Home Boss Babe Biz Boss Babe Biz | Zorg voor die juiste – succesvolle – mindset in 5 stappen

Boss Babe Biz | Zorg voor die juiste – succesvolle – mindset in 5 stappen

26 september 2016

succesvolle-mindset

Om jouw bedrijf tot een succes te maken moet je de juiste mindset hebben. Als ondernemer zijnde krijg je namelijk aardig wat onzekerheden op je af gevuurd. Weer een afwijzing. Weer geen uitzicht op inkomsten. Weer stagnatie binnen je bedrijf. En geloof mij: zo zijn er nog 100 dingen. Een rotsvast vertrouwen is belangrijk om deze situaties te boven te komen. Nog geen rotsvast vertrouwen?  Volg dan de volgende vijf stappen en krijg eindelijk die “yes I can”  mentaliteit. 

Denk je dat het je gaat lukken? Dat is een vraag die ik de afgelopen maand veel heb gehoord. Met “het” wordt hier trouwens een verwijzing naar mijn bedrijf gemaakt. Ze vragen zich af of ik nooit twijfel, of ik niet angstig ben of al dat ik al klaar ben om op te geven (as if). Mijn antwoord? Ik denk niet dat het mij gaat lukken. Ik weet 100% dat het mij gaat lukken. En hoe arrogant of naïef dit mag klinken: in deze acht woorden – ja even tellen – geloof ik echt heilig. En uiteraard heb ik wel angsten of twijfels, maar deze verlammen mij niet. Ik blijf doorgaan, want dat is de enige manier om mijn doel te halen.

Gelukkig heb je om een rotsvast vertrouwen te creëren – in wat dan ook – geen speciale gave nodig. Met een aantal stappen kom je echt al een heel eind. Ben jij er klaar voor? Daar gaan we dan.

Denk aan je diepste verlangen

Als ik aan mijn bedrijf denk heb ik een diep verlangen. Een verlangen om vrij te zijn: om te werken waar ik wil en te doen waar ik de meeste plezier uit haal. Als ik daarbij ondernemers kan helpen, is het plaatje helemaal compleet. Dit plaatje zorgt ervoor dat ik door blijf gaan, zelfs als het niet zo super gaat. Wat is het eigenlijk dat jij verlangt? Heb jij weleens groot durven dromen? Over waar jij over vijf jaar staat? Of wat jou heel blij maakt? Neem er eens rustig de tijd voor om op zoek te gaan naar dat verlangen. Dat wat jou in vuur en vlam zet en ervoor zorgt dat je door blijft gaan. Je hoeft het nu niet te weten, maar het is wel gaaf om er eens een keer over na te denken. Ik ben benieuwd naar jouw dromen.

Doe alsof je het al hebt

Oftewel het bekende gezegde: fake it til you make it. Wil jij in de toekomst voor jezelf beginnen? Denk eraan en gedraag je alsof je al eigen baas bent. Hoe zou jij je voelen als je eigen ondernemer was?  Welke acties zou jij allemaal nemen? Voel en beleef de ervaring. Maar ook als je graag wat meer liefde in je leven zou willen hebben. Wat zou je dat voor gevoel geven? Blij? Opgewonden? Geef jezelf de mogelijkheid om dat nu al te voelen: in het hier en het nu. En geloof er altijd in dat goede dingen jouw kant op gaan komen.

succesvolle-mindset1Dat visionboard is je beste vriend   

Het visionboard is de ideale manier om gemotiveerd te blijven. Gaat het weer niet zoals je wilt? Neem dan een kijkje op je visionboard. Dit is namelijk vaak een mooie weerspiegeling van je verlangen (zie punt 1). Een mooie herinnering van wat jij allemaal wilt – en kunt – bereiken. Mij helpt het altijd om mijn focus terug te vinden en uit het negatieve denkpatroon te komen. Het laat mij zien waar ik het voor doe en waarom ik door moet zetten (#letkickass).

Een leuke bijkomstigheid? Je hebt een excuus om dagelijks naar mooie plaatjes te kijken. En je borden op Pinterest vol te pinnen. De wetenschap zegt immers dat wij visueel ingesteld zijn. Durf jij daar tegenin te gaan? Ik niet hoor. Pinnen die hap!

Praat met anderen over je droom

Maak de mensen om je heen helemaal gek. Met je wildste plannen, je grootste dromen en je gekste verlangens. Durf hardop uit te spreken waar jij diep in je hart van droomt. Eng, maar wel een mooie manier om het voor jezelf werkelijkheid te maken. Praat met mensen die je begrijpen en die je steunen. Ga een gesprek aan met mensen die ook grote dromen hebben en jou inspireren. Wees gewoon ongegeneerd geobsedeerd in elke actie je doet. Hoe meer je er namelijk aan denkt, hoe meer actie je gaat ondernemen. En zoals je onderhand wel weet is actie de beste manier om jouw doel glansrijk te bereiken.

Geef jezelf een peptalk 

Nog steeds geef ik mijzelf iedere dag een flinke peptalk. Dat is iets wat ik al heel lang doe en wat voor mij – kennelijk – werkt. Zo roep ik weleens: “jouw bedrijf is echt een groot succes” of “al die opdrachtgevers staan voor jou in de rij”. Het klinkt heel gek om dit op te schrijven (en jullie zullen mij vast allemaal voor gek verklaren), maar het geeft mij wel de juiste mindset om vol vertrouwen de dag te beginnen. Ga dus voor die spiegel staan en begin gewoon. Na een tijdje zal het echt niet meer zo raar voelen. Dat kun je van mij aannemen.

Weet jij niet zo goed wat je tegen jezelf moet zeggen? Begin dan gewoon makkelijk met de positieve affirmaties van Brian Tracey. Een betere manier dan dat bestaat er naar mijn idee niet.

Wat is jouw grote droom? Durf jij het te delen? En het zo werkelijkheid te maken?  

Bron foto’s: Twigy Stock

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

Anna 26 september 2016 at 09:43

Fijne tips! Goeie om jezelf in gedachte al voor te nemen dat je bijvoorbeeld dat eigen bedrijf hebt. Dan ga je er ook echt naar handelen. En erover praten met anderen werkt voor mij altijd enorm goed. Dan vat je eigenlijk voor jezelf ook eens even samen wat je plan precies is – terwijl je het aan het vertellen bent. Ideaal!

Reply
Lilian 26 september 2016 at 20:45

Onze droom is volgens mij nooit af. Als je droom is uitgekomen bedenk je wel weer iets nieuws, iets nog groters. En dan is het belangrijk om even stil je staan bij het feit dat de oude droom al uit is gekomen (doe ik dus nu even), anders lijkt het net alsof je altijd maar aan dromen jagen bent.

Reply
Heleen 26 september 2016 at 22:16

Leuk om te lezen. Heel herkenbaar ook, zeker dat jezelf er elke keer weer bij pakken als je even wegzakt. Wat voor mij ook goed werkt is jezelf de ruimte geven om even niet te hoeven. Vaak is dan zo’n moment waarop je even ‘niets’ doet hartstikke nuttig voor bijvoorbeeld het bedenken van nieuwe ideeën.

Reply
Esmeralda 29 september 2016 at 13:06

Goed artikel!! Ik merk zelf dat ik soms wel onzeker ben. Ik kan dan vanuit angst verkeerde beslissingen maken. Zonde eigenlijk, met de juiste mindset kan je heel ver komen. Dus een heel handig artikel met wijze woorden. Thanks!!!

Reply
Danielle! 30 september 2016 at 20:12

Yes! Fijn stukje weer, ik wil je de komende tijd heeeeel veel succes wensen. Maarrr ik weet zeker dat je het gaat rocken :)!

Reply
Saskia 1 oktober 2016 at 20:14

Wat een mooi inspirerend stuk weer! Heel erg fijn om te hebben gelezen. Op dit moment is mijn droom van nu al in vervulling gegaan, appartement vov en een nieuwe woning hebben gekocht onder voorbehoud.. Kan niet wachten! En nieuwe dromen komen altijd weer om de hoek zetten, maar ik blijf me dagelijks beseffen hoe gelukkig ik ben met de dromen die ik al heb bereikt.

Reply
Wendy 4 januari 2017 at 20:36

Ik had je via facebook al laten weten dat jouw verhaal me inspireert. Ook dit artikel spreekt me enorm aan! Ik schreeuw mijn dromen hardop uit via mijn blog en ben ongegeneerd geobsedeerd en super trots in elke actie die ik doe. Leuke blog Deisy, ik blijf je volgen!

Reply

Laat een reactie achter