Home Persoonlijke ontwikkeling Van hard werken naar moeiteloos werken: dit leerde ik tijdens de workshop Verlicht werken

Van hard werken naar moeiteloos werken: dit leerde ik tijdens de workshop Verlicht werken

28 april 2017

Tegenwoordig is het vanzelfsprekend dat wel allemaal druk zijn. Ik ben daar helaas ook geen uitzondering in (ook al zie ik het liever anders). Als je niet druk bent, dan leef je niet lijkt het wel. Gekke gedachten eigenlijk, ook omdat altijd maar druk zijn niet goed voor je is. Het kan ook anders gelukkig. Yup, echt waar! Ik ging naar en workshop ´verlicht werken´ en ontdekte hoe het van druk naar moeiteloos kunt gaan. En dat met nog veel meer impact!  

Als ik aan verlicht werken denk, denk ik aan rust, regelmaat en iets doen wat je geweldig vindt en goed voor jou voelt. . Je weet wel: niet dat gevoel van ‘moeten’  maar genieten van alles om je heen. Hoewel ik daar natuurlijk keihard mijn best voor doe, schiet het er bij mij nog weleens in. Daarnaast merk ik ook dat ik soms niet helemaal zeker weet wat nu mijn allergrootste kracht is en te leren luisteren naar mijn intuïtie. Om die reden deed ik mee aan de workshop Verlicht Werken.

Wat houdt de workshop Verlicht Werken in?

Leren ontdekken wie je echt bent en waar je kracht ligt. Dat is waar het bij de workshop Verlicht Werken om draait. En hoewel de term voor velen van ons niet zoveel zal zeggen (en zelf een beetje zweverig zal klinken), loop je aan het einde van de dag toch met een actieplan de deur uit. Iets wat je gelijk kunt gaan doen om dichter bij je dromen te komen. Verlicht werken gaat namelijk niet alleen over werken, maar ook over grote dromen hebben en deze nastreven. Maar dan wel op een manier die bij jou past en die met jouw innerlijke kracht stroomt. Klinkt goed toch?

Het geheim – als ik het zo mag noemen – is om terug naar jouw eigen kern te gaan, te ontdekken wie je echt bent en vanuit daar te gaan bouwen. Ik ben hier echt een grote voorstander van. Soms zijn we te gefixeerd op anderen, dat we ´denken´ dat we dit ook zouden moeten nastreven. Je ziet bijvoorbeeld wat voor geweldig leven sommige bloggers / influencers hebben en denkt dat je dat ook moet nastreven. Maar is dat echt wie je bent en wat jij wilt? Dat is waar je dus tijdens de workshop mee aan de slag gaat.

Mediteren en dan tot actie komen

Tijdens de workshop verlicht werken wordt er ongelooflijk veel aandacht besteed aan je innerlijke kracht. Dit doe je meditatie- en yogaoefeningen. Lekker met een grote groep mediteren? Yup! Dat was inderdaad het geval. En hoewel ik zelf ook vaak mediteer, merkte ik tijdens de workshop dat het dit keer dieper ging. De gaafste oefening vond ik toen je werd gedwongen om steeds groter en groter te dromen. Dromen die je hebt, maar waarvoor je stiekem bang voor bent om te dromen: dat soort dromen dus. Van: het lijkt mij wel leuk op een evenement te spreken tot misschien moet wereldwijd evenementen organiseren en allemaal mooie mensen een podium hierop geven. Het gaf mij inzicht die ik voorheen niet had en waar ik – stiekem – wel van schrok. Wat ik nog meer leerde?

  • Hoe ik graag wil dat mijn leven er over drie jaar uitziet en wat dit dus betekent voor de stappen die ik vandaag en de komende weken/maanden/jaren moet zetten.
  • Dat jij je eigen levenspad hebt en je niet gek moet laten maken door iemand anders. Als jij als appel bent geboren moet je niet proberen om een peer te willen zijn, maar gewoon de mooiste appel worden die je maar kunt zijn.
  • Je bent niet de enige die het af en toe niet weet! Ja, dat vind ik een fijne gedachte. Tijdens de workshop kwam ik zoveel mensen tegen die al hele mooie dingen deden, maar wisten dat er nog veel meer in hun zat. Maar hoe haal je dat eruit op een manier die goed voelt en bij jou past? Dat dus!
  • Wat ik voor blokkades heb – of beperkende overtuigingen – waardoor ik mezelf in de weg sta. Eén is bijvoorbeeld dat ik denk dat ik niet genoeg doe en dus niet genoeg ben. Heel bijzonder om dit te mogen ontdekken en hier in de toekomst mee aan de slag te mogen.

Conclusie

De workshop Verlicht Werken is een startpunt voor iedereen die op een moeiteloze manier wil gaan werken en leven. Voor mij is dit dan ook het beginpunt geweest om na te denken over wat ik nu ECHT wil en hoe ik dat in de wereld kan zetten. Ik vind het gaaf om te ontdekken als je vanuit je kern acties gaat nemen, dat het dan veel gemakkelijker gaat en nog eens leuker voelt ook. Dit heb ik namelijk eigenlijk nog nooit zo bekeken. Deze workshop heeft mij dus echt aan het denken gezet, geleerd dat yoga heel tof is en dat er nog genoeg te leren valt (als je er maar voor open durft te staan).

Het was een dag waarop ik vaak uit mijn comfortzone ben gestapt en zoveel indrukken heb opgedaan dat ik in de avond als een blok in slaap viel. Of dit in vervolg krijgt? Dat hoor je uiteraard, maar stiekem voel ik aan alles dat ik hier zeker een volgende stap in wil maken. Ben je trouwens benieuwd naar de workshop? Meer informatie vind je hier.

Mediteer jij weleens? En waarom wel of niet? En weet jij wat je echt wilt? En hoe heb jij dat ontdekt? 

 

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

EmilyLotus 28 april 2017 at 11:15

Klinkt als een hele mooie en bijzondere workshop. Wat tof dat je dit gedaan hebt. 🙂

Reply
Joyce - LemonyLifeNL 28 april 2017 at 11:22

Wat klinkt dit interessant! Ik ga me er zeker eens verder in verdiepen!

Reply
Manon 28 april 2017 at 19:58

Ik mediteer niet, maar moet ik wel eens gaan doen, want volgens mij is het heel goed voor mij

Reply
Benthe 28 april 2017 at 21:50

Wauw, dat klinkt echt als een bijzondere workshop! Ik heb ook ‘last van mezelf’ in dat ik het me aantrek wat andere mensen vinden. Zo heb ik gisteren met Koningsdag lekker niks gedaan behalve Oranje tompoucen eten en ik heb overwogen om daarover te liegen op werk vandaag omdat ik bang was dat m’n collega’s me saai zouden vinden. Zo stom! Kwam hier gelukkig op tijd achter en heb besloten gewoon te zeggen hoe het zat haha :P, en dat is natuurlijk maar een klein voorbeeld, kan je nagaan hoe dat je soms kan belemmeren met grotere dingen. Ik mediteer eigenlijk voornamelijk om in slaap te komen. Niet echt omdat ik mijn gedachten ga onderzoeken. Zou dit wel graag weer actiever willen doen!

Reply

Laat een reactie achter