Home Boss Babe Biz Podcast | Je X-FACTOR: Hoe jij jouw talenten vindt en voor je bedrijf inzet

Podcast | Je X-FACTOR: Hoe jij jouw talenten vindt en voor je bedrijf inzet

19 juli 2017

Jezelf onderscheiden. Dat is als ondernemer ontzettend belangrijk. Je wilt immers graag opvallen met je geweldige bedrijf – ja dat is het echt- tussen al die anderen. Maar hoe doe je dat? Moet je daarvoor veel kennis hebben, de beste diensten aanbieden of concurrerende prijzen ertegenaan gooien? Allemaal niet!! Het gaat namelijk om jou. Om het concreter te maken: om jouw x-factor. En vandaag gaan we in mijn tweede podcast ons best doen om te ontdekken wat die x-factor van jou dan precies is. 

De podcast

De notities bij deze podcast

  • Het is niet erg om niet te weten wat je x-factor is. Dit krijgen we namelijk niet te leren. Al vanaf onze jeugd krijgen we te horen dat we ons moeten focussen op onze ‘minder sterke’ eigenschappen. Over onze sterke eigenschappen wordt eigenlijk nooit wat gezegd
  • Geloof mij dat iedereen die x-factor heeft en zoals – mijn grote heldin – Marie Forleo altijd zegt: the world needs that special gift that only you have. Vertrouw daar dan ook op en gooi die bescheidenheid van je af
  • Doordat er tegenwoordig zoveel op internet is te vinden (tekstschrijvers, virtual assistents, coaches) lijkt het moeilijk om jezelf te onderscheiden. Maar dat hoeft helemaal niet. Als jij namelijk weet wat jouw x-factor is kun jij dit inzetten voor je bedrijf. Om jezelf dat onderscheidend vermogen te geven en jezelf uniek op elk vlak te maken.
  • Je x-factor moet terug te vinden zijn in je webteksten, je nieuwsbrieven, je blogs en zelfs je social media kanalen. Mensen moeten bekend raken met jouw bedrijf en de persoon die erbij hoort: JIJ. Uiteindelijk willen we namelijk allemaal één ding: zaken doen met andere mensen. Het liefst LEUKE mensen.
  • Je x-factor is datgeen dat je heel natuurlijk afgaat, je door sterker voelt en je meerdere keren zou kunnen doen. De vraag die jij jezelf dan ook kunt stellen is: waar ben ik goed in zonder dat ik daarvoor moeite hoef te doen? Dat is immers je x-factor.
  • Vraag ook mensen in je omgeving wat ze een goede eigenschap aan je vinden en hoe ze je in één woord zouden omschrijven. Soms krijg je hier namelijk hele waardevolle informatie uit. Vergeet dit dus niet te doen!
  • Klaar om die x-factor te ontdekken? Download dan mijn werkboek hieronder en kom een stapje dichterbij jouw x-factor.

Dit vind je misschien ook leuk

1 lieve reactie

Vivian 20 juli 2017 at 12:33

Je bent echt goed bezig Deisy! Zo leuk om naar te luisteren, en je hebt ook echt een fijne stem 🙂

Reply

Laat een reactie achter