Home Persoonlijk Pretty Genius #23

Pretty Genius #23

4 oktober 2015

pretty genius

Sunday is just my cup of tea! En daar hoort de rubriek Pretty Genius zeker bij. Ook vandaag neem ik je mee met bijzondere, rare, spannende, gekke of nutteloze feitjes die ik afgelopen week heb geleerd. Zo probeer ik al mijn levenslessen van die week (die meestal zeer handig zijn, ahum) aan jou door te geven. Deze editie mag je dan ook echt niet missen: ik kwam erachter dat DIY niet echt mijn ding is, dat ook mijn portemonnee in staat is om te huilen en ik geef je de ultieme tip die jou leven zou kunnen redden en zette daarvoor mijn eigen leven -per ongeluk- op het spel.  Ik ben er klaar voor, jij ook? 

 Loading InLinkz ...

 

DIY bloggers hebben veel geduld | Eigenlijk heb ik altijd al diepe respect voor bloggers gehad die prachtige DIY’s in elkaar kunnen flansen, maar deze week nam dat respect echt bizarre verschijnselen aan (nog net geen altaar gebouwd voor hen). Het geval was namelijk dat ik deze week mijn handen uit mijn -creatieve- mouwen moest steken. Ik had bedacht om een aantal dozen te versieren: op dat moment had ik al moeten weten dat het geen goed idee zou zijn. Ik ben 2,5 uur bezig geweest en geloof mij: het zag er nog uit alsof een hond daarna de dozen had aangevallen (wat dus niet waar was, echt allemaal mijn eigen knutselkunsten). Uiteindelijk wel gelukt, maar laten we maar voor het gemak vergeten hoe vaak ik heb gevloekt, gescholden en met de schaar heb gegooid. Ik begin in ieder geval geen carrière als DIY blogger, echt N-E-V-E-R. 

Bellen buiten je bundel is vrij (heel) prijzig | Met mijn zielige 150 belminuten is het altijd weer een gepuzzel om elke maand uit te komen en geen torenhoge telefoonrekening te hebben. Met alle eerlijkheid moet ik dan ook zeggen dat het mij deze maand niet is gelukt en dat mijn portemonnee dit dubbel en dwars heeft gevoeld.  Man! Wat is bellen buiten je bundel duur zeg! Wie heeft dat ooit bedacht? Heb ik ergens een memo gemist waarin de mensheid werd medegedeeld dat je beter niet buiten je bundel kunt bellen? Shame on them! Gelukkig ben ik nu op de hoogte en raad iedereen dan ook aan om lekker binnen zijn bundel te blijven. Op die manier kost het je namelijk geen fortuin. Mijn portemonnee huilt nog steeds, hoor jij hem ook?

Altijd kijken wat je eet | Sommige dingen zijn leuk om te leren en anderen ronduit vies. Zo ook de manier waarop ik afgelopen week leerde om altijd eerst je eten te bekijken voor je het in je mond stopt. Ik was deze week lekker mijn cherrytomaatjes aan het oppeuzelen (nom!) totdat ik iets raars in mijn mond voelde. Snel haalde ik de cherrytomaat uit mijn mond en wat bleek? Er zat gewoon schimmel op. Ja ik geef toe: ik heb deze week schimmel (een mini beetje dan) gegeten. En ja ik leef nog en nee ik ben niet ziek worden. Neemt niet weg dat het geen aanrader is en dat je voor altijd getraumatiseerd zult zijn *gaat weer in een hoekje huilen omdat ze de nare gedachten niet uit haar gedachten kan bannen*.

PostNL is net zo mysterieus als de politiek | Hoewel ik niet vaak over politiek praat op mijn blog, weet ik wel van het bestaan van deze mensen af (echt waar). Overigens kan ik er weinig mee, want ik begrijp nou nooit zo goed wat zij willen. Ik vraag mij stiekem af of ze dat zelf wel weten met hun mysterieuze en antwoord ontwijkende reacties. Maar dit stuk gaat niet over de politiek, want tja om eerlijk te zijn: zoveel verstand heb ik er dan ook weer niet van. Dit stuk gaat over PostNL: een bedrijf dat wellicht geen antwoorden kan ontwijken, maar wel zeer mysterieus is. Mijn vriend verwachtte deze week namelijk een pakketje van PostNL en de PostNL wist hem te vertellen dat het pakketje afgeleverd was, terwijl hij niets had ontvangen en de hele dag thuis was geweest. Ja leg jij mij dat maar eens uit. Gevalletje Bermuda Driehoek zeg ik (a.k.a die zien we nooit meer terug).

Krijg jij altijd netjes je pakketjes van PostNL? En zou jij een goede DIY blogger zijn? je mag best opscheppen hoor, ook al hoef ik geen hele monologen te lezen.

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

Femke 4 oktober 2015 at 08:43

Netjes mijn pakketjes van PostNL, meestal wel maar een enkele keer niet. Gelukkig is dat ‘probleem’ bij ons snel opgelost. Diegene die namelijk bij ons de pakketjes van PostNL altijd bezorgt is een kennis van mijn vriend. Mijn vriend werkt in de buurt en het komt dan ook wel eens voor dat hun afspreken om een belangrijk pakketje bij hem te droppen, erg fijn :-)! Buiten mijn bundel bel ik gelukkig nooit meer.. maar ow, ow, ow wat heb ik dat een hoop gedaan in mijn tienerjaren en wat was dat weggegooid geld zeg!

Reply
debby 4 oktober 2015 at 09:03

Ja die DIY bloggers heb ik ook altijd zoveel respect voor. Zelf ben ik zo niet creatief met knutselen. Buiten je bundel bellen komt mij gelukkig nooit voor 🙂

Reply
Justine 4 oktober 2015 at 09:04

Haha, wat leuk verwoord weer! Moest wel lachen om je stuk over die dozen. Ik geloof dat ik weet wat je bedoeld! 😀 in elk geval super super thanks voor de mooie doos die ik heb ontvangen. Echt heel lief!! <3

Reply
Deisy
Deisy 5 oktober 2015 at 22:59

Aaah ik ben echt blij om te horen dat je er blij mee was. Ik heb in ieder geval echt mijn best voor je gedaan dame <3<3

Reply
Anita 4 oktober 2015 at 12:17

Ik probeer ook altijd meer te DIYen maar komt er maar niet van. Waarom verhoog je je bundel dan niet?

Reply
Deisy
Deisy 5 oktober 2015 at 22:59

Ja haha, daar ben ik ook mee bezig 😉 Maar dit was mijn eerste keer dat ik er zo erg overheen zat dus vandaar 😉 Maar zeker goede oplossing haha.

Reply
Marion 4 oktober 2015 at 14:55

Ik begin er echt niet aan; DIY. Nee, ik krijg al de kriebels als ik eraan denk. Oh shit is dat, hè? Schimmel op je eten. Ik maakte een keer een boterham snel snel snel, want ik was voetbal aan het kijken. Flats, smeerkaas erop. Hap hap op. Dat smaakte goed! Ik neem er nog één. Toen keek ik wel. Er zaten al meerdere plekken schimmel op! Zou het kunnen dat op die vorige boterham geen schimmel zat? Natuuuuuuurlijk kan dat! Niet meer bij nadenken. Stug volhouden dat het kan. Post NL deed bij mij zijn werk gisteren anders heel goed 🙂 ♥♥♥

Reply
Deisy
Deisy 5 oktober 2015 at 23:00

Hahaha… dat verhaal over die boterham gaat mij dus echt ooit nog een keer gebeuren, ik weet het zeker 😉 Wat fijn om te horen dat pakketje goed is aangekomen en dat je er zo blij mee bent: je verdient het dubbel en dwars. X

Reply
Kim | Kimsbloglife 4 oktober 2015 at 15:05

Haha, leuk om te lezen weer! Herkenbaar dat van die DIY’s, het is ook niet helemaal voor mij weggelegd! Hoewel ik moet zeggen dat het tegenwoordig al beter gaat dan vroeger… Maar als je er dan ook nog eens foto’s voor een artikel – of nog erger, een video – van moet maken, wordt het nog veel moeilijker! Inderdaad respect voor DIY-bloggers dus 😉 En wat vies dat je schimmel hebt gegeten, hahaha! Ik zou ook geshoqueerd zijn!

Reply
Deisy
Deisy 5 oktober 2015 at 23:01

Niet aan jezelf twijfelen hoor Kim, ik vind namelijk dat je prachtige DIY’s maakt en heb er echt respect voor <3 Ik doe het je in ieder geval niet zo gauw na haha.

Reply
Ilse 4 oktober 2015 at 16:03

Oh ja, PostNL.. Drama! Ik heb 150 belminuten en ik ben al blij als ik er 20 per maand op maak, ik ben echt geen beller haha. Wil je een beetje van mijn minuten hebben? 😉

Reply
Deisy
Deisy 5 oktober 2015 at 23:01

Als dat mag *kijkt heel lief naar Ilse* 😉

Reply
Jill 4 oktober 2015 at 17:44

Je kan ook je belbundel verhogen Deisy. Voor een paar Euro extra heb je dan nischien het dubbele aan belminuten(is tenminste zo bij Telfort)

Reply
Dalinka 4 oktober 2015 at 18:31

Ik heb ook respect voor DIY bloggers. Vooral als ze zelf iets unieks en creatiefs bedenken. Ik zou dat echt niet kunnen en heb er het geduld uberhaupt niet voor, maar het blijft leuk om naar te kijken. Wat naar van de schimmel op je tomaten. Gelukkig zie ik het meestal wel van te voren. Soms doe ik enorm mijn best om de meest lekkere boterham te bouwen, vervolgens gooi ik hem op een bord, loop naar de woonkamer om daar te ontdekken dat er schimmel op het brood zit… Gelukkig ben je niet ziek geworden en het zal je vast geen 2e keer gebeuren;-)

Reply
Deisy
Deisy 5 oktober 2015 at 23:02

Oooh dat lijkt mij ook vervelend: als je juist zo je best hebt gedaan en dat je dan later erachter komt. Nee haha ik denk dat het mij ook niet snel gaat gebeuren meer (ook al ben ik wel echt een kluns hehe).

Reply
Simone 4 oktober 2015 at 22:48

Dat verhaal van postnl heb ik ook eens gehad. En dat was ook nog de tv, internet en telefoon ontvanger. Zat al dagen lang zonder. Pissig dat ik was gebeld naar postnl en gelukkig kon ik mijn pakketje aan het eind van d’r dag bij het postkantoor halen. En die bezorger Had flink op z’n kop gehad. Terecht als je het mij vraagt.

Reply
Deisy
Deisy 5 oktober 2015 at 23:03

Wow echt bizar inderdaad zeg! Ik hoor het ook wel vaker hoor, alleen had er zelf nog niet mee te maken gekregen. We zijn nog steeds bezig om pakje te krijgen dus wordt vervolgd haha.

Reply
Vivian 5 oktober 2015 at 12:45

Met PostNL heb ik gelukkig nooit echt problemen, hoewel het soms wel lang duurt. O ja, en ik zou een hele slechte DIY-blogger zijn haha, ik vind knutselen met washitape en stickers en zo wel leuk, maar ik heb ook niet het geduld om urenlang creatief bezig te zijn. Vroeger vond ik dat wel heel leuk, maar nu ben ik toch liever aan het schrijven.

Reply
Jenn 6 oktober 2015 at 12:49

Pakjes krijg ik meestal gewoon, maar met brieven laten ze het wel eens afweten…

Reply

Laat een reactie achter