Home Bloggen tips 5 manieren om jouw nieuwe blogjaar met een knal te beginnen

5 manieren om jouw nieuwe blogjaar met een knal te beginnen

7 januari 2016

blogjaar.goed.beginnen

Ondanks dat we alweer zeven dagen in januari zitten, voelt het voor mij nog steeds als een gloednieuw jaar (oké, dat is het ook wel een beetje).  Het nieuwe jaar is voor veel mensen de tijd om aan zichzelf te gaan werken, doelen op te stellen en gewoon keihard te knallen. Of jij nu wel of niet in de “let’s do this sh*t“-modus zit, vandaag geef ik je vijf tips -waar jij hopelijk wat aan hebt- om het nieuwe jaar helemaal goed en geïnspireerd te beginnen als het op bloggen aankomt. So fire that sparkle and kick some ass. 

Gooi de boel lekker om | Ik heb het al op een aantal blogs voorbij zien komen en vind het zelf hartstikke leuk om te zien: nieuwe thema’s, nieuwe logo’s of nieuwe vast rubrieken. Sommige vinden het heerlijk om hun blog volledig om te gooien en het nieuwe jaar is daar natuurlijk de uitgesproken kans voor. Je blog opnieuw kleur geven geeft niet alleen jezelf vernieuwde energie (en inspiratie niet te vergeten), maar kan ook zeker helpen voor je eigen zelfontwikkeling (dat doet twee uur coderen met je haha). Je begint het jaar toch ook met allemaal nieuwe dingen die je wilt ondernemen? Waarom zou je blog geen onderdeel van deze trend mogen zijn?

Kijk eens goed naar je blog | Naast dat jij je blog in een nieuw jasje kan steken, is het nieuwe jaar ook het ideale moment om eens kritisch naar je blog te kijken. Kun je wellicht die 20 onderwerpen opschonen naar 4? Heb jij kapotte afbeeldingen (of te grote of te kleine) die aangepast kunnen worden? Of passen al je artikelen uit het verleden nog wel bij je huidige blog / onderwerpen? Haal lekker een bezem door je blog en je artikelen en je zult merken dat jij je gelijk een stuk luchtiger voelt. Daarnaast is het ook een heel goed tijdstip om je artikelen SEO friendly te maken, want hoe beter de vindbaarheid van je blog….. ach je kent het wel.

Denk na wat je met jouw blog wilt | Misschien ben jij wel iemand die grootste plannen met zijn blog heeft, maar niet weet waar hij moet beginnen? Om die reden is het goed om in het begin van het jaar na te denken over je plannen en je doelen met betrekking tot jouw blog. Ook is het goed om over je blog na te denken als je helemaal niet de wereld ermee wilt veroveren, maar lekker voor jezelf wilt blijven bloggen (gewoon lekker in dagboekvorm). Doelen en plannen hoeven niet altijd gericht te zijn op een grotere of betere blog. Doelen voor je blog kunnen ook betrekking hebben op jouw eigen zelfontwikkeling: hoe kun je makkelijker artikelen schrijven is hier een goed voorbeeld van. Wat jouw doel ook mag zijn: nadenken over je blog is nooit verkeerd.

Geef je creativiteit een schop | Na al dat lekkere eten van de feestdagen, stappen de meeste van ons de sportschool in om weer keihard een workout te doen. Maar wie heeft eigenlijk ooit gezegd dat wij ons zouden moeten beperken tot ons lichaam? Onze geest vraagt namelijk ook weleens om een spreekwoordelijke workout en al helemaal tussen Kerst en nieuwjaarsdag als dat ding plat op zijn gat heeft gelegen bij de meeste van ons. Doe dus lekker veel dingen om je creativiteit een flinke workout te geven. Ik schreef een hele tijd terug een artikel met tips om geïnspireerd te blijven, maar ook op zoek naar blog inspiratie kan die creativiteit weer een flinke boost geven (waar inspiratie voor je blog vandaan te halen). Zoek een manier die jij lekker vindt en pas die in het nieuwe jaar toe.

Oud weg, nieuw in | Veel bloggers weten dat goede ideeën uit het niets op komen zetten, maar wanneer je met jouw ogen knippert het idee weer weg is gevlogen. Om die reden schrijven bloggers vaak hun inspiratie op. Het enige wat er nog weleens vergeten wordt is om de opgeschreven ideeën (of gemaakte concepten) op te schonen. Sommige ideeën zijn namelijk al 10 maanden oud en passen dan ook helemaal niet meer bij je blog. Doorloop je lijst dus in het begin van het nieuwe jaar en beloof jezelf om alleen maar ideeën die je aanspreken mee te nemen naar het nieuwe jaar. Een goede tip als je een notitieboek gebruikt is om gewoon een nieuw notitieboek (o wat erg zeg) aan te schaffen en alle ideeën waar je nog echt iets mee wilt doen in je nieuwe notitieboek op te schrijven. Het nieuwe jaar is een leeg stuk papier en zo zou ook je notitieboek moeten zijn wat mij betreft.

Wat doe jij voor je blog in het nieuwe jaar? En waarom dan? Of kabbelt bij jouw blog gewoon rustig door? 

Dit vind je misschien ook leuk

47 reacties

Femke 7 januari 2016 at 07:41

Geef je creativiteit een schop, helemaal mee eens. Nu alleen nog bedenken hoe ik dit ga doen ;-)!

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 11:44

Juist dingen doen die uit je comfortszone liggen en brainstormsessies houden is ook altijd een goede. Succes lieve dame.

Reply
Amy 7 januari 2016 at 07:51

Mooie tips, Thanks! Ik ben alleen nog aan het bedenken wat ik met mijn blog wil. Mijn layout is nog geen jaar oud, maar misschien gaat hij toch wel weer door de carwash… Even denken nog! 🙂

Reply
Dina 7 januari 2016 at 08:07

Yay, goede tips! Ik heb vorig jaar al mijn concepten al de prullenbak in gedaan. Voor dit jaar heb ik wel geprobeerd om alvast een beetje na te denken over wat ik nu wil en hoe het straks allemaal gaat als ons zoontje er is; ik ben slecht in vooruit schrijven, dus er komt waarschijnlijk straks een poosje erg weinig online.
Er vliegen continu ideetjes door mijn hoofd, maar ik weet nog niet zo goed hoe ik deze wil uitwerken. We zullen zien wat dit jaar brengt. 😀

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 11:46

Hahaha ja continue ideeën hebben herken ik heel erg. Ik denk dat het goed is om gewoon te beginnen met iets, anders zullen het altijd ideeën blijven. En ik denk dat jij heel goed weet wat goed voor je is en wat niet als je zoontje er is denk ik: of het nu weinig bloggen of veel bloggen is <3

Reply
Melle 7 januari 2016 at 08:16

Goede tips! Vooral het puntje ‘denk na wat je met je blog wilt’ is voor mij een continu proces. Een leuk proces van steeds erover nadenken wat ten eerste interessant genoeg is om te lezen, wat ik wil vertellen en op welke manier ik dat dan ga overbrengen.

Reply
debby 7 januari 2016 at 08:47

Erg goede tips weer. Zo heb ik bedacht dat ik in het nieuwe jaar meer diy op mijn blog wil plaatsen.

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 11:46

Jeej! Daar kijk in nu al naar uit (ook omdat ik totaal geen DIY’er ben, maar het altijd geweldig vind wat andere mensen kunnen toveren).

Reply
Linda 7 januari 2016 at 09:21

Fijne tips! Het staat voor deze maand op mijn planning om alles weer eens op te schonen (komt bekend voor die overvolle lijstjes met ideeën 😉 ), en ook wat achtergrond dingen weer op te pakken zoals SEO inderdaad.

Reply
Nesrin 7 januari 2016 at 09:34

Fijne tips weer! Mijn man vroeg gisteren heel concreet wat ik wil bereiken met mijn blog. Ik heb hier geen antwoord op behalve dat ik hoop dat het gezellig en leuk blijft, dat zowel ik als de lezers plezier hebben.

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 11:47

Ik denk dat dit een heel mooi uitgangspunt is lieve Nesrin <3

Reply
Japke 7 januari 2016 at 09:44

Als ik niet uitkijk kabbelt mijn blog gewoon door en dat is juist niet wat ik wil. Dit jaar wil ik werken aan meer zichtbaarheid en meer structuur. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet precies maar ik denk dat oa jouw blog mij daarbij een stapje op weg helpt. Dank je wel!

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 11:48

Aaah wat ontzettend lief Japke, dank je voor hiervoor en ben blij dat ik jou vooruit kan helpen. Als je graag iets wilt lezen / weten dan kun je het mij altijd laten weten hea 🙂

Reply
Kim 7 januari 2016 at 10:17

Dit artikel heeft me echt aan het denken gezet. Dankjewel!

Reply
Darina 7 januari 2016 at 10:22

Goede tips! Ik wil nieuwe rubrieken gaan bedenken. Ik wil mijn blog een nieuwe boost geven. Je hebt me aan het denken gezet!

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 11:54

Blij om te horen en hoop dat je een prachtig jaar tegemoet gaat wat betreft bloggen.

Reply
sammie 7 januari 2016 at 11:07

Een nieuw jasje voor mijn blog staat op mijn to do list (al maanden) en wil ik zeker in 2016 gaan doen, de lijst met onderwerpen moet ik ook weer eens door scrollen om te kijken of er iets weg kan. Leuk artikel!

Reply
Desiree 7 januari 2016 at 11:51

Leuk en handig artikel! Ik denk dat iedereen in het nieuwe jaar ook hun blog een boost wil geven. Het uuuuuurenlange coderen deed ik al in de kerstvakantie, haha! Zo’n leuke bezigheid. Ik wil vooral dit jaar blijven genieten van het bloggen en niet het gevoel krijgen dat het een verplichting is. 🙂

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 11:55

Dat is een ontzettend mooi uitgangspunt Desiree: plezier en het gevoel hebben alsof het geen verplichting is, is denk ik zelf echt super belangrijk. Succes <3

Reply
Mona - Vandaagismooi.nl 7 januari 2016 at 11:57

Leuke tips weer, altijd goed om even kritisch te kijken naar je blog 🙂

Reply
Mariska 7 januari 2016 at 12:27

Ik ben liever wat consistenter in m’n blog dan alles om te gooien, maar ik ben dan ook pas een maand bezig. Maar ik streef altijd naar verbetering, eens goed kritisch naar je blog kijken lijkt me dan ook een goed idee 🙂

Reply
Daniëlle 7 januari 2016 at 12:56

Wat een leuk artikel! Ik ben vorige week begonnen op mijn nieuwe domein, dus wat dat betreft is alles nog ‘vers’. Wel schrijf ik alle ideeën die ik heb op, want ik kan ze wat dat betreft zomaar weer vergeten.

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 11:56

Ja voor je het weet zijn al die goede ideeën opeens verdwenen haha 😉 Leuk van je nieuwe domein trouwens, heel veel succes en plezier natuurlijk daarmee.

Reply
Kim | Kimsbloglife 7 januari 2016 at 13:08

Ik had hier eigenlijk nog niet echt over nagedacht, maar dat is inderdaad wel een fijn idee! Bij mij komt er binnenkort een nieuwe layout aan, maar dat zal nog wel twee maandjes duren. Jammer dat ik ermee het nieuwe jaar niet kan inzetten, maar goed, het komt eraan! Verder wil ik ook wel graag eens alles opschonen en die nieuwe layout is daar eigenlijk het ideale moment voor.

Reply
Cindy 7 januari 2016 at 13:20

Mijn blog kabbelt vrolijk door. Het is zelfs zo dat ik voor 2016 denk dat ik minder ga bloggen, omdat mijn hele leven op zijn kop gaat staan als ik bevallen ben. Wel denk ik na over verbetering: Van Blogger naar WordPress met een nieuw uiterlijk erbij, maar ik moet me daar nog eens in verdiepen. Waarschijnlijk zullen er wel andere onderwerpen bij komen, ik ben momenteel erg bezig met onderwerpen als mindfulness en zelfcompassie en dat wil ik eigenlijk ook terug laten zien op mijn blog. Maar voor nu: Even gewoon zo door. Wel hele fijne tips!

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 12:04

Jaaah! Ik heb je nieuwe uiterlijk van je blog al bewonderd en hij is mooi hoor, mag je trots op zijn <3

Reply
Sabine 7 januari 2016 at 13:52

Superleuk artikel! Krijg er helemaal zin van om metéén te beginnen hahaha. Ik ga mijn eigen domein kopen en ben al druk aan het zoeken. Ga dan ook de lay out veranderen. En ja die concepten… moet ik inderdaad ook eens doorheen haha

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 12:05

Hahaha.. ja die concepten hea: ik ben ook vol goede moed begonnen maar mijn favoriete karwei is het niet echt 😉

Reply
Kelly 7 januari 2016 at 15:34

Yeahh goede tips! De concepten heb ik in december allemaal opgeschoond. Dit jaar hoop ik wat meer persoonlijker te gaan bloggen, proberen nog meer te genieten en heel veel lieve bloggers te ontmoeten. Ik wil niet alles vast leggen voor 2016, want ik heb ook geleerd dat niet alles te plannen valt. Wat ik wel graag zou willen is verbeteringen door maken met mijn blog en werken aan mijn ontwikkeling. Ik hoef geen grote blog te worden, maar ik wil blijven vernieuwen en niet alleen maar dezelfde voet verder gaan

Reply
Manon 7 januari 2016 at 16:27

Fijne tips. Ik heb een beetje de boel omgegooid. Ben begonnen met video’s maken haha!

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 12:07

Wat ontzettend gaaf zeg Manon! Ik heb net even je filmpje gekeken en ik ben fan hoor 😉 Keep up doing the good work.

Reply
Els 7 januari 2016 at 16:48

Goed artikel hoor. Veel dingen om over na te denken. Ik verander eigenlijk altijd iets gelijk. Ik wacht niet op een jaar bijvoorbeeld. Ik heb dan ook geen echt voornemens. Ik wil gewoon plezier houden 😊

Reply
Ashley 7 januari 2016 at 17:08

Vooral een grote opruiming op mijn blog: waar ik niet meer tevreden over was of nu niet meer passend vond heb ik weggedaan. Ik wil een switch gaan maken om meer te gaan bloggen over creativiteit, koken en samenwonen, aangezien dat dit jaar op de planning staat en ik al bomvol ideeën zit!

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 12:08

Jeej, supergaaf om te horen dat je een richting voor jezelf hebt gekozen voor het komende jaar. Ik ben erg benieuwd naar al je artikelen.

Reply
Maureen 7 januari 2016 at 18:09

Wat een heerlijk artikel! Fijne tips en ik vind persoonlijk ook dat er niks fijner is dat bezig zijn met je layout. Coderen is te leuk en ik ben ook nooit helemaal klaar met mijn layout, telkens probeer ik deze op meer fronten te verbeteren! En op de planning staat zeker nog seo en tags verbeteren en aanpassen!

Dankjewel voor dit handige artikel!

Reply
Anita 7 januari 2016 at 19:16

Binnenkort maar eens voor gaan zitten, een frisse wind door mijn blog zal niet verkeerd zijn!

Reply
Saar 7 januari 2016 at 20:10

Mooi tips!

Reply
anna 7 januari 2016 at 21:33

Wat een fijne tips, echt een handig en bruikbaar artikel! Ik moet mijn blog echt gaan opschonen, er staat voor mijn gevoel super veel ‘oude troep’ tussen, haha. Verder heb ik nog geen nieuwe rubrieken of andere onderwerpen, hmm. Als ik daar inspiratie voor krijg doe ik het gewoon op dat moment!

Reply
Esmée 7 januari 2016 at 21:50

Wat een goed artikel! Ik ben meteen in het nieuwe jaar al begonnen met het opschonen van mijn blog. Het verhoogd weer de vindbaarheid op Google, en alle artikelen hebben weer de bijbehorende afbeeldingen. Daarnaast geeft het inderdaad een heerlijk gevoel! Een opgeruimde omgeving, is ook een opgeruimd innerlijk. x

Reply
Deisy
Deisy 8 januari 2016 at 12:22

Wat goed zeg Esmée om het jaar op deze manier te beginnen. Ik ben het dan ook helemaal met je eens wat betreft het laatste: als het opgeruimd is, heb je volgens mij ook veel meer rust haha 😉

Reply
Bianca Schrijft 8 januari 2016 at 13:41

Ik ben nog niet zo heel lang bezig, een paar maandjes, dus de bezem erdoor zou apart zijn. 🙂 Wel heb ik sinds vanmorgen een nieuw, aangepast logo online.

Reply
Deisy
Deisy 11 januari 2016 at 21:25

Wat heerlijk zeg om een nieuw logo te hebben en (ik heb even snel gekeken haha) ook nog een prachtige zo te zien. Ik wens je in ieder geval een ongelooflijk mooi blogjaar dame.

Reply
Zus ziet 9 januari 2016 at 09:21

Goeie tips, ik ben momenteel bezig met het compleet gercategoriseren van al mijn berichten + de seo te optimaliseren van alle berichten. Monnikenwerk maar het levert een mooie nieuwe menustructuur op en als het goed in een goeie seo. Ook heb ik de subtitel van mijn blog (eindelijk) bedacht en het logo opgefrist. Work in progress-always 🙂

Reply
Zus ziet 9 januari 2016 at 09:22

*hercategoriseren

Reply
The world according to me #26 – Wat zij zegt 11 januari 2016 at 10:15

[…] 5 manieren om jouw nieuwe blogjaar met een knal te beginnen – Deisy deelt weer wat leuke tips om je blogjaar goed mee te starten. […]

Reply
Eva - eighty7 12 januari 2016 at 21:24

Fijne tips! Ik ga aan de slag 😉

Reply
Week report #7 - Streets Ahead 13 januari 2016 at 06:10

[…] Heb jij ook een blog? Waarom zou je die doelen en goede gewoontes die je voor dit jaar bedacht hebt alleen op jezelf richten? Zo begin je ook je ‘blogjaar’ met een knal. […]

Reply

Laat een reactie achter