Home Persoonlijk Mijn code voor 2017 (+ mijn doelen van 2016)

Mijn code voor 2017 (+ mijn doelen van 2016)

5 januari 2017

Twee jaar geleden las ik bij Lianne haar code voor 2015. In 2016 deed ze dat nogmaals en toen was ik overtuigd: DIT wil ik ook voor volgend jaar doen. Nu 2017 is aangebroken is het tijd om deze code op mijn blog te delen en even terug te blikken op de doelen die ik in 2016 op heb gesteld. Je mag gerust weten dat ik het best eng vind om deze code met je te delen, ook omdat het exact laat zien waar mij in 2017 op ga richten en je daarmee echt een kijkje in mijn ziel krijgt. Spannend! 

Eerst even die doelen van 2016

  • 11x 30 dagen challenges –  Dat ik dit doel niet volledig heb behaald, vertelde ik al in mijn artikel over mijn 30 day challenges. Van de 11 heb ik er 9 behaald, wat ik dan op zich wel een mooi resultaat vind. Meer over mijn challenges (voor- en nadelen) kun je in mijn artikel vinden.
  • Productiviteit tot hoger niveau tillen – Aangezien dit een vrij breed doel is, heb ik hier in 2016 kleine doelen voor opgesteld.  Ik heb mezelf geleerd wat een fijne manier voor mij is om te plannen, om iedere avond mijn to do lijstjes op te stellen en mijn tijd veel efficiënter in te delen (minder afleiding). Ik heb dus heel veel gelezen en podcasts geluisterd over dit onderwerp om zo uit te vinden wat wel en niet werkt. Ik kan zeggen dat ik veel productiever ben (en ook meer van productiviteit af weet) dan vorig jaar, maar dat komt voornamelijk omdat je als zelfstandig ondernemer word gedwongen om je tijd goed in te delen.
  • Leuke uitdagingen voor wat betreft sporten – Ik heb Insanity gedaan, heb meegedaan met de 30 dagen kalender van Blogilates, heb in één maand 70 km hardgelopen en – afgezien van de twee maanden waarin ons huis opgeleverd werd – heb het sporten er aardig goed ingehouden. Het enige wat ik niet heb gedaan is deelgenomen aan een hardloopwedstrijd. Dit jaar dan maar?
  • 30 boeken gelezen –  Hier ben ik echt dik in gefaald. Ik kom niet verder dan 15 boeken (oeps!). Vanaf augustus heb ik eigenlijk heel erg weinig tijd genomen om een fysiek boek open te slaan. Daar baal ik wel van, maar kan ik achteraf erg weinig aan doen haha.
  • Lief zijn voor mijn huid en mijn haar – Gelukt! En zo blij met het resultaat. Ik heb ontdekt hoe ik het beste mijn krullen kan verzorgen, mijn acne is echt minimaal geworden (waar ik zo blij mee ben) en ik heb dit jaar ontdekt op welk eten mijn lichaam niet zo goed reageert (lees: veel witte koolhydraten en veel vlees). Raw eten heb ik nog niet geprobeerd, maar intrigeert mij nog steeds heel erg.

prachtige quotes leven

Mijn code voor 2017

Ik ben mijn eigen grote knuffelbeer | Aan liefde geen gebrek zou je denken met een vriend en twee knuffelige kittens? En dat is gelukkig helemaal waar. Deze zin betekent dan ook niet dat ik elke dag met mezelf wil knuffelen alleen wekelijks oké.  Het belichaamt het feit dat ik wat liever voor mezelf wil zijn en minder wil “moeten” van mezelf. Ik ben namelijk echt heel goed om hard voor mezelf te zijn.  Het is nooit genoeg, het kan altijd beter en er moet altijd wel iets gebeuren. Je kent die hele riedel waarschijnlijk wel. Dit jaar wil ik meer stil staan en mezelf dus wat vaker spreekwoordelijk knuffelen. Trots zijn op wat ik heb behaald en niet alleen maar door blijven denderen.

Geduld | Ik wil wat meer geduld creëren in mijn leven. Dat ontbreekt er namelijk nog weleens bij mij haha. Ik heb dit woord heel groot op papier staan en elke dag word ik eraan herinnerd. Het hoeft niet nu, niet morgen en ook niet volgende maand. Kleine vooruitgangen geven grote resultaten.

Van binnen naar buiten | Door het mediteren heb ik ontdekt hoeveel kracht je hebt als je binnen in jezelf durft te kijken en die stilte durft te ervaren. Als je dat stemmetje kraakhelder hoort (intuïtie) en daarop leert vertrouwen. Klinkt lekker zweverig, maar dat is wel waar het allemaal gebeurt. Dit jaar wil ik mij meer bezig gaan houden met van binnen naar buiten in plaats van buiten naar binnen. Mediteren zal hier een groot onderdeel van zijn, maar ook – ja jongens – yoga.

Ik ontwikkel en investeer | Ik wil nog meer groeien en mezelf ontwikkelen. Als persoon, in relaties met anderen, als het op sporten aankomt en in mijn bedrijf. Ook wil ik hiervoor een aantal investeringen doen: misschien in cursussen, boeken, workshops of andere inspirerende sessies. Niet zelf het wiel uitvinden, maar iemand vinden om je te begeleiden. Als ik iets in 2016 heb ontdekt, is dat dit heel waardevol is.

Delen | Dit jaar wil ik nog meer gaan delen. Delen over mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en over de ontwikkeling van mijn bedrijf  om op die manier anderen te inspireren. Ik heb hier al aardig wat doelen omheen gemaakt en ben erg enthousiast met al mijn ideeën. Maar ook wil ik meer het plezier gaan delen, wat niets meer inhoudt dan vaker met leuke mensen afspreken en mooie momenten maken en delen met elkaar. Yes yes! More love please.

Wil jij ook je eigen code schrijven, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Lees dan het artikel van Lianne waarin ze je vertelt wat een code precies inhoudt en hoe jij die zelf kunt maken

Maak jij doelen voor 2017? Heb jij goede voornemens of werk je met één woord die centraal staat? Waar gaat jouw aandacht naar uit dit jaar?

Dit vind je misschien ook leuk

44 reacties

Sabine 5 januari 2017 at 08:28

Heel interessant om te lezen, dit lijkt me een heel fijne code om na te leven! Het heeft enige overeenkomst met mijn doelen voor 2015 (ook op mijn blog gepost destijds). Ik zat in 2014 tegen een burnout aan, omdat ik zo streng voor mezelf was. Nu ik het gevoel heb de balans weer een beetje terug te hebben is het tijd om door te pakken. Ik heb hele concrete doelen en actiepunten opgesteld voor mijn persoonlijke en zakelijke leven. Misschien schrijf ik daar ook nog wel een stukje over. 🙂 Dank voor het delen!

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:05

Wat lief Sabine! Door jou ben ik erop gekomen om deze persoonlijke blog te delen en mijn code te delen. En wat mooi dat jij die balans hebt terug gekregen en nu door kan gaan pakken. Je bent een grote inspiratie en ik weet zeker dat 2017 een prachtig jaar gaat worden <3

Reply
Evelien 5 januari 2017 at 08:32

Wat heb je veel bereikt in 2016 Deisy! Echt iets om heel trots op te zijn <3. En wat een goede code heb je voor 2017. Ik ben gelijk even het artikel van Lianne gaan lezen.

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:05

Dank je wel Evelien. Zo lief jij!

Reply
Tarinda 5 januari 2017 at 08:33

Wat een mooie en inspirerende code! Ik vind het ook zo mooi hoe je ‘van binnen naar buiten’ hebt omschreven. We zijn inderdaad vaak zoveel krachtiger dan we denken en het is mooi als je dat leert te ontdekken en vervolgens ook kan uitstralen!

Zelf heb ik heel uiteenlopende doelen voor 2017, maar het woord Groei staat centraal. Mega veel zin om dit jaar te knallen en meer uit mezelf en mijn werk/leven te halen!

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:06

Wauw! Ik zie die groei ook helemaal voor jou in het vooruitzicht. Ben erg benieuwd naar je prachtige ontwikkelingen, maar weet nu al zeker dat 2017 schitterend gaat worden. X

Reply
Amy 5 januari 2017 at 09:06

Wat een prachtig artikel Deisy. Zoveel moois bereikt in 2016 en een krachtige code voor het nieuwe jaar. Zelfontwikkeling en een beetje lief voor jezelf zijn: het is de beste investering die je kunt doen. Dank voor het delen van jouw verhaal!

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:07

Wat lief Amy en zo mooi gesproken. Ik denk dat we ons dat vaker zouden moeten realiseren wat deze twee elementen voor mooie investering voor jezelf kunnen zijn. Ik ben benieuwd jaar jouw prachtige jaar. X

Reply
Daphne 5 januari 2017 at 09:38

Superveel mooie dingen al bereikt in 2016, maar oh wat zijn je doelen voor 2017 bijzonder. Ik hoop dat yoga je helpt om weer even helemaal tot jezelf te komen <3

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 23:07

Zo lief Daphne <3 Dank je wel topper! X

Reply
Saskia 5 januari 2017 at 09:45

Mooi te lezen over je oude doelen (waaaaaaat gebruik jij het beste voor je krullende haar? Ik heb tips nodig) en mooi te zien welke nieuwe doelen je jezelf stelt. heel erg veel succes en plezier ermee. Ben erg benieuwd naar een update.

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:10

Lief! Topper jij! Over krullen trouwens: ik gebruik Dr. Organic Moroccan Argan Oil Conditioner om mijn haar te wassen. Ik gebruik geen shampoo omdat ik merk dat mijn haar daar erg droog door wordt. Daarna droog ik het klein beetje af met een t-shirt en stop ik er Cantu Shea Butter Leave In Conditioning in. Dan vallen mijn krullen er voor mij het beste gevoel in. Ik hoop dat je hier wat aan hebt meis. X

Reply
Simone 5 januari 2017 at 11:45

Wat een mooi artikel! Heel veel succes met je nieuwe doelen, maar dat gaat je vast lukken! En ondanks ik niet meer als ondernemer door het leven ga, ben ik wel heel erg benieuwd hoe het je dit jaar verder afgaat. 🙂

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:11

Dank je wel Simone en natuurlijk ook voor jou hetzelfde! En in mijn avontuur neem ik je zeker mee en vind het zo lief al dat je interesse daarin hebt. Yay! X

Reply
Josianne 5 januari 2017 at 12:33

Dit is een hele mooie code die je voor jezelf hebt opgesteld, en ik ben er ook van overtuigd dat je het allemaal gaat halen! Je bent bij mij altijd welkom thee en andere leuke dingen he?! 😀

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:15

Jaaa thee en leuke dingen doen <3 Morgen gaan we er mooi feestje van maken. X

Reply
Zo simpel is dan geluk 5 januari 2017 at 15:10

Erg mooi bedacht om een code te schrijven voor het nieuwe jaar. Mooie punten waar je aan wil werken. 🙂

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:16

Aah dank je wel, echt zo lief! Laten we dit jaar heel mooi gaan maken zeg ik hihi. X

Reply
manon 5 januari 2017 at 15:30

je doelen van 2016 zijn erg goed gegaan he! Succes met je doelen van 2017

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:16

Dank je wel lieverd! We gaan knallen!

Reply
Nathalie 5 januari 2017 at 16:12

Leuk, zo zie je maar dat er allemaal verschillende methodes zijn om goede voornemens om te turnen. Zelf gebruik ik de Core Desired Feelings methode van Danielle Laporte. Het gaat over het gevoel achter het doel wat je centraal stelt i.p.v. het doel zelf: werkt bij mij hartstikke goed!

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 23:07

Wat een mooie tip Nathalie. Ik kende het inderdaad wel, maar ben er nooit zo mee aan de slag gegaan. Heb jouw artikel gelezen en vond het echt super inspirerend, dus misschien dat dit de volgende keer de manier voor mij wordt. Dank je wel daarvoor. X

Reply
Rachel Kromdijk 5 januari 2017 at 16:55

Mijn doelen, meer sporten, meer gezond eten, weten wanneer iets genoeg is, meer geduld, minder jaloezie en meer ontdekken! liefs en je hebt dit weer super duidelijk en goed gedaan!

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:17

Wat een ongelooflijke mooie doelen Rachel. Ik weet zeker dat je er een schitterend jaar van gaat maken want je bent gewoon echt in alles een topper( en toch wel echt grote inspiratie hoor). X

Reply
Inge 5 januari 2017 at 16:59

Wat mooi! Ik denk dat liefde mijn codewoord is (ha ha). Liever voor mijzelf zijn staat eigenlijk op nummer 1. Waarom zo streng zijn voor mijzelf, dat ben ik voor een ander toch ook niet? 🙂 Dit jaar wil ik alles met passie en liefde doen. Als dat niet kan, is het tijd voor een switch!

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:18

Wat prachtig Inge. Ik vind het zo krachtig verwoord en krijg er gewoon kippenvel van. Ik hoop dat je dit jaar inderdaad niet te streng voor jezelf gaat zijn, want dat verdien je. Ik geloof 100% in jou en je kunnen. Passie en liefde daarin voorop <3

Reply
Luna 5 januari 2017 at 19:30

Mijn code voor dit jaar is: rust in mijn hoofd, liefde in mijn hart.
Daar wil ik graag naar leven. Bewust rust nemen (mediteren, lezen, lekker in mijn vel zitten) maar ook de liefde (weer leren) voelen…(investeren in vriendschappen en relaties). Klinkt misschien zweverig, maar voor mij is het duidelijk 🙂

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 23:06

Wat een mooie doelen Luna. Echt geweldig. En wat mij betreft helemaal niet zweverig, maar juist recht vanuit je hart. En daar ben ik dol op <3

Reply
Claire van Vrijberghe de Coningh 5 januari 2017 at 19:50

Lieve Deisy,

Wat ben je goed bezig!! ❤️
Voor wat betreft yoga… Let’s do it together!!
Super leuk en gezellig. Een paar lesjes via YogaTV en binnenkort de Nieuwe Yoga School in Amsterdam samen ontdekken? We hebben het er snel over.

Liefs xxx,
Claire

Reply
Mariëlle 5 januari 2017 at 19:50

En jij wist niet of dit artikel leuk zou zijn? Juist wel!! Ik zie dat we best wat gemeen hebben: meditatie & yoga: leuk <3 Good luck met je code voor dit jaar! Mijn doelen voor 2017 komen morgen en ik heb ook al terug geblikt op 2016!

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:19

Wauw! Wat ben je ook te lief jij! Jaaah lekker mediteren en yoga: leuk! En jij natuurlijk ook ongelooflijk veel succes met je prachtige doelen. X

Reply
Lilian 5 januari 2017 at 20:19

Leuk om te lezen hoor. Ik heb dit jaar vooral als doel om het ‘leuk te hebben’. Ik leg me zelf soms ook zoveel druk op op verschillende punten, dat ik veel te veel faal (voor m’n gevoel) en dan mag ik het van mezelf niet meer leuk hebben. En ik maak dingen soms te ingewikkeld, ik analyseer te veel. En ook daarin geldt; als het leuk is, is het goed, als het niet leuk is, ga ik iets anders doen.

En het tweede doel is om als het ondanks mijn voornemen tóch niet leuk is, ik niet heb gefaald, maar dat is ook gewoon het leven. Eigenlijk heel simpel dus, maar het lijkt zo ingewikkeld 😉

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:21

Geweldig Lilian. En daar draait het inderdaad om: het leuk te hebben. Ik herken dat ook ongelooflijk goed en hoop zeker – door knuffelbeer voor mezelf te zijn – dit ook aan te pakken. Iets minder hard en meer genieten en het leuk hebben. Je hebt het geweldig verwoord en ben benieuwd naar jouw mooie jaar. X

Reply
Benthe 5 januari 2017 at 20:20

Prachtige code! Zo goed dat je liever voor jezelf gaat zijn, ik ben groot fan van dit soort doelen <3. En heel veel succes, je gaat er vast in slagen want je bent nu eenmaal een topper 😊! Xxx

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:21

Wat lief Benthe! Heb ik even geen woorden voor. Zo lief jij! En jij natuurlijk ook een heel mooi jaar gewenst met allemaal mooie dingen en een heleboel hoogtepunten.

Reply
Eva 5 januari 2017 at 22:39

Wat een mooie insteek zo, op die manier zijn het geen goede voornemens maar echt fijne manieren hoe je je leven kan indelen en je dagen kan vullen. Ik denk dat je code voor dit jaar ook een goede is, veel in het verlengde van hoe goed je vorig jaar al bezig bent geweest volgens mij.

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:23

Jaaah! Daar heb je inderdaad helemaal gelijk in Eva. Nu wat meer verdieping in hetgeen ik vorig jaar heb geleerd. Ik wens jou ook alle mooie dingen toe, maar weet zeker dat dit heel mooi gaat worden. Ik blijf je volgen (ook al laat ik geen reactie achter) want: hallo, jij inspiratie!

Reply
Come-Moda 6 januari 2017 at 12:47

Leuk om te lezen!

Reply
Vivian 7 januari 2017 at 17:26

Wat een supermooie code! Ik moest er echt even om glimlachen haha, maar ik vind het een hele mooie want we vergeten te vaak om ook lief voor onszelf te zijn.

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:24

Yay! Zo leuk dat je ervan moet glimlachen. Daar doe ik het stiekem ook wel voor hoor haha 😉 Ja echt hea? Hoe komt dat toch? Terwijl we wel die grote lieve knuffelbeer verdienen. Echt stom!

Reply
Justine 9 januari 2017 at 23:23

Mooi geschreven en realistische (en originele) doelen. Tof om te zien hoe je een doel benoemt en er ook echt voor gaat. Zie hoeveel je in 2016 al gelukt is, topper!!

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:25

Aaah wat ben je toch een lieverd Justine. Zo dankbaar dat ik jou ook heb mogen leren kennen, want je bent zo leuk! En we gaan 2017 knallen. Jij met die mooie reizen en al je geweldige andere mooie doelen <3

Reply
Esmeralda 10 januari 2017 at 22:14

Wat mooi geschreven. Hele mooie doelen! Persoonlijk heb ik niet echte een bepaalde code waaraan ik wil werken. Maar ik wil dit jaar wel meer stil staan bij mijn eigen geluk. Ik geloof er namelijk in dat je, je eigen geluk voor een groot deel kan bepalen. Ik zal het komend jaar gebruik maken van het happiness project.

Heel succes met je doelen!! je bent een ontzettend sterke en gedreven vrouw dus ik weet zeker dat het je gaat lukken

Reply
Deisy
Deisy 18 januari 2017 at 22:26

Dank je wel voor je inspirerende woorden Esmeralda. En net als jou geloof ik ook echt dat geluk al binnenin je zit en dat je zelf – inderdaad voor groot gedeelte – bepaalt hoe jij je voelt en met situaties omgaat. You can do! En de happiness project is daar mooi begin bij. Nogmaals heel erg bedankt voor je complimenten. Dat doet mij erg goed.

Reply

Laat een reactie achter