Home Persoonlijk Verslaafd aan boeken? Dan mag je deze vijf artikelen niet missen!

Verslaafd aan boeken? Dan mag je deze vijf artikelen niet missen!

3 september 2015

artikelen boeken

Boeken lezen doe ik voor mijn gevoel veel te weinig, terwijl ik het wel echt heerlijk vind. Het gevoel van rust, even alles om je heen vergeten en met jouw favoriete personage meeleven: yup, zoals je merkt ben ik dol op boeken. Om die reden lees ik dan ook graag artikelen die over het lezen van boeken gaan: ze helpen mij om een juiste keuze te maken (welke boek is leuk om te lezen), zijn herkenbaar, maar inspireren mij ook op hun eigen manier. Vandaag deel ik vijf artikelen, die op één of andere manier over boeken gaan, waar ik erg van heb genoten.

5x ARTIKELEN OVER BOEKEN 

  • Waarom vrienden die lezen leuk zijn | Het artikel van Danique heb ik met veel plezier gelezen. Niet alleen lag ik vaak in een deuk om haar opmerkingen, maar zijn heel veel dingen gewoon ontzettend herkenbaar. Over boeken kunnen praten (en jouw beleving daarbij) is voor mij echt een geluksmomentje. Die glimlach die ik daar van krijg, gaat dan voor een lange tijd niet meer vanaf. Dit artikel is dus zeker een aanrader (al dan niet stiekem mijn favoriet).
  • Dit denk ik al ik in een boekenhandel snuffel | Vorige maand toen ik een boekenhandel in Gent bezocht (Paard van Troje, echt een aanrader), moest ik even aan het artikel van Lisa denken. Als je gek bent op boeken heb je namelijk snel de neiging om veel -heel veel- boeken te kopen. Nu zou dit niet zo erg zijn, zij het niet dat er nog 10 boeken op de boekenplank jouw aandacht vragen. Ik denk voor iedere boekenliefhebber ontzettend herkenbaar, net als nog een aantal gedachten die Lisa opsomt.
  • Help, ik heb geen tijd om te lezen | Werken, sociaal zijn, bloggen en het huishouden nog eens draaiende houden: soms schiet het lezen, hoe lekker ik het ook vind, er bij mij in. Dagmar heeft een geweldig artikel waarin ze je een paar trucjes geeft om boeken te verslinden, zelf als je weinig tijd hebt. De tip om elke dag een half uurtje uit te blokken is mij tot op de dag van vandaag nog bijgebleven. Deze tip gebruik ik dan ook echt actief en ik heb gemerkt dat dit daadwerkelijk verschil maakt. Struggle jij ook met tijdtekort voor het lezen van een boek? Dan is dit artikel zeg een must read voor jou.
  • Boeken om naar uit te kijken dit najaar | Hoewel ik lezen heerlijk vind, ben ik niet echt op de hoogte van de boeken die vers van de pers komen en trending en hot zijn. Ik heb echter het geluk dat sommige bloggers aandacht besteden aan alle boekentrends en de boeken die gaan verschijnen. Lisanne schreef een heel fijn artikel over boeken die dit najaar uit gaan komen. In dit artikel behandelt zij vier prachtige boeken waar mijn hart nu al sneller van gaat kloppen. Ik zal het niet vaak zeggen, maar op deze manier kan de herfst mij niet snel genoeg beginnen.
  • Waarom ik mijn boek moet uitstellen | Als je het over boeken hebt, heb je het natuurlijk over Lisette Jonkman. Niet alleen kan zij ontzettend leuk (dat is een understatement) schrijven, maar ze is gewoon -wat ik van haar blog kan opmaken- een ongelooflijk leuk en lief mens (groot beide-benen-op-de-grond-gehalte). Bovenstaand artikel raakte mij dan ook vanwege de heftige gebeurtenissen die haar zijn overkomen. Aan de andere kant krijg ik wel nog meer respect voor haar. Ze is zo eerlijk en open over alles: niet alleen tegenover zichzelf, maar ook tegenover haar publiek. Dit artikel is zeker de moeite waard om te lezen: hoewel haar situatie niet ideaal is (je gunt niemand zulke tegenslagen), weet zij toch een mooie boodschap uit te dragen. Me like! 

Ben jij ook zo gek op lezen? En wat voor soort boeken lees jij graag? 

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

Marion 3 september 2015 at 08:03

Toevallig las ik bij Dagmar en Godelieve vandaag ook al artikelen over lezen en over boeken. Ik ben nu in vijf boeken begonnen… en ik kom niet verder. Ik kan de boeken amper wegleggen, maar als ik ze weggelegd heb dan kan ik ze niet meer oppakken. Ik ga bovenstaande artikelen eens bekijken. Ohja, en vanaf vandaag iedere dag minimaal één hoofdstuk lezen!

Reply
Deisy
Deisy 6 september 2015 at 12:01

Hahaha, dat is echt heel herkenbaar 😉 Ik lees dan ook bij vlagen boeken, terwijl ik dit eigenlijk zou moeten verdelen 😉 Ik vind dat iedere dag minimaal een hoofdstuk lezen wel heel goed 🙂 X

Reply
Renske 3 september 2015 at 08:07

Als jong meisje was ik een enorme boekenwurm. De boeken waren niet aan te slepen. Tegenwoordig liggen er nog een aantal boeken op mij te wachten om te lezen. Oeps! Ik heb nu voor mijzelf een momentje voor het slapen omgetoverd tot ‘leesmoment’. Even geen telefoon, maar lekker wegduiken in een verhaal! Toevallig zag ik vandaag een artikel van Dagmar om weer in de leesflow te raken. Erg inspirerend! Bovenstaande artikelen ga ik ook nog even lezen! 🙂

Reply
Chantal 3 september 2015 at 08:45

Ik lees al van kinds af aan heel veel. Mijn overall genre is toch wel de thriller (denk aan Grisham, Baldacci, Nicci French, Camilla Lachberg), maar ook mysterie als Dan Brown vind ik super. Het werk dat hij in een boekresearch stopt is ongelooflijk accuraat. En ik ontdek ook graag nieuwe schrijvers en genres. Dit jaar vooral veel boeken van David Nicholls en aanverwant gelezen. Hier in huis zegt manlief altijd dat als ik een dag niet lees, er iets met me aan de hand is, en hij heeft wel gelijk.

Reply
Lisa 3 september 2015 at 09:03

Ah, wat leuk dat je mijn artikel hebt vernoemd <3 Dankje! Een paar van deze artikelen kende ik nog niet, dus ik ga lekker op de blogs neuzen 😀

Reply
Deisy
Deisy 6 september 2015 at 12:05

Jij bedankt voor je toffe artikel meis, heb er echt heel erg van genoten <3

Reply
Saar 3 september 2015 at 11:01

Hier is er geen enkel probleem met lezen. Ik hou op Goodreads alles bij sinds twee jaar en door elke keer een reading challenge in te stellen, blijf ik lezen. Het ene moment gaat het al wat beter met lezen dan het andere. Zo las ik gisteren in een paar uur zo’n 150 bladzijden weg.
Andere momenten is het heel druk, maar dan kies ik gewoon voor een boek i.p.v. voor televisie hangen.
En binnenkort is het winter, heerlijk boeken lezen in bed, aaah!

Ik lees trouwens heel graag het blog van Zon en Maan. Zij bespreekt veel young adult en fantasy. Daar leer ik veel fijne boeken kennen! En ze geeft ook altijd een lijst van boeken die eraan komen. Nou ja, alles over lezen dus, haha!

Reply
Justine 3 september 2015 at 11:26

Leuk en originele post! Ik moet echt gauw weer gaan lezen. Heb nog een hoop bij te lezen..

Reply
Deisy
Deisy 6 september 2015 at 12:05

Ja ik ook, erg hea haha 😉 X

Reply
Jantine 3 september 2015 at 12:12

Ik ben enorm gek op lezen, en lees meestal heel wat weg. Zo af en toe gaat het wat minder, maar gelukkig kan ik de draad daarna ook snel weer oppakken 🙂

Reply
Nicole 3 september 2015 at 12:49

Ik zie alweer dat ik een hoop pareltjes van artikelen heb gemist.
Die van Dagmar had ik wel al gelezen maar de rest niet.
Ik lees ook echt super graag, laatst nog in 1 avond een boek uitgelezen.. Heerlijk!

Reply
Iris | Todayslipstick 3 september 2015 at 20:25

Oeh er zitten nog een paar artikelen tussen die ik niet heb gelezen!
Liefs, Iris

Reply
Manon 3 september 2015 at 20:54

Ik probeer steeds meer te lezen. Ik merk dat ik het ook fijn vind om te lezen vooral voor het slapen gaan, lekker ontspannend!

Reply
Femke 3 september 2015 at 21:47

Heerlijk, ik ga deze artikelen één voor één eens goed doorlezen :-)! Ik hou van boeken.. het liefst thrillers, romatisch of gewoon van die ‘lekker-weg-lees-boeken’, geen idee wat voor genre dat is maar hopelijk snap je me haha!

Reply
Deisy
Deisy 6 september 2015 at 12:06

Hahaha! Ja lekker luchtig is heerlijk hihi 😉 X

Reply
Godelieve 3 september 2015 at 23:09

Lezen doe ik ontzettend graag. Toevallig schreef ik ook iets over boeken en lezen. Bedankt voor de leuke linkjes, die ga ik even lezen zo 🙂

Reply
Saar 4 september 2015 at 13:49

Lezen is zo fijn!

Reply

Laat een reactie achter