Home Persoonlijk Moodboard nieuwe woning: de badkamer

Moodboard nieuwe woning: de badkamer

5 juni 2015

moodboard badkamer

Heb jij dat ook weleens gehad? Dat je ergens een voorstelling bij had, maar dat de realiteit volkomen anders bleek te zijn? Dit overkwam mij een tijdje geleden toen mijn vriend en ik besloten om een nieuwbouwwoning te kopen. Niet alleen word je doodgegooid met de meest bizarre termen, maar dien je ook al veel beslissingen te maken over het interieur: iets wat ik dus totaal niet aan had zien komen (hallo, het huis staat er nog niet eens). Het leek mij dan ook leuk om een aantal moodboards (want ja die heb ik gemaakt) met jullie te delen, te beginnen vandaag met de badkamer. Kijk je mee? 

MOODBOARD BADKAMER 

moodboard badkamer

Als je nu nog niet onder de indruk bent dan weet ik het ook niet. Oké, alle gekheid even op een stokje: ik vind moodboards maken echt geweldig. Lekker urenlang op Pinterest spenderen en maar blijven pinnen en pinnen en pinnen. Heb ik al gezegd dat ik het echt geweldig vind ;-)? Gelukkig hebben mijn vriend en ik dezelfde smaak dus wij waren er vrij snel wat het eindresultaat van de badkamer moest zijn. Een aantal speerpunten (wat een geweldig kantoorachtig woord is dat toch):  

  • Lichte muren met grijze en donkere tinten || Ik vind grijze en donkere tinten echt prachtig mits ze zijn gecombineerd met lichte muren. Ik denk namelijk anders dat de badkamer te donker wordt en dat ik het zeepje niet meer kan vinden. Overigens vind ik het wel leuk om te spelen met kleuren, maar dat moet hem vooral in de accessoires zitten (mooie gekleurde handdoeken of artikelen voor de badkamer). Hoe dan ook: lekker simpel en licht moet onze nieuwe badkamer dus worden.
  • Een grote douchekop (liefst stortdouche) || Een grote douchekop kan gewoon niet missen in onze nieuwe badkamer. We hebben op dit moment een douchekop waar ik niet over mag klagen, maar groter is in dit geval toch altijd beter. Waar heeft zo’n klein meisje zo’n grote douchekop dan voor nodig zul jij je afvragen? Nou gewoon omdat ik wil verdrinken ;-)! Ik kan nu wel zeggen omdat mijn vriend zo groot is, maar dan zou ik liegen. Ik ben gewoon een beetje –heel klein maar hoor- verwend. There I said it!
  • Grote wasbak inclusief kast || In de ochtend is het altijd een gevecht tussen mij en mijn vriend om de wasbak. Meestal wint hij, omdat hij gewoon veel sterker en groter is (behalve als ik op zijn teen ga staan uit frustratie). Om die reden hebben wij (ik) dan ook besloten om een grotere wasbak te nemen. Maatje cruiseschip hoeft van mij niet, maar wat extra ruimte zou wel ontzettend fijn zijn. Daarnaast lijkt het mij ook handig om onder de wasbak een kast te hebben. Moet dat nog uitleg? Ik ben een vrouw en heb gewoon veel troep….
  • Open douche || Hoewel dit geen must was maar we dit wel mooi vonden, zijn we hier wel op uit gekomen. We krijgen een open douche waar ik bijna in kan dansen beetje overdreven, ook al vrees ik bij de gedachten alleen al voor zeer ernstige ongelukken in verband met mijn knulligheid. Uhmm… lets move on.
  • WC in de badkamer || Ook hier moesten wij een beslissing over nemen: dient er een WC in de badkamer te komen of niet? Aangezien de slaapkamer boven is en ik nachtblind ben –en inderdaad nog steeds klunzig- leek het mij en mijn vriend en goed idee om een WC op de eerste verdieping te nemen (voor nachtelijke boodschapjes). Ook over deze WC moesten heel wat beslissingen genomen worden , want schijnbaar heb je verschillende soorten WC’s, WC-brillen en knopjes om de WC door te spoelen.

En een bad? Nop die nemen wij niet. Ik hou er gewoon niet van om in een bad te liggen in mijn eigen vuil. Maakt mij dit nu een slechte blogger ;-)? 

Hoe ziet jouw badkamer eruit? En ben je hier gelukkig mee of zou je het anders willen zien?

Dit vind je misschien ook leuk

36 reacties

Kim | Kimsbloglife 5 juni 2015 at 08:00

Mooie inspiratie! Wij gaan hier thuis bij mijn ouders ook een nieuwe badkamer installeren en zijn er ook nog niet helemaal uit… Leuk dat ik met m’n mama mee kan denken! Jullie badkamer zal er zo te horen heel mooi uitzien!

Reply
Kim | Kimsbloglife 5 juni 2015 at 08:04

Onder welke naam kunnen we je trouwens volgens op Pinterest?

Reply
Deisy
Deisy 6 juni 2015 at 12:15

Wat leuk dat je mee mag denken, dat is altijd heel leuk om te doen hihi. Nog bedankt voor je lieve reactie meis. Mijn pinterest is trouwens Deisy.

Reply
Tiffany 5 juni 2015 at 08:12

ziet er goed uit! Ongeloofelijk wat voor keuzes daar allemaal bij komen kijken. Je zou er bijna keuzestress van kijgen, #luxeproblemen haha

Reply
Morgaine 5 juni 2015 at 08:56

Het ziet er heel mooi uit in elk geval, en ik moet ook denken aan die mensen die jaren en jaren geleden al een huis kochten en dat toen een badkuip IN was, en het moest erin voor de waarde en zo, nu is dat UIT en bla… hahaha en zitten die mensen met een badkamer die de waarde doen dalen.

je weet het nooit, en ik hou van simpel, denkend aan schoonmaken, ja dat was mijn moeder dan altijd, je moet het ook schoonhouden! Iets waar je niet bij stil staat als het nog in aanbouw is. Het enige wat ik je mee wil geven als dat nog kan, neem een zwevend toilet… Dat is schoner en makkelijker dan een toilet die in de vloer verdwijnt 😉 Zeker in de badkamer erg fijn kan ik je vertellen!

Mijn badkamer? Ik huur ene huis, maar heb een giga badkamer, alles staat erin wat erin hoort of moet voor mij, en nee ik kan niet 2 wastafels erin kwijt of zo, alles is standaard, maar ook ik kan dansen in miijn doucheruimte, erg prettig 😉

X

Reply
Deisy
Deisy 6 juni 2015 at 12:16

Dank je wel voor de tip dame. Ja tis inderdaad iets waar weinig mensen bij stil staan, maar wat zekere belangrijk is. Mijn dank is dus groot voor deze handige tip 🙂 X

Reply
Dina 5 juni 2015 at 09:09

Oooh een WC in de badkamer, dat lijkt mij ook best wel handig. Ik heb precies van hetzelfde last als jij (nachtblind en KLUNZIG), dus als ik ’s nachts naar beneden moet is dat soms een heel avontuur.

Reply
Mandy 5 juni 2015 at 09:30

Zo irritant als je s nachts je bed uit moet voor de wc, vooral in de winter. Met mijn slaaphoofd wil ik ook nog wel eens mijn teen stoten, auw! Ik denk dat jullie een prachtige badkamer krijgen, het klinkt nu al goed.

Reply
Cindy 5 juni 2015 at 09:48

In ons nieuwe huis hebben wij net zo’n badkamer als wat jij wilt: Grote grijze tegels op de vloer, grote witte tegels aan de muur en een bruin muurtje als tussenmuur van onze grote open douche en de toilet. We hebben een hangend toilet en het muurtje daar achter is in hetzelfde patroon als het muurtje van de douche. Ik ben er heel erg blij mee, met onze badkamer!

Reply
Deisy
Deisy 6 juni 2015 at 12:18

Dat klinkt echt prachtig Cindy en was fijt dat je er blij mee bent. Ik hoop ook dat het eindresultaat mooi gaat worden en ik net zo blij met mijn badkamer ga zijn als jij bent <3

Reply
Floor 5 juni 2015 at 10:12

Herkenbaar! We zijn net verhuisd (weliswaar geen nieuwbouw) maar de totale overkill aan keuzes: uitdaging! Wasbak met kast is heerlijk. Liefst voor hubby en jouzelf een aparte kast (kan jij jouw dingetjes lekker uitstallen). Klinkt goed in elk geval.

Reply
Floor 5 juni 2015 at 10:16

Er hing net iets mis met mijn reactie maar herkenbaar! We zijn ook net verhuisd (weliswaar geen nieuwbouw) en geconfronteerd met een totale overkill aan keuzes. Yikes, keuzestress. Anyways, kastje voor jouw spullen klinkt goed. Ik vind het heerlijk om mijn eigen spullen uit te kunnen stallen. Zorgt ook voor meer rust en overzicht.

Reply
Deisy
Deisy 6 juni 2015 at 15:01

Dank je wel voor je fijne reactie meis en voor je tip! Ik had er nog niet bij stil gestaan, maar het is wel wat je zegt: je krijgt er meer rust en overzicht door dus dank je wel hihi 😉 X

Reply
Chantal 5 juni 2015 at 10:34

Wij hebben hem nu zo’n vier jaar geleden laten plaatsen, en ik ben er tot op[ de dag van vandaag nog altijd super blij mee. Ik kan je de collage laten zien, zo ziet hij er nog altijd uit:

https://chuijbregts.files.wordpress.com/2011/05/badkamerverbouw-dag-13-0.jpg

Reply
Deisy
Deisy 6 juni 2015 at 12:19

Wat een prachtige badkamer Chantal, echt iets om trots op te zijn 🙂 X

Reply
Jolien 5 juni 2015 at 10:49

Oh wauw, wat een mooi moodboard. Zo’n badkamer wil ik ook wel. En ik hou ook niet van in bad gaan. Geef mij ook maar een grote douchekop!

Reply
sammie 5 juni 2015 at 11:38

Ik heb ook helemaal niks met in bad gaan! Eindelijk iemand die er hetzelfde over denkt 🙂 Jeej!! Kastje onder de wasbak is een genot, echt waar 🙂 Zou ik ook zeker doen!

Reply
Wendy 5 juni 2015 at 13:28

Onze badkamer-stijlen matchen goed! 🙂 Mooie collage! Wegdromen op Pinterest is zo heerlijk.

Reply
Xaviera 5 juni 2015 at 13:34

Mooi moodboard heb je gemaakt, ik hou ook erg veel van die kleuren! Een stortdouche lijkt me ook heerlijk. <3 Ik woon in een huurhuis en heb een piepklein badkamertje waar je amper je kont kunt keren haha. Ik droom ervan om een bad te hebben, ook een goed excuus om heel veel Lush bathbombs te kopen!

Reply
Carlijn | Copy & Beauty 5 juni 2015 at 15:06

Heel erg gaaf, dat donkere met witte muren! Ik zou zelf niet zo snel aan witte muren denken, maar vind het in combinatie met dat grijs juist mooi staan. Snap heel goed dat je het bad skipt en voor een lekker grote douche gaat. Wij zijn as we speak de badkamer aan het verbouwen (of nou ja, daar heb ik een fijne klusjesman voor) en moeten nog tegels uitzoeken. Wie weet wordt het ineens wit met grijs 😉

Reply
Deisy
Deisy 6 juni 2015 at 14:59

Wat spannend dat jullie met de badkamer bezig zijn (ik had het inderdaad toevallig net op je blog gelezen) en hoop dat alles soepel gaat verlopen natuurlijk en dat het resultaat prachtig gaat worden: met of zonder witte tegels haha 😉 X

Reply
Emily 5 juni 2015 at 17:01

Wow wat gaaf om dat zelf te kunnen beslissen! Zo’n stortdouche is echt geweldig. Daarnaast zou ik wel een bad nemen, maar ik houd daar ook zooooveel van.
Grijs met wit vind ik ook heel mooi, zeker voor de badkamer. Je laat wel foto’s zien als ’t eenmaal af is he? 😉

Reply
Deisy
Deisy 6 juni 2015 at 12:20

Hhahaha.. tuurlijk meis: je gaat later worden doodgegooid met foto’s van ons huis 😉 Ik verheug mij er stiekem namelijk heel erg op om jullie allemaal mee te kunnen nemen in proces. X

Reply
Evelien 5 juni 2015 at 18:20

Doe mij ook zo’n badkamer! Mooie smaak heb je. Ik ben ook niet zo van in bad liggen, maar mijn vriend wel. Soms vind ik het wel lekker en als ik dan die leuke Lush bathbombs e.d. zie vraag ik me af of ik nu wel fijn zou vinden, aangezien ik al jaaaren niet in bad heb gelegen.

Reply
Deisy
Deisy 6 juni 2015 at 12:21

Ja als ik die Lush producten zie begin ik ook altijd weer beetje te twijfelen, maar ik heb echt 15 jaar een bad gehad en ben er zo weinig in geweest dat ik denk dat dit nooit meer goed gaat komen haha 😉 X

Reply
Lisa 5 juni 2015 at 21:30

Haha, we hebben echt een beetje dezelfde smaak. Ik zou heel graag een bad willen 🙂 Vooral zo’n bad in ei-vorm vind ik leuk.

Reply
Simone 5 juni 2015 at 22:03

Wat een mooi moodboard! Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Maar dat laat nog even op zich wachten 🙂

Reply
Nina Simplynspecial 5 juni 2015 at 23:20

Ik ben wel een klein beetje verliefd geworden op deze mooie badkamer-inspiratie! Die kleuren zijn ook tof 🙂 En geen bad 😮 whut! Ach, iedereen heeft zijn voorkeuren he. Ben benieuwd naar het resultaat.

Reply
Claudia 5 juni 2015 at 23:21

Yes ik heb een blogger gevonden die ook niet houd van badderen! Bij mij wordt het water gewoon zo snel koud 😛 Ik ben het wel erg met je eens over de badkamer, dat klinkt goed.

Reply
Deisy
Deisy 6 juni 2015 at 12:23

Jeej! En ik maar denken dat dit soort uitgestorven was 😉 Dank je wel voor je lieve reactie Claudia. X

Reply
Justine 6 juni 2015 at 10:04

Oehhh, wat een mooie inspiratie! Ik geloof dat jullie badkamer echt prachtig gaat worden. En die grote douchekop? Geen uitleg nodig. Iedereen snapt toch wel waarom die fijn zijn!!

Reply
Joyce Jeroense 6 juni 2015 at 14:55

Mooi moodboard! Kleuren passen allemaal prachtig bij elkaar. Ik ben ook iemand die niet van in bad liggen houd, wij hebben er wel één maar ik gebruik hem nooit haha. Ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

Reply
Deisy
Deisy 6 juni 2015 at 15:02

Aaah dank je wel Joyce voor je lieve reactie. Ik ben stiekem ook erg benieuwd naar het resultaat haha: het zit wel in mijn hoofd, maar je moet natuurlijk ook nog de schakeling naar realiteit maken haha 😉 Dat wordt dus duimen. X

Reply
Saar 12 juni 2015 at 11:43

Ik heb er laatst ook eentje gekozen 🙂 Wij zijn gegaan voor een donkere stenen douchebak en idem voor de wasbak. Verder veel lichte houttinten (voor de meubels) en lichte muren (in tegels). Wij gaan graag voor een natuurlijke look.
En een wc in de badkamer is uiteraard heel handig!

Reply
Jessica 19 juni 2015 at 13:54

Oeh je hebt echt een hele goede smaak! 😀 Je moodboard ziet er echt geweldig uit.

Reply
Yvette 4 maart 2016 at 14:44

I like your style! <3

Reply

Laat een reactie achter