind het geweldig! Het hele schrijfproces en hoe je iets gaat neerzetten ligt mij nauw aan het hart. En dat vind ik dus het leukste om te doen!

Reply
Els 18 november 2015 at 19:10

Ik vind bloggen heerlijk. Leuk om mee bezig te zijn. Door mijn blog ben ik juist veel creatiever bezig :-).

Reply
Vivian 18 november 2015 at 20:51

Helemaal mee eens, ik vind het creatieve en expressieve aspect van bloggen juist het meest leuke en fijne eraan, omdat het me de mogelijkheid geeft helemaal mijn eigen ding te doen.

Reply
Kelly 18 november 2015 at 21:05

Helemaal mee eens! Ik kan ook heel veel creativiteit uiten en kwijt in mijn blog. Ik ben daardoor in mijn werk ook een stuk creatiever geworden en ben anders gaan aankijken tegen dingen.

Reply
Deisy
Deisy 20 november 2015 at 17:35

Leuk dat je dit punt zo naar voren brengt, want dat merk ik bij mezelf namelijk ook. Ik heb helemaal geen creatief beroep, maar op een of andere manier bekijk ik dingen het afgelopen jaar heel anders. Toch wel grappig dus dat meer mensen dat herkennen.

Reply
anna 18 november 2015 at 21:16

Wat een leuk en positief artikel! Als blogger moet je proberen dicht bij jezelf te blijven, dat maakt het een stuk makkelijker en leuker :-).

Reply
Deisy
Deisy 20 november 2015 at 17:36

En daar heb ik helemaal niets op aan te vullen! Prachtig uitgangspunt meis <3

Reply
Eske 3 december 2015 at 19:53

Ik denk inderdaad ook dat bloggen een uiting is van creativiteit, zo heerlijk en verslavend om er mee bezig te zijn 🙂

Reply
Deisy
Deisy 3 december 2015 at 20:29

Hahaha ja die verslaving herken ik inderdaad ook. Ik zou niet meer weten wat ik zonder mijn blog zou moeten doen. Eigenlijk best bizar als je het zo bekijkt.

Reply

Laat een reactie achter