Home Persoonlijk Q&A: over tomaten, Colombia en perfecte dagen…

Q&A: over tomaten, Colombia en perfecte dagen…

16 september 2015

qena.vragen

Weet je nog dat je jouw brandende vragen aan mij kon stellen? Als je dat niet meer weet, neem ik het je niet kwalijk aangezien het ongeveer alweer drie maanden geleden is oeps. Ik had niet durven dromen dat ik zoveel leuke reacties zou krijgen, waarvoor dank. Lang heb ik getwijfeld of ik de vragen allemaal ging beantwoorden in een video, maar realiseerde mij al snel dat het dan wel een hele lang film zou worden (ik ben namelijk niet kort van stof). Om die reden beantwoord ik vandaag 11 vragen in dit artikel. De overige vragen houd je nog van mij tegoed in een video. 

1. Welk lichaamsdeel zou je nooit om willen ruilen met wie dan ook ter wereld.
Ik weet niet of het als een lichaamsdeel telt, maar ik zou mijn ogen niet met iemand anders willen ruilen. Ik vind dat ik vrij grote sprekende –donkere- ogen heb. Ik heb vaak gehoord dat als ik blij ben (en schaapachtig moet lachen), mijn ogen echt meelachen en stralen. Dit vind ik zelf één van de mooiste complimenten die je als vrouw zijnde kunt krijgen en arrogantie-modus is weer uit.

2. Merk je dat je van Colombiaanse afkomst bent?
Voordat ik deze vraag kreeg had ik hier eigenlijk nog nooit zo bij stilgestaan. Ik zie mezelf gewoon als Deisy! Toch wist mijn vriend hier gelijk antwoord op te geven. Hij noemt mij namelijk altijd een temperamentvol poppetje en tja dat ben ik dus echt wel. Zuid-Amerikaanse mensen staan bekend om wat temperamentvoller te zijn (zacht uitgedrukt) en die eigenschap bezit ik wel. Mijn vriend noemt het trouwens temperament, maar ik noem het gewoon passie haha 😉

3. Welk zoekwoord/term heb je als laatste gebruikt op Google
*Typt de URL van Google in en wacht vol schaamte af wat eruit rolt* …. Pinterest Rich Pins. Yup! Hele interessante en zware korst hoor (not).

4. Wat wil je nog echt een keer doen in je leven?
Er zijn nog echt 100e dingen die ik in het leven wil doen (parachutespringen, meedoen aan NY marathon, in het buitenland wonen, een vreemde taal leren), maar wat echt hoog op mijn lijstje staat is om een rondreis door Canada, Australië en Amerika te maken. Je leest het inderdaad goed: ik wil een rondreis maken door al deze landen. Natuurlijk niet in één keer (want dat zou wel heel gek –en duur- worden), maar stuk voor stuk spreken deze landen mij aan. En als we toch bezig zijn voeg Scandinavië er dan ook maar aan toe! Wie wil na de foto’s van Amy nou ook niet richting het noorden van Europa?

5. Welk artikel vond je fijn/leuk om te schrijven?
Het artikel dat ik fijn vond om te schrijven is het verhaal van mijn moeder. Het heeft mij echt een hele lange tijd gekost om hier iets over te kunnen schrijven (het concept stond drie maanden stof te happen), maar uiteindelijk heel blij dat ik het wel heb gedaan. Daarnaast vind ik het leuk om positieve artikelen te schrijven: om mensen te inspireren, vooruit te helpen en de wereld een beetje leuker te maken. Jeej daarvoor!

complimenten aannemen

6. Wist je altijd al dat je geadopteerd was? Was dit vreemd of niet? En zou je jouw echte ouders willen ontmoeten?
Mijn adoptieouders zijn altijd eerlijk geweest wat betreft mijn adoptie. Ikzelf heb dat nooit als vreemd ervaren, maar ik heb wel heel vaak moeten lachen om reacties van anderen. Ik heb een Nederlandse achternaam en daar verwachten mensen niet echt een getint klein dametje bij. Mijn echte ouders hoef ik niet te ontmoeten: ik zie mijn adoptieouders echt als mijn ouders, kom niets tekort en ben helemaal compleet (in liefde) in dat gedeelte van mijn leven. Mijn adoptieouders betekenen, ondanks alles, mijn hele wereld <3

7. Omschrijf eens een perfecte dag voor jou?
Een perfecte dag is voor mij als al mijn dierbaren om mij heen gelukkig en geen zorgen hebben. Ik kan echt veel energie uit het geluk van andere mensen putten. Als zij lekker in hun vel zitten, doe ik dat ook. Mijn dag kan dan niet meer kapot! Verder natuurlijk ook iedere dag dat ik geen vervelende verplichtingen heb haha: niets moet, alles mag!

8. Als je jezelf zou moeten vergelijken met een groente, welke zou dat dan zijn en waarom?
Ik denk dat ik een tomaat zou zijn. Ik ben vrij makkelijk in de omgang (je kunt een tomaat bijna overal bijgooien), ik heb een zachtaardig karakter (een tomaat is zacht van binnen) en ik ben ook rond en rood 😉 Just kidding! Maar ja een tomaat dus denk ik.

9. Wat is het mooiste dat bloggen je gebracht heeft
Het mooiste van het bloggen vind ik het contact dat ik met mijn bezoekers heb en het feit dat ik af en toe mensen inspireer met mijn artikelen. Dat is ook mijn insteek: we hebben het allemaal in ons om groot op onze eigen manier te zijn en hoop dat jij je dit ook door mijn artikelen realiseert. Samen kunnen we de wereld een stuk mooier maken en van die gedachten word ik heel blij.

10. Wat zou je allemaal doen als je een week NIETS zou hoeven?
Als ik helemaal niets zou hoeven doen, zou ik allemaal dingen doen waar ik ontspanning uit haal. Ik zou een goed boek en inspirerende artikelen lezen, wandeling in de buitenlucht maken (als het niet stormt en onweert), blogartikelen schrijven en natuurlijk heel veel reizen (maar dan wel in de chill chill modus).

11. Wat wordt je eerstvolgende project?
Mijn eerstvolgende project wordt een video maken van de overige Q&A vragen: ik beloof het! #pinkyswear

Omdat ik het zo’n leuke vraag vind wil ik hem ook aan jou stellen: als je jezelf zou moeten vergelijken met een groente, welke zou dat dan zijn en waarom?

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

Anieke 16 september 2015 at 08:08

Wat een leuke vragen! Goede antwoorden ook. Mooi mens ben je. Ik moest lachen om de tomaat, haha!

Reply
Sophie 16 september 2015 at 08:24

Hihi leuk leuk! Ik zie nu al uit naar je antwoord op mijn vraag! Haha 😉 Al lijkt ie een beetje op je groente vraag. Oh en jeetje! Wat voor groente ik zou zijn? Nu ik er zowat mijn gehele metro reis over na heb gedacht bedenk ik spontaan dat dit echt hartstikke gek is en dus geef ik het maar op haha.

Reply
Fleur Sophia 16 september 2015 at 09:35

Wat een super leuke vragen allemaal!

Reply
Danielle 16 september 2015 at 09:37

Leuke vragen en antwoorden! Nu, wat voor groente ben ik…….

Kijk fruit had ik makkelijker gevonden, dan was ik een peer geweest.. gewoon omdat de vorm exact overeenkomt ;)! Maar groente… ik denk een ui, vanwege al de verschillende lagen die ik heb.

Reply
Justine 16 september 2015 at 09:51

Haha ik moest lachen om t stuk over temperament. Mijn moeder komt uit Chili en die zegt ook altijd dat het de passie is ipv het temperament! Anyway, je vraag is erg moeilijk. Al hoorde ik laatst in the blind Side de mooie vergelijking: “zij is net een ui, je moet haar laag voor laag pellen” dat vond ik wel wat hebben eigenlijk. Plus, ui is overal lekker bij aka ‘makkelijk in de omgang’ hahah 😀

Reply
Marion 16 september 2015 at 10:23

Het artikel over je moeder vond ik zo indrukwekkend. Ik weet dat nog goed. Wat is dat nou weer voor vraag, Deisy? Met wat voor groente kan ik mezelf vergelijken…. uh…. Een stoofpeertje? De reden waarom moet ik je schuldig blijven.

Reply
Anita 16 september 2015 at 10:23

Wat een leuke en interessante vragen zijn er aan je gesteld. Mezelf vergelijken met een groente? Poeh daar vraag je mij wat! Nee echt werkelijk waar geen idee!

Reply
Olga 16 september 2015 at 10:31

Ik kende je blog aanvankelijk niet tot ik je naam ergens tussen de reacties zag staan (op mijn blog of elders) en sindsdien kom ik steeds even langs om te kijken of je niet iets nieuws gepost hebt. Dit artikel vind ik leuk, omdat ik je als blogster nog niet ‘ken’ en nu dus een klein beetje meer. 🙂

Reply
Birgit Roobol 16 september 2015 at 10:46

Leuke vragen én leuke antwoorden! Grappig dat stukje over temperament haha. En héél gaaf die reis. Dat zou ik ook wel heel graag willen! Scandinavië is écht een aanrader. Ik ben zelf Deens (Say whut?! Dat zouden mensen nóóit denken als ze mij zien, maar ik ben een rare mix tussen allerlei afkomsten) en regelmatig te vinden in Scandinavië, vooral Denemarken. Het lijkt mij heel tof om met een busje/camper te touren door héél Scandinavië, aangezien je je auto gewoon langs de weg kan zetten om te overnachten!

Mezelf vergelijken met een groente? Pfoe. Ik ben niet zo’n groentemens haha. Ik vind mezelf wel een ‘babymaïs,’ de reden waarom weet ik niet zo goed haha. Misschien omdat ik klein ben, deels een Indonesische afkomst heb én ik smaak heerlijk in de wok met wat ketjap?! Haha.

Liefs X

Reply
debby 16 september 2015 at 11:23

Wat leuk altijd om die antwoorden te lezen zo leer je toch weer de blogster een beetje beter kennen.

Ik zou rucola zijn. Groen en kleine blaadjes en krachtig van smaak en je kunt er zoveel mee.

Reply
Manon 16 september 2015 at 11:44

Je hebt wel leuke en interessante vragen gekregen en mooie antwoorden heb je gegeven!

Reply
Lilussh 16 september 2015 at 13:23

mooie omschrijving van een perfecte dag. Als de mensen om mij heen happy zijn ben ik dat ook xx

Reply
Nina Simplynspecial 16 september 2015 at 14:07

Een tomaat hihi, wat leuk bedacht! Mij heb je in ieder geval weer aan het lachen gekregen. Enne, belofte maakt schuld. Dus kom maar op met dat filmpje 😉

Reply
Sabine 16 september 2015 at 14:53

Colombianen temperamentvol? Welnee joh 😛 😀

Reply
Sammie 16 september 2015 at 15:53

Een tomaat, wat een goed antwoord hihi Die had ik nog niet eerder gezien 🙂

Leuke en mooie vragen heb je gekregen, leuk om je antwoorden te lezen ook.

Reply
Morgaine 16 september 2015 at 16:47

Dan niet zozeer een groente, want eigenlijk is het fruit maar het kan gemaakt worden als hete bliksem, hahahaha en dan is het weer een groente net als dat stoofpeertje eigenlijk en ooit had ik een blog waar ik mijzelf dus hete bliksem noemde 😛 maar zoek de zoete groente uit en dan heb je mij 😉

Het stuk over jouw moeder was heel erg indrukwekkend. DXat heb je heel mooi gedaan toen. <3

Reply
Simone 16 september 2015 at 17:55

Super leuk om te lezen! En ja, snel eens een filmpje met Q&A 😀

Reply
Vivian 16 september 2015 at 19:41

Mooi om te lezen! Ik vind het knap hoor, hoe je altijd zo inspirerend schrijft oer gelukkig zijn en self improvement terwijl je het zelf ook niet makkelijk hebt gehad. En als ik een groente zou zijn, hmm… in ieder geval iets wat niet zo makkelijk te bereiden is. Een ui misschien?

Reply
Femke 16 september 2015 at 19:49

Ik zou mezelf dan ook vergelijken met een tomaat, precies om de redenen die jij noemt haha! Leuke antwoorden Deisy.. Ik wist bijv. nog niet dat je een Colombiaanse afkomst hebt. Fijne vragen, fijne antwoorden :-)!

Reply
Amy 16 september 2015 at 20:39

Wat een toffe Q&A en hele mooie antwoorden! Jouw antwoord op vraag 10 zou 100% mijn antwoord kunnen zijn! 🙂 Dank voor het geweldige compliment over mijn Zweden foto’s <3

Reply
Lisa 16 september 2015 at 21:26

Wat een toffe vragen en dat verhaal bij nummer 2 herken ik als geadopteerde ook heel erg. Je ogen zijn indd heel mooi!

Reply
Dina 17 september 2015 at 07:47

Ik vind dat helemaal niet arrogant hoor, als je weet wat je mooi vindt aan je lichaam. Ik vind dat juist prachtig. Leuk en vooral ook een lief blogje. <3

Reply
Jenn 21 september 2015 at 16:07

Haha, wat is dat nou weer voor vraag… ehm… een champignon dan. Waarom? Geen idee. Leuke antwoorden!

Reply

Laat een reactie achter