Home Boss Babe Biz Boss Babe Biz | 5 lessen die ik van Marie Forleo heb geleerd

Boss Babe Biz | 5 lessen die ik van Marie Forleo heb geleerd

15 maart 2017

Marie Forleo. Zij is toch wel echt mijn heldin. Zij heeft mij al zoveel geleerd en – nog beter – aan het denken gezet over bepaalde onderwerpen en mijn eigen leven. In de gesprekken die ik voer verwijs ik dan ook (soms iets te vaak) naar haar. “Ja Marie Forleo zei dit…” en “door Marie Forleo heb ik ontdekt dat…“. Gek dan ook dat ik eigenlijk nog nooit iets over haar heb geschreven. Vandaag breng ik daar verandering in! Ik deel maar liefst 5 lessen die ik van haar heb geleerd. 

Door actie krijg je helderheid en duidelijkheid | Toen ik – alweer zeven maanden geleden – als ondernemer begon dacht ik dat ik exact moest weten waar ik naartoe ging. Op welke niche ging ik mij richten? Wat ging ik voor diensten aanbieden? En hoe zou ik mijzelf op de kaart zetten? Weken of misschien wel maanden lag ik ervan wakker. En ik baalde! Ik wist het namelijk gewoon niet. Voor alle ondernemers leek het zo simpel BEHALVE voor mij. Toch heb ik de afgelopen maanden ontdekt dat je niet pas in actie hoeft te komen als je helderheid en duidelijkheid hebt. Soms komt deze helderheid juist doordat je actie neemt. Daardoor ontdek je wat je fijn vindt (en wat niet) en waar jouw kracht ligt. Actie is de sleutel om juist die helderheid te krijgen. Blijf dus niet te lang in je hoofd zitten en ga gewoon doen.

Vergelijken is dodelijk | Maandag schreef Suzanne een artikel over de 6 dingen die haar onzeker maakte. Omdat we elkaar die dag zagen, was dit artikel ook een gespreksonderwerp. We ontdekte al snel dat wij, als vrouwelijke wezens, onszelf vaak vergelijken en dat dit – ja je raadt het al – best wel dodelijk is. Het grappige? Marie Forleo zegt dit ook.  Het is makkelijk om jezelf te vergelijken en daardoor neer te halen. Hoe ik hier zelf mee omga? Ik probeer mijzelf er altijd aan te herinneren dat je maar een klein onderdeel van iemand zijn leven ziet. De leuke dingen. De mooie dingen. Dat is wat je ziet. Je zult nooit het hele verhaal kennen en daarom is het eigenlijk superstom dat jij jezelf vergelijkt met anderen.  En als dat niet helpt, kun je altijd een andere uitspraak van Marie Forleo aanhalen: no other person ever has, or ever will, have the unique blend of talents, strengths and perspective that YOU have. Fijn, right?

Je hebt alles in je om het tot een succes te maken | Ik hou hou hou van deze uitspraak. Marie Forleo zegt namelijk dat als er een idee in je opkomt, dit niet voor niets gebeurt. Het idee komt omdat jij al alles in je hebt om die droom of dat idee – hoe groot of klein deze ook is – uit te laten komen.  Jij bent de aangewezen persoon om het uit te voeren. Anders was het nooit in je opgekomen. En weet je? Het gekke is dat dit totaal klopt. Ik ken heel veel ondernemers die mooie dingen doen, maar die ik nooit zou willen doen (of het idee heb gehad om het te gaan doen). En visa versa. Onthoud dus altijd dat het idee niet voor niets in je gedachten komt. Er is een reden! Durf ervoor te gaan.

Er is altijd wel een weg | Everything is figureoutable“. Dit is de meest bekende quote van Marie Forleo. Ik heb hem een beetje in het Nederlands proberen te vertalen, maar voor mij betekent het dat er altijd wel een weg is om datgeen te realiseren wat jij wilt. Wat het ook is. Deze uitspraak heeft mij geholpen om de dingen te doen waarvan ik in eerste instantie dacht dat ik ze nooit zou kunnen realiseren. Wat mij betreft echt een game changer. Nog niet overtuigd? Check deze video waarin Marie Forleo uitlegt wat de grondslag van deze gedachtengang is.

Start voordat je klaar bent |  Als ondernemer leer je al ongelooflijk snel dat je soms dingen moet doen voordat je er klaar voor bent. Het is immers nooit perfect. En als je dat probeert na te streven, kom je echt van een koude kermis thuis. Door blijven gaan – en dus soms inderdaad op je bek gaan – is de enige manier om te ontdekken of het idee werkt wat jij hebt bedacht of niet. Hoe vaker je de controle loslaat om alles van tevoren te willen weten en gewoon gaat DOEN, hoe vaker je zult ontdekken dat de weg zich vanzelf wel wijst. Starten is hierin echt de essentie!

Niet bekend met Marie Forleo. Ga haar dan gelijk checken! Haar YouTube-kanaal en haar website link ik hierbij. Echt een aanrader als je het mij vraagt.  

Door wie raak jij geïnspireerd? En waarom juist deze persoon? 

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

Tarinda 15 maart 2017 at 09:09

Jaaa Marie Forleo <3 En ook fijn om alles zo even op een rijtje te zien! Heerlijke reminder om de dag mee te beginnen 🙂

Reply
Deisy
Deisy 17 maart 2017 at 10:21

Echt hea! Dit artikel ga ik van mezelf even bookmarken haha. Voor als ik weer van die dagen heb 😉 X

Reply
Manon 15 maart 2017 at 10:24

Jaa Marie! Mijn favoriete YouTuber. Wel jammer dat ik al deze filmpjes al gezien heb, haha. Ik vind de interviews meestal nóg interessanter dan de Q&A sessies, omdat er dan een verhaal aan verbonden is.

Reply
Deisy
Deisy 20 maart 2017 at 22:11

Jaaah! Zij is echt een heldin. Zo fijn om te zien hoe jij ook veel van haar hebt geleerd. Love it!

Reply
Desi 15 maart 2017 at 16:15

I love Marie! Ik vind haar zo ontzettend leuk en ik leer zo veel van aar 🙂

Reply
Deisy
Deisy 17 maart 2017 at 10:21

Me 2! Echt bizar hoeveel mooie dingen zij weet en deelt met de wereld. BIJZONDER! X

Reply
Joyce - LemonyLifeNL 15 maart 2017 at 18:36

Wat een fijne lessen! Ik was nog niet bekend met Marie maar ga me er zeker eens in verdiepen!

Reply
Deisy
Deisy 17 maart 2017 at 10:22

Zeker doen Joyce. Ze zal je echt niet teleurstellen 😉 Een heel mooi mens die heel veel mooie inspirerende lessen met de wereld deelt. Laat mij weten wat je ervan vindt. Ben echt benieuwd naar je reactie namelijk. X

Reply
Vivian 9 april 2017 at 17:29

Ik vind haar kanaal ook echt tof! Die video over vergelijken en ”it’s all been done before” kan ik wel 100 keer kijken, zó inspirerend!

Reply

Laat een reactie achter