Home Persoonlijke ontwikkeling 4 redenen waarom verandering hartstikke goed (en leuk) is

4 redenen waarom verandering hartstikke goed (en leuk) is

17 juli 2017

Verandering doet leven. Wie kent dat gezegde niet? Toch vindt een groot deel van ons het moeilijk om verandering aan te brengen in zijn of haar leven. Dit kan komen door verminderd zelfvertrouwen, angst maar ook door het niet hebben van een echte noodzaak of accountability. Wat dat betreft zijn wij gewoontedieren. En dat is jammer. Verandering kan immers goed (en leuk) zijn. Ik geef je 4 reden waarom dit zo is zodat jij vanaf nu verandering omhelst in plaats van ervoor terugdeinst.

Je ontdekt meer mogelijkheden | Een prachtig quote die ik Tony Robbins vaak heb horen zeggen is “If you keep doing what you’ve always done, you’ll keep on getting what you’ve always got!” Hoe fijn het ook is om in je comfortzone te blijven (ik weet er alles vanaf), soms is het goed om dingen anders aan te pakken. Als je dit namelijk gaat doen, ga je mogelijkheden voor jezelf creëren die je nooit voor mogelijk hield. Zo dacht ik nooit binnen een jaar te kunnen leven van mijn werk als tekstschrijver. Maar toch is het mij gelukt. Niet omdat ik over magische krachten beschik (was het maar waar), maar omdat ik dingen heb gedaan die ik voorheen niet deed. Zo ging ik opeens koude acquisitie doen, stortte ik mij in het netwerken en ging ik geld investeren in mijn eigen ontwikkeling. Ik vond het allemaal even eng, maar wist dat het wel nodig was. Verandering is dus soms nodig om die grote dromen achterna te gaan.

Het levert je soms extra geld op | Voor zover ik mij kan herinneren zitten mijn vriend en ik al jaren bij dezelfde energieleverancier. Waarom? Omdat het lekker makkelijk is (en hij stiekem niet van verandering houdt). Toch is het mogelijk dat je er goed aan doet om van energieleverancier te veranderen om op die manier geld te besparen. Wist je dat wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier je al gauw € 250,00 kunt besparen?! Dat is toch even makkelijk geld verdienen zeg ik. En tegenwoordig wordt het ons ook makkelijk gemaakt omdat je snel je tools hebt zoals de energievergelijker van Easyswitch. Op die manier houd je dan weer extra geld over om tijdens je zomervakantie te besteden. Heb je nog niet gedaan? Doe dit dan snel en ontdek wat jij kunt besparen.

Het maakt je flexibel en je past je snel aan | Hoe vaker je verandering in je dagelijkse leven doorvoert, hoe gemakkelijker het wordt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je beter met stress om kunt gaan. Immers: je bent gewend dat dingen anders kunnen lopen en weet je daar goed op aan te passen. De volgende keer dat de hel dus losbarst, ben jij voorbereid! En dat voelt goed.

Je leert jezelf veel beter kennen | Mensen vragen mij geregeld: “hoe heb jij je passie gevonden? Wist je altijd al dat je iets met schrijven wilde gaan doen”. Het antwoord dat ik daarop geef is dat ik vier jaar geleden nog in een crisis zat en mezelf afvroeg wat ik de rest van mijn leven ging doen. Gelukkig heb ik ervoor gekozen om op ontdekkingsreis te gaan. En weet je? Daar hoort verandering nu eenmaal bij. Je moet namelijk leren wat je leuk vindt, wat je drijft, waar je knelpunten liggen en waar jij niet voor in de wieg bent gelegd. De enige manier hoe je dit uit gaat vinden is door bepaalde verandering in je leven door te voeren. Door bijvoorbeeld te gaan sporten (als je dit nooit doet) om te ontdekken welke sport je leuk vindt. Of te lezen over onderwerpen die je anders opzij zou hebben geschoven. Wil jij ontdekken wat je met de rest van je leven aan moet? Begin dan met het ontdekken van jezelf en breng verandering in!

Hoe kijk jij naar veranderingen? Ben jij een gewoontedier? Of heb jij totaal geen moeite met veranderingen?

Dit artikel maakt onderdeel uit van een samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

Joyce - LemonyLifeNL 17 juli 2017 at 11:07

Veranderingen zijn inderdaad goed voor je! Ik probeer er ook steeds meer aan te werken.

Reply
Vivian 17 juli 2017 at 11:20

Je hebt helemaal gelijk: verandering kan ervoor zorgen dat je een stuk verder groeit dan je dacht te kunnen groeien, dat is in ieder geval wat ik eruit heb gehaald: juist als iets niet volgens plan verloopt of als dingen anders gaan, kunnen er prachtige resultaten uit komen.

Reply
mariimma 17 juli 2017 at 11:46

Dat veranderingen je flexibel van geest houden en je een (iets) avontuurlijk leven geven, dat vind ik misschien nog wel het belangrijkste….

Reply
Shirley 17 juli 2017 at 11:52

Zoals veel mensen heb ik best moeite met veranderingen. Vooral het zelf de knoop doorhakken vind ik moeilijk. Zodra een verandering gedwongen op mijn pad komt, kan ik me eigenlijk best snel aanpassen. Met die gedachte in mijn achterhoofd wordt het hopelijk ook steeds makkelijker om zelf veranderingen te gaan doorvoeren.

Reply
Evelyne 17 juli 2017 at 19:46

Ik ben eerder een gewoontedier, maar toch verlang ik soms eens naar een verandering. Soms doet die verandering mij goed, soms niet. Een jaar geleden verhuisden we met het werk en werden we van een OCMW een privé rusthuis. De job is helemaal anders geworden en nu verlang ik terug naar een jaar geleden (waar ik helaas niet meer naar terug kan).

Reply
Danielle 20 juli 2017 at 08:51

Leuk artikel! Ik ben zelf iets minder een gewoontedier maar Robbert heeft echt heel veel moeite met verandering, vooral als ik plotseling besluit dat dingen weer anders moeten :’)

Reply

Laat een reactie achter