Home Persoonlijk Pretty Genius #11

Pretty Genius #11

17 mei 2015

pretty.genius

Allereerst nog bedankt voor alle lieve reacties die ik heb gekregen op deze rubriek. Ik was (en ben) helemaal sprakeloos van de lieve dingen die zijn gezegd. Ik probeer er wekelijks weer iets van te maken, maar het doet mij goed om te horen dat jij hier ook van geniet (big jeej! daarvoor). Dus ook vandaag is het weer tijd om die dosis kennis te vergroten in de rubriek “Pretty Genius”. Pak die bak thee en het notitieblok erbij (want deze kennis moet je natuurlijk wel ergens opschrijven) en geniet er van. 

  • Ga nooit rond 17.00 uur naar postkantoor || Wisten jullie dat rond 16.45 uur het postkantoor allemaal gratis dingen weggeeft? Oké, dat is niet waar maar op het eerste gezicht lijkt dit wel zo. Rijen waarvan je het einde niet kunt zien, mensen die lopen te duwen en onrustig zijn: zo ziet het postkantoor er rond 17.00 uur uit. Want “hun pakketje moet nog wel die dag mee anders is het te laat“. Misschien was het een idee geweest om het pakketje eerder af te leveren? Dan had je nu ook niet zo stress gehad? Of ben ik nu weer te hard? Hoe dan ook: ik dacht dat ik een uitsteller was, maar gelukkig kan het dus nog erger 😉
  • 020 en 010 zijn geen beste vriendjes || Voor het geval je het je afvraagt: ik introduceer op dit moment geen zelfbedachte taal. Iedereen die van voetbal houdt of in Amsterdam of Rotterdam woont, begrijpt nu trouwens wel wat ik zeg. Voetbalsupporters (van Feyenoord en Ajax) verwijzen altijd met 020 (Amsterdam) of 010 (Rotterdam) naar elkaar. Uit de mond van mijn vriend (of iedere andere ajaxsupporter) zul je geen ROTTERDAM horen komen. En zo werkt het ook andersom! Eigenlijk iets wat wij allang wisten, maar nogmaals eens wordt bevestigd: mannen zijn raar! Oja en even als afsluiter een goede mop: wat is het beste dat uit Rotterdam komt? De trein naar Amsterdam hehe… Uhmmm.. nee niet zelfbedacht..
  • Make up repareren is mogelijk (denk ik) || Ik ben een ongelooflijke kluns, want ik laat altijd mijn make-up uit mijn hand vallen. Er ging dan ook een nieuwe wereld voor mij open toen Amy in een artikel vertelde hoe makkelijk het is om je make-up te maken (blush in dit geval). Ik kon wel huilen van blijdschap: eindelijk zou ik zijn verlost van mijn knulligheid! Vol goede moed ging ik aan de slag om mijzelf 10 minuten later huilend op de grond aan te treffen. What happend? Nou: ik heb het gepresteerd om, nadat ik mijn blush helemaal fijn had gemalen, het hele goedje op de grond te laten vallen. En tja dan helpt alleen nog een hele grote stofzuiger. Clou van dit verhaal? Ik denk dat je jouw make-up kunt repareren, maar zeker weten doe ik het dus niet #nocommenthere….
  • Wees geen vieze meid, was die kwasten gewoon eens op tijd || In een eerder artikel (beauty uitstel tag) liet ik al een beetje vallen dat ik niet vaak mijn kwasten was: ik ben zogezegd een echte vieze kliedermeid! Afgelopen week merkte ik echter dat mijn huid een beetje onrustig werd (puistjes). Omdat ik dacht dat het wellicht door mijn kwasten kwam, heb ik ze die avond gelijk gewassen (oké ik lieg: drie dagen later) en kreeg de volgende ochtend de schrik van mijn leven. Mijn kwasten voelden namelijk niet meer aan als een stuk beton, maar ze waren zijdezacht in de trant van “oooh zo horen ze dus te voelen“. En nee ik ga dus niet zeggen hoelang ik mijn kwasten niet heb gewassen, want ook ik heb een -iniemieniebeetje- schaamte ergens in dat ubergrote hoofd van mij.   

Ga jij vaak naar het postkantoor? En wat is dan WEL een goede tijd? En ben jij ook zo’n kluns met make-up of ligt dat gewoon echt aan mij? 

Dit vind je misschien ook leuk

28 reacties

Liese 17 mei 2015 at 09:11

Haha, ik moest echt lachen met die gratis dingen weggeven in het postkantoor :p Leuk geschreven 😉

Reply
Elaintje 17 mei 2015 at 09:28

Haha, ja dat 020 en 010 is zo extreem. Ik liep een keer met mijn moeder in Rotterdam en we lieten het woord Amsterdam vallen. Meteen werden we aangesproken door een ietwat agressieve en gespierde man die dat vieze woord niet meer wilde horen!

Reply
Deisy
Deisy 22 mei 2015 at 01:32

Heel herkenbaar hoor. Wanneer wij naar Rotterdam gaan haalt een vriend van mij altijd zijn “ajax” logo uit zijn auto, anders kan je er vergif op innemen dat er een deuk in de auto zit. Heel vreemd eigenlijk allemaal. X

Reply
Amy 17 mei 2015 at 09:58

Haha oh Deisy, wat een geweldige blogpost weer, ik lig dubbel! Die grap over de trein komt oorspronkelijk van Theo Maassen en gaat over de trein van 020 (;)) naar Eindhoven, wist je dat? 🙂 En I’m so sorry over de make-up! Echt balen dat hij helemaal kapot gevallen is. Hoe gebeurde dat dan?

Reply
Deisy
Deisy 22 mei 2015 at 01:35

Ja Theo Maassen is echt geweldig haha! Wij in Amsterdam passen altijd de grap aan en ik Rotterdam doen ze dat ook, maar dan andersom hehe :p. En hoe mijn make-up viel? Ik wilde de alcohol pakken en toen duwde ik per ongeluk mijn make-up van de tafel af. Dat kan alleen maar Deisy gebeuren haha. X

Reply
joyce 17 mei 2015 at 10:10

Ah hilarisch! Echt leuk geschreven. Gelukkig is t enige wat bij mij breekt vaak het klepje van mijn make-up doosje, dus dat scheelt weer!

Reply
Joyce - Beamingbeautynl 17 mei 2015 at 10:29

Ik moet ook echt vaker mijn kwasten wassen! Als je er bij nadenkt is het eigenlijk best vies. Soms denk ik dat ik gewoon een aantal nieuwe kwasten moet kopen haha (in ieder geval foundation en concealer) en vanaf dan met regelmaat moet gaan wassen. Want zullen die oude kwasten nog wel echt schoon worden?

Reply
Justine 17 mei 2015 at 10:51

Hahaha! Dat laatste is stiekem ook herkenbaar zeg. Nu ik me bedenk.. Ik ga ze vandaag wassen! 😀

Reply
Norine 17 mei 2015 at 11:04

Hahaha! Super leuk geschreven! Ik moet mijn kwasten ook maar eens gaan wassen (over 3 dagen of zo)

Reply
Renske 17 mei 2015 at 12:00

Haha, die ‘020’ ken ik. Een kennis zegt zelden dat hij naar Amsterdam gaat. In plaats daarvan is het 020, haha!

Reply
Marion 17 mei 2015 at 15:21

Ik dacht eigenlijk dat alle postkantoren opgeheven waren. Hier moet je naar de Appie tegenwoordig. 010 en 020. Hou op, schei uit!

Reply
Nesrin 17 mei 2015 at 15:34

wat is het beste dat uit Rotterdam komt? De trein naar Amsterdam hahaahaha ik heb gelachen. Leuk geschreven Deisy ik ben een straight up 026 gall 😉

Reply
Morgaine 17 mei 2015 at 15:46

1. het postkantoor, dat zijn de mensen die van kantoor/werk komen vaak nog even snel bla… vandaar dat tijdstip. Een goede tijd is misschien wel vroeg in de ochtend en op als de kinderen op school zitten, plus een uur, dus ongeveer half tien, half 11… en dan in de middag, als de scholen weer begonnen zijn, zo ongeveer vanaf half 2 of 2 uur is het ook wel veilig, hahaha

2. Whoooooohaaaaaaaaaaahahaha ja hier zit een 020 😉 en natuurlijk weet ik dat en ken ik dat… maar ook de Hagenezen doen daar aan mee, bij deze, weer wat geleerd! Kom niet aan ADO!

3. Uhm… weinig ervaring mee, als ik iets laat vallen is hooguit het doosje wat gebarsten…. *klopt dit even af*

4. Ik gebruik niet zoveel kwasten dus, en wat ik wel gebruik, koop ik gewoon eens in de zoveel tijd weer nieuw, hahahaha wat nou wassen, wat kost het nu helemaal eigenlijk 😉

Reply
Morgaine 17 mei 2015 at 23:27

Je hebt een vermelding, wel twee geloof ik zelfs in de sharing is caring tag 😀
https://mymorgaine.wordpress.com/2015/05/17/sharing-is-caring-tag/

Reply
Deisy
Deisy 22 mei 2015 at 01:36

Echt heel lief meis <3 Dank je wel nog daarvoor. X

Reply
Stephanie 17 mei 2015 at 16:46

Ik probeer ook nooit op dat uur naar het postkantoor te gaan, dan kan het inderdaad belachelijk druk zijn. Een goede tijd is vermoed ik wanneer iedereen aan het werk is, probleem is dat ik dan ook aan het werk ben en dus zelf ook niet op de meest rustige momenten kan gaan 😀

Reply
Dina 17 mei 2015 at 17:32

Hahahha “Wees geen vieze meid, was die kwasten gewoon eens op tijd”. :’)

Reply
Dalinka 17 mei 2015 at 18:28

Echt heel leuk geschreven! Naar het postkantoor ga ik echt nooit meer. Wat ik me van vroeger kan herinneren was het altijd druk op het postkantoor. Ik had ook nooit geduld om zolang te wachten.
Wat make-up kwasten betreft ben ik net zo erg, maar ik vergeet ze gewoon altijd te wassen. Als ik ’s ochtends mijn make-up doe dan denk ik ‘vanavond moet ik mijn kwasten maar weer eens wassen’, maar zodra ik klaar ben denk ik er al niet meer aan.
En een kluns met make-up ben ik ook af en toe. Ik heb een keer nagellak over mijn vloerbedekking gegooid. Dat was ook geen succes kan ik je vertellen;-)

Reply
Deisy
Deisy 22 mei 2015 at 01:37

O nee: nagellak is echt verschrikkelijk om eruit te krijgen… Ik hoop dat alles nog wel goed is gekomen? X

Reply
Simone 17 mei 2015 at 20:31

Oh, haha punt 1 heb ik ook eens gehad. Dat doe ik dus ook nooit meer 😛

Reply
Sanne 17 mei 2015 at 20:51

Dit artikel is geweldig, ik ben ook vaak een uitsteller bij het postkantoor. Zo lang mogelijk wachten en dan beslissen.

Reply
Sas 17 mei 2015 at 21:05

Haha dus weer een hoop dingen bijgeleerd 😉
*en ik van jou door dit blogje*

Reply
Regenboogvlinder 18 mei 2015 at 12:11

Haha, ik kom hier even langs via de Sharing is Caring TAG, ingevuld door Morgaine!
Een verfrissende blog heb je en je schrijft echt hilarisch leuk!
Dus… je ziet me nog wel eens langs komen hoor!

Dat postkantoorverhaal, nee kom er niet vaak.
Maar ik werk niet meer dus kan overdag mijn dingen doen, lekker rustig hoor!
En 010-020 ja dat weet ik, hier 020. Dat mopje vind ik subliem…
Ik laat niet vaak wat uit mijn handen vallen wat make-up betreft. Soms mijn mascara en die valt dan op mijn kleren, niet kapot te krijgen. Maar die vlekken dan weer hè.
En ik zou niet aan repareren beginnen hoor, koop wel nieuw..
Trouwens van die kwasten… dacht ik toch dat je het over verfkwasten had ;-).
Eh ja, ik was ooit BlonT, in een ver verleden 😉

Doeiiiii tot de volgende keer!

Reply
Deisy
Deisy 22 mei 2015 at 01:39

Wat een ontzettende lieve reactie dus dank je wel daarvoor <3 Hhahaha moest lachen over die verfkwasten... dan wordt dat stukje wel vreemd om te lezen haha 😉 X

Reply
Regenboogvlinder 22 mei 2015 at 09:07

Geen dank, zo met plezier gelezen!
Ja dat van die kwasten was echt vreemd om te lezen, maar later werk ik wakker, door die andere reacties… Ik gebruik nooit kwasten, sowieso geen poeder of foundation, dus dat kwam niet in me op, ik dacht alleen, o jee, ze schildert ook nog!
Doeidoei X

Reply
Anita | mindjoy 18 mei 2015 at 12:21

Oh wat erg zeg dat je na reparatie deze toch nog moest opzuigen!!

Reply
sammie 18 mei 2015 at 13:08

Ik heb maar 1 kwast, voor mijn poeder, als ik die te vies vind worden koop ik gewoon een nieuwe 🙂

Reply
Isabel Cristina 18 mei 2015 at 23:28

Haha gratis spullen bij het postkantoor- drukte. Heel herkenbaar haha. Net als uitstelgedrag, ook heel herkenbaar! Zal het iets Colombiaans zijn? Mañana señora! 😉

Reply

Laat een reactie achter