Home Persoonlijk 5 redenen waarom oude films kijken hilarisch is

5 redenen waarom oude films kijken hilarisch is

17 juni 2015

oude films kijken

Clueless, Pretty Woman, 10 Things I Hate About You en American Pie! Dit zijn maar een paar films waar ik mee ben opgegroeid en waar ik nog steeds blij van kan worden. Jammer vind ik het dan ook dat deze films bij veel mensen stof liggen te happen. Vandaag vertel ik je waarom jij die oude DVD’s uit het stof vandaan moet halen (of gewoon online) en met een lekker glas wijn of een reep chocolade opnieuw zou moeten kijken. Ik garandeer je: oude films kijken is echt hilarisch. Waarom? Ik vertel het je… 

Wat dachten we vroeger ? || Die vraag gaat er elke keer door mij heen als ik oude films bekijk. De mode is echt te gênant voor woorden. En weet je wat nog erger is? De gedachten dat wij er vroeger ook helaas zo bijliepen (ieh!). Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan kun je altijd nog een blik werpen op het haar of make up dat in oude films heel vaak naar voren komt. Een dikke haarband? Iedereen -zelf ik- kan zeggen dat je wij hier tegenwoordig niet meer mee wegkomen. Of voel ik hier nu weer een nieuwe trend opkomen onder de bloggers?

De kijk op de toekomst (2015) || Ga jij ook iedere dag met je vliegende auto naar je werk? En is het jou opgevallen dat jouw buurman tegenwoordig een alien is? Volgens sommige films zou onze toekomst er namelijk heel futuristisch uit moeten zien (en stiekem is dat ook wel een beetje zo, maar dat vergeten we even). Hoe grappig is het dan om oude films terug te kijken om te zien hoe de mensen in de jaren 80/90 dachten dat 2015 er uit zou gaan zien. Maar wat niet is kan nog komen zeg ik! 2015 is nog niet afgelopen, voor we het weten moeten we spoedcursus “alien” volgen ; – ).

Je ziet steeds weer nieuwe dingen ||  Elke keer dat jij een film opnieuw kijkt, ontdek je steeds weer andere dingen (hoe leuk is dat?!). Zo ontdekte ik, pas na de vijfde keer, dat er in de film Clueless aardig wat fouten zitten (kledingstukken die verdwijnen, camera’s die je per ongeluk ziet).  Natuurlijk zitten er in de nieuwe films ook wel fouten, maar deze zijn een stuk moeilijker te traceren (lees: alleen voor hele slimme mensen onder ons). Overigens zie je niet alleen fouten, maar begrijp je ook steeds meer van de film en het verhaal (“oh is dat ze reden waarom ze dat jurkje aan heeft“). Tja soms duurt het voor ons dames gewoon iets langer voordat het kwartje eindelijk valt. Of gebeurt dit alleen bij mij?

De ge-wel-dig-e muziek || Oude films staan natuurlijk gelijk aan oude muziek en laat wij dames dat eigenlijk -stiekem- wel heel erg leuk vinden. Wat dachten jullie van Pretty Woman van Roy Orbison: dat nummer laat je gewoon op en top vrouw voelen, net zoals de geweldige film die er bij hoort. En Mrs. Robinson van Simon & Garfunkel is toch gewoonweg om te smullen in American Pie? Yup! Ik hou er van! Jij ook?

Met je emoties terug naar de tijd || Dat je een emotioneel wrak kunt zijn weet je onderhand wel (ook omdat we dit vaak horen). Ik word dan ook altijd heel erg emotioneel als ik weer een oude film kijk. Ik word helemaal nostalgisch en denk ik aan mijn eerste vriendje, de eerste keer dat ik naar de middelbare school ging of dat ik liefdesverdriet had (want dat hoort er ook gewoon bij). Deze oude films representeren ieder een onderdeel van mijn vroegere leven. Om die reden alleen al zou je eigenlijk elke dag naar oude films moeten kijken!

Kijk jij weleens oude films? En welke oude films vind jij echt heerlijk om te kijken? 

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

Morgaine 17 juni 2015 at 07:55

LoL, die films die jij noemt heb ik nog nooit gezien, vond er niets of weinig aan. Ik ben dan ook van de eighties natuurlijk en gisteren was Police Academy deel 1 op tv, hahahaha geweldig! Voor mij dan 😉

Verder, Roger Rabbit, helaas bijna nooit op tv en had ik een video van nooit op dvd gescoord eigenlijk. Grease, mijn eerste grote mensenfilm, maar dat is een classic, voor welke leeftijd dan ook. Saturday Night Fever, geweldig! Pure drama maar zo mooi!

Dirty Dancing doe mij aan mijn eerste echte verkering denken en ja dat werd ook de vader van mijn kind later. 1989 dus.. maar ook dit is een Classic, verder ben ik erg van Titanic, deze heb ik maar liefst 6x in de bios gezien toen die uit kwam…

X

Reply
Brittany 17 juni 2015 at 08:06

Erg leuk om te lezen en vooral herkenbaar. Ik vind het altijd grappig dat ik vroeger stiekem een film dan nooit begreep en dan als ik hem nu kijk dat ik denk oh daar gaat die film dus over haha!

Liefs, Brittany

Reply
Simone 17 juni 2015 at 08:22

Heerlijk hè al die oude films! Het is wel een heel ander kaliber maar ik ben afgelopen week naar Jurassic World geweest en dat was nostalgie! Toen ik weer de theme hoorde moest ik bijna huilen. (Sentimentele ouwe gek aan t worden haha). En idd die kleren van vroeger! Joh!! Ik zie het pofhaar, kauwgom ballen en de witte sportschoenen met gekleurde veters zo weer voor me! Nu ben ik wel benieuwd naar die fouten in clueless haha.

Reply
Tiffany 17 juni 2015 at 08:43

Haha ik vind het altijd zo fantastisch om te zien wanneer ze een kijkje in de ‘toekomst’ nemen. En dan staat er inderdaad vaak 2015 onder in beeld en is alles super futuristisch. Zo grappig om te zien hoe ze daar toen over dachten. *typt dit vanaf een aanraak scherm waarmee je op internet kan* 😉

Reply
Dina 17 juni 2015 at 08:44

Oooh ik dacht laatst ook even een leuke romcom van vroeger terug te kijken. Die acteerkunsten en de cameratechnieken… Zo leuk. Ook vind ik het altijd leuk om foutjes te ontdekken in het beeld (bijvoorbeeld in het ene shot wel een ketting om en in het andere shot een hele andere ketting om, terwijl het dezelfde scene is) , die zie je in nieuwere films en series vaak iets minder heb ik het idee.

Reply
Bente 17 juni 2015 at 09:23

Jaaa liefde voor oude films (als in, de films die jij net noemt ;)). Maar ook: the sweetest thing (man wat heb ik die vroeger vaak gekeken), Legally Blonde en Sweet Home Alabama.. Heel fijn zo’n dagje met een jaren 90 film marathon!

Reply
Northflix 17 juni 2015 at 10:12

Ik kijk dus eigenlijk nooit een film 2 keer!
Behalve Disney films! Ik blijf het leuk vinden om met oppaskindjes/mijn neefje naar Disney te kijken. En stiekem vind ik het net zo zielig als 15 jaar terug als de leeuw in de The Lion King doodgaat.

Reply
Carlijn | Copy & Beauty 17 juni 2015 at 10:19

Dat van die mode is zo ontzettend waar! En dan vooral de gedachte dat wij er toen ook zo bijliepen. Gek genoeg heb ik dat al heel snel, zelfs met een jaar waarvan je denkt dat we toen heel erg hip waren, maar als je daar nu beelden van kijkt, het helemaal niet zo blijkt te zijn. 2005 ofzo. Lijkt kort geleden, maar laatst zag ik een uitzending van het journaal (oké geen oude film inderdaad) uit die periode en de mode leek wel uit de jaren negentig te stammen. Ken je dat?!

Reply
Emily 17 juni 2015 at 10:42

Hahaha die kijk op de jaren waarin we nu leven inderdaad! We zijn dan wel hard vooruit gegaan, maar ook weer niet zó hard. Heel gek om ‘in de toekomst’ te leven trouwens. Als je terug kijkt naar films enzo.
De muziek vind ik geweldig. 10 things I hate about you is één van mijn favoriete films. Heerlijk!

Reply
Kiran 17 juni 2015 at 10:57

Hahaha so 90s! En al die punten die je noemt zijn heel herkenbaar :-).

Reply
Chantal 17 juni 2015 at 11:17

Er zijn maar een paar oude films die ik kijk, vaak rond kerst. Verder toch meer bij de tijd van nu

Reply
alexa 17 juni 2015 at 11:24

Vooral dat wat dachten we vroeger hahaha

Reply
Lyanne 17 juni 2015 at 11:40

Haha ja wat is dat leuk he? Al vind ik het soms ook heel erg om te beseffen wat voor troep ik vroeger keek. 😉

Reply
Manon 17 juni 2015 at 11:55

Ik ben echt een fan van oude series. Momenteel kijk ik Flikken Gent vanaf seizoen 1. Ik blijf die oude, veelste grote “mobieltjes” briljant vinden

Reply
Nesrin 17 juni 2015 at 13:05

Ik hou van herhaling en oudere films. Clueless moet ik eigenlijk nog een keer zien want de laatste keer was dus toen back in the ’90 😉

Reply
Minke Maria 17 juni 2015 at 16:09

Haha, ik vind het wel grappig dat je deze films ‘oud’ noemt, ik denk dan meer aan breakfast at Tifanny’s of zo. MAAR, ik ben het wel helemaal eens de rest van je artikel…

Reply
Wendy 17 juni 2015 at 18:21

Oh wat een heerlijk jaren ’90 sentiment. Alle films die je noemt vind ik geweldig. Ook Cruel Intentions heb ik heel vaak gekeken.

Reply
Lisa 17 juni 2015 at 20:15

Ik ken geen één film dus ik kan helaas niet meepraten, haha. Ik ben nog te jong met mijn 14 jaartjes denk ik.

Reply
Xaviera 18 juni 2015 at 11:26

Ik vind het geweldig om oude films terug te kijken, vooral die van de 90s zijn awesome! Ik heb twee weken geleden Pretty Woman weer gezien (die film kan ik wel dromen). Echt genieten is dat!

Reply
Maria 18 juni 2015 at 19:01

Ha, leuk artikel. Ik keek gisteravond nog naar 10 Things I hate about you, ge-wel-dig!

Reply
Danielle 19 juni 2015 at 12:09

Ook het eerste seizoen van Gossip Girl is anno 2015 hilarisch!

Reply
Simovic-Vuceljic Natasa 24 juni 2015 at 21:32

Geweldige post 🙂 En al de films die je opnoemt heb ik gekeken en stiekem kijk is wel eens als ze nog eens op TV voorbij komen 🙂 Het is gewoon fijn om eens zo’n oude film tevoorschijn te halen, for the sake of old times 😉 Liefs! x

Reply

Laat een reactie achter