Home Persoonlijk De weg naar #15 | Tijd om wat liever voor mezelf te worden

De weg naar #15 | Tijd om wat liever voor mezelf te worden

8 mei 2017

Jaaah! Daar is hij weer hoor. Vorige week kwam er even geen weekoverzicht online in verband met een korte week (en stiekem had ik ook niet zoveel gedaan haha). Op Koningsnacht ben ik met vrienden de stad in geweest en Koningsdag ook. Dit zorgde ervoor dat ik die vrijdag heel erg brak was en dus weinig heb uitgevoerd. Niet echt boeiend dus! Gelukkig deze week wel weer een weekoverzicht. Met veel werken, maar minder afspraken. Waarom? Dat vertel ik je in dit weekoverzicht.

Deze week besloot ik om zo min mogelijk afspraken te maken. Ik voel al een tijdje aan alles dat ik misschien iets teveel wil en vraag van mijzelf. Dat resulteerde dat ik vorige week echt niet te genieten was. Ik vond niets leuk, was gefrustreerd en wist even niet meer wat ik wilde. Gelukkig – na lang vechten tegen dit gevoel – besloot ik deze week wat liever voor mezelf te worden en ECHT weer voor mezelf te gaan zorgen. Dat betekende: meer sporten, meer slapen, gezonder eten, minder afspraken en lekker ‘zweverig’ allemaal mindfulnessoefeningen doen. En dus besloot ik deze dag een lekkere lunch voor mezelf te maken. Goed begin toch? Verder werkte ik nog voor een aantal vaste opdrachtgevers en kreeg ik goedkeuring voor een nieuwe opdracht.

Dinsdag ging ik – na heel wat maanden – weer naar de sportschool. Ik ga meestal hardlopen en doe nog maar weinig aan krachttraining. Hierdoor zijn mijn armen en billen erg slap geworden hihi. Tijd om daar verandering in te brengen in het krachthonk. Na het sporten was het tijd om weer even te knallen. Ook kwam ik een vacature tegen op LinkedIN die mij heel erg aansprak waar ik op reageerde. Helaas kreeg ik twee dagen later te horen dat ik het niet was geworden en baalde ik hier stiekem toch een beetje van. Ach: dat hoort ook bij ondernemer zijn helaas.

Woensdag had een Skype-gesprek in de ochtend met één van mijn opdrachtgevers. Ik vind zulke gesprekken erg fijn, omdat ik dan snel kan schakelen qua werkzaamheden. Stiekem krijg ik ook altijd een kleine coachingsessie (want ze is een coach) wat ik natuurlijk ook helemaal niet erg vind. In de middag besloot ik even buiten de deur te gaan werken voor de verandering. Nieuwe energie opdoen zoals ik dat altijd noem haha.

Ook verscheen mijn artikel over het vinden van je eerste opdrachtgever online die echt mega goed werd gelezen en waar ik heel veel leuke reacties op kreeg (dank jullie wel!). Ik ben zo blij als ik ook maar één iemand kan helpen met mijn tips. Dat doet mij altijd ontzettend goed. YAY! dus voor tips geven.

Donderdag begon ik mijn dag goed met sporten. Eerst even weer naar de sportschool en daarna nog even een klein rondje hardlopen. Zo in de ochtend sporten bevalt mij trouwens wel heel erg goed. Ik heb mijzelf dit de afgelopen maanden niet gegund (want: ik kan in dezelfde tijd ook werken) en ben blij dat daar nu langzaamaan verandering in komt. Wie vindt sporten in de ochtend ook fijn?

Ook kwam ik tot de ontdekking dat ik meer dan 100 abonnees op mijn YouTube-kanaal heb. Echt heel bizar jongens! Heel gek om te realiseren dat 100 mensen interessant vinden wat ik maak en upload. Je zou die mensen maar in één ruimte bij elkaar moeten zetten (ieeeh!). Prachtig hoogtepunt wat mij betreft voor mijn YouTube-kanaal. Overigens ontstonden er deze week zoveel bijzondere ideeën voor Successtof. Wordt vervolgd dus. Spannend!

Vandaag werd ik ook benaderd voor een nieuwe toffe opdracht waar ik uiteraard een grote JA tegen zei. Fijn als zulke dingen gewoon op je pad komen. I like!

Vrijdag had ik mijn enige face-to-face afspraak. Ik moet een kleine biografie schrijven over iemand en vandaag gingen wij daar samen wat dieper op in. Dit soort gesprekken vind ik altijd heel leuk, omdat ik stiekem ook gewoon iemand aan het interviewen ben EN ik het prachtig vind om te horen waarom iemand doet wat hij doet. Liefde voor levensverhalen hier. En check deze geweldige kleur op de muur die zij haar muur had gegeven. Mag ik ook?

Inclusief het mooie boeket? Ik haal echt veel te weinig bloemen in huis, maar dat komt omdat Jinxie er altijd aan gaat eten. Raar beest inderdaad haha.

Deze week

Deze week heb ik weer iets meer afspraken, maar het valt – gelukkig – allemaal nog wel mee. Ik heb wel aardig wat werk liggen, dus dat hoop ik weg te kunnen werken deze week. Ook hoor ik waarschijnlijk deze week of een grote opdracht doorgaat (duimen jongens!). Ik ga in ieder geval mijn best doen om dat liever voor mezelf zijn door te zetten. Dat is mij namelijk vorige week wel erg goed bevallen. 

Hoe zorg jij dat je rust neemt? Of dat jij lekker in je vel zit? 

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

Ayla 8 mei 2017 at 09:31

Jaaa goed zo! Lief zijn voor jezelf is zo belangrijk!

Reply
Joyce - LemonyLifeNL 8 mei 2017 at 10:41

Goed dat je het wat rustiger aan doet! Tijd voor jezelf nemen is ook ontzettend belangrijk, anders kun je op een gegeven moment de rest ook niet meer doen.

Reply
Rachel 8 mei 2017 at 12:55

Ah wat ben je toch goed bezig! neem de tijd voor jezelf

Reply
Manon 8 mei 2017 at 20:01

Goed dat je dit doet.
Ik word lekkerder in mijn vel als ik ga sporten, wat gezonder ga eten maar niet altijd het lekkers laat staan en proberen genoeg slaap te hebben
En natuurlijk doet sociale contacten ook veel met je
S’avonds lekker alleen op de bank is ook keer goed.

Reply

Laat een reactie achter