Home Persoonlijk Ik ga stoppen

Ik ga stoppen

7 juli 2017

Ik moet altijd wel lachen als ik dit soort titels voorbij zie komen. Stiekem zijn het namelijk gewoon heel vaak clickbaites. En bij mij ook hoor (een beetje dan). Om maar gelijk met de deur in huis te vallen (zodat je niet verder hoeft te lezen): nee ik ga niet stoppen met bloggen. Ik ga stoppen met de manier hoe ik op dit moment blog. Waarom ik een andere richting op ga (en welke richting dit dan is)? Dat vertel ik je met alle liefde in dit artikel.

Van verhalen delen naar ondernemer

In augustus van 2014 ben ik begonnen met bloggen. Het was voor mij op dat moment een uitlaatklep. Om het verdriet van mijn moeder te verwerken en persoonlijk te groeien. Tijd ging voorbij. Steeds meer mensen gingen mijn blog lezen. Ik kreeg steeds meer ‘blogvriendinnen’ en raakte vertrouwd in de wereld van het bloggen. Ik leerde echt belachelijk veel van de online wereld. Hoe je bijvoorbeeld een content kalender maakt, maar ook hoe je social media in kunt zetten voor je blog. Met mijn blog ontdekte ik ook gelijk mijn nieuwe passie: schrijven! Wat vond ik het heerlijk om te schrijven. Ik kon mijzelf er echt uren in verliezen.

Mijn blog is uiteindelijk – voor een gedeelte – de aanleiding geweest dat ik ontslag nam bij mijn werk en voor mezelf als ondernemer begon als tekstschrijver.

Ontdekken van nieuwe passies

Over een maand vier ik alweer het éénjarig bestaan van mijn onderneming. Grappig trouwens om te zien dat ik kennelijk in augustus de beste ideeën krijg en nieuwe dingen begin haha. Maar goed: back to the topic! Dit jaar is een rollercoaster voor mij geweest. Ik heb hele mooie momenten gekend, maar ook hele vervelende. En ja, er komt een groot artikel over mijn eerste jaar als ondernemer mocht je dit interessant vinden.

Goed! Dus hoge pieken en diepe dalen. Op sommige momenten wist ik exact wat ik wilde, terwijl ik andere keren aan alles twijfelde. Ook begon ik dit jaar mijn YouTube-kanaal (waar ik overigens nog steeds zo blij mee ben). En beetje bij beetje ontdekte ik nieuwe passies: ondernemen en marketing. Er ging een nieuwe wereld voor mij open die ervoor heeft gezorgd dat ik een nieuwe weg in wilde slaan.  Die weg? Het helpen van vrouwelijke ondernemers om hun bedrijf naar het volgende level te tillen! Dat jongens is waar ik energie van krijg. En natuurlijk nog van de klanten waar ik nu nog freelance werk voor doe. Schrijven is en blijft namelijk nog steeds een andere grote passie. Hoe mooi is het als je dit kunt combineren?

Van persoonlijk naar zakelijk bloggen

En dat is gelijk waar de verandering gaat plaatsvinden. Ik wil namelijk meer mijn kennis gaan delen. Via mijn website, mijn YouTube-kanaal en – snel – mijn eigen podcast (spannend!). De artikelen gaan zich dus richten op ondernemen en marketing. Ik ga van persoonlijk naar zakelijk bloggen. Niet op een saaie manier overigens, want ik ben en blijf gekke Deisy. En dat haal je er niet zomaar uit! Daarmee weet ik dat ik een heleboel lieve meiden ga verliezen – niet iedereen vindt deze onderwerpen namelijk interessant of kan er iets mee – maar het is wel een bewuste keuze die ik heb gemaakt. Natuurlijk is er nog af en toe ruimte voor een persoonlijke blog, maar daar ligt niet meer mijn focus. Ik ben gegroeid, wil mijn bedrijf laten groeien en alle meiden meenemen die ook klaar zijn voor deze groei.

Wil jij dus jouw bedrijf of blog naar het volgende level tillen? En heb jij daar een budget voor beschikbaar? Neem dan contact met mij op via info@amelsbeekmedia.nl en we gaan – geheel vrijblijven – een lekker kopje koffie drinken. En voor iedereen die mij graag persoonlijk wil blijven volgen: ga snel naar mijn Instagram account. Daar zal ik namelijk meer over mijzelf en mijn avonturen delen.

Mocht je hierdoor niet meer mijn blog willen volgen (en ben je volledig op mijn afgeknapt hihi), dan wil ik je in ieder geval bedanken voor je interesse de afgelopen tijd. Ik waardeer echt al mijn bezoekers stuk voor stuk. Ik herken veel mensen die reacties achterlaten en heb met veel van hen een goede band opgebouwd. Je bent een topper en ik weet zeker dat jij gaat komen waar je wilt komen. Het enige wat je nodig hebt is dat geloof in jezelf!

Ben jij nu wel geïnteresseerd in bovenstaande onderwerpen, waar zou jij dan graag meer over willen weten? Dan ga ik daar namelijk een artikel aan wijden om jou zo vooruit te helpen. 

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

Amy 7 juli 2017 at 07:38

Lieve Deisy, wat een mooie stap ga je maken met je blog! Stiekem zat het er natuurlijk al wel een beetje aan te komen, omdat je voor mijn gevoel al langer over andere dingen schreef. Je gaat als een speer met je bedrijf en netwerk en dat is zo gaaf om te zien! Heel veel succes ook weer met deze nieuwe stap en je weet… ik blijf je volgen! (Ook al laat ik hier niet altijd even vaak een berichtje achter). Blijft je domeinnaam wel hetzelfde of gaat die ook veranderen?

Reply
Audrey 7 juli 2017 at 08:10

Mooie stap, ik ben benieuwd naar je nieuwe posts!

Reply
Josianne 7 juli 2017 at 08:28

As you know blijf ik je gewoon volgen. Ik vind het een hele mooie stap die je maakt en ik kan niet wachten op meer!

Reply
Darina 7 juli 2017 at 10:35

Geweldige nieuwe stap! Ik blijf je gewoon volgen en ik ben heel benieuwd!

Reply
Johanne 7 juli 2017 at 14:09

Leuk! Een hele fijne stap lijkt me, een blog moet bij je passen. Ben heel benieuwd. Ik maak binnenkort ook de stap naar freelance werk (vooralsnog voor mijn huidige werkgever), en wil graag uitbreiden en zien wat ik kan.

Reply
Bente 7 juli 2017 at 15:50

Wow, is het al weer een jaar geleden dat je voor jezelf ging werken? Man, wat vliegt de tijd.

Leuke nieuwe stap, heel veel succes. Ik ben benieuwd naar je content! 🙂

Reply
Sabine 7 juli 2017 at 17:23

Ik blijf zeker volgen! Hier ben ik erg geïnteresseerd in en ben erg benieuwd naar je nieuwe artikelen!

Reply
Sofie 7 juli 2017 at 17:37

Ik heb vorige week mijn freelance onderneming opgestart dus ben super benieuwd naar al je tips! Liefs!

Reply
Rachelkromdijk 7 juli 2017 at 17:48

Oh ben zo benieuwd wat goed van je!

Reply
Saskia 7 juli 2017 at 20:30

Klinkt als een fijne stap, hoewel ik de persoonlijke blogs waarschijnlijk wel erg ga missen. Meer omdat ik zelf niets met marketing en ondernemen heb en het dus niet bij mijn interesses aansluit. Ik blijf je volgen @ IG en gefeliciteerd met je bijna 1 jarig ondernemerschap.. Zolang geleden alweer, wat gaat de tijd snel!

Reply
Vivian 8 juli 2017 at 19:11

Ik vind het zo gaaf voor je dat je bedrijf zo goed van de grond is gekomen en dat je kunt doen waar je energie van krijgt! Ik gun je heel veel succes en plezier, want dit is je gewoon op het lijf geschreven. Ik ben je blog gaan volgen omdat je veel over persoonlijke groei en self improvement schreef en dat vond ik heerlijk om over te lezen. Ik blijf je blog absoluut gewoon volgen, want ik denk dat ik nog best wel wat kan hebben aan je nieuwe stroom artikelen. Heel veel succes in ieder geval!

Reply
Jenn 8 juli 2017 at 21:00

Heel veel succes met je nieuwe stappen!

Reply
Lenneke 16 juli 2017 at 12:14

Ik vind dit superleuk! Mooie stap, Deisy. Ik ben trots op je!

Reply

Laat een reactie achter