Home Positiviteit Wat je ook doet, doe het als een baas

Wat je ook doet, doe het als een baas

14 april 2016

doe het als een baas

Als iemand bij ons in huis de baas is, is het mijn vriend wel. Niet dat hij door de kamer heen marcheert en alleen maar commando’s uitdeelt, maar hij vindt het wel altijd fijn om in controle te zijn controlfreak much hihi?. Maar goed: dit artikel gaat niet over de baas spelen haha. Dit artikel gaat over niets anders dan jouw ideeën, jouw plannen en jouw dromen aanvliegen als een echte baas. Wat dat exact inhoudt vertel ik je in het artikel van vandaag.

De titel van dit artikel is niet meer dan de Nederlandse vertaling van de quote: whatever you do, do it like a boss. Het is een quote die mij vaak helpt herinneren wat er voor nodig is om bepaalde doelen en dromen te bereiken. Het kan je namelijk niet zijn ontgaan dat ik dol ben op het stellen -en vooral behalen- van doelen. Of ze nu klein of groot zijn: doelen zijn voor mij een waardevol goed om een stapje dichter bij mijn dromen te komen. Zonder doelen zou ik waarschijnlijk niet zoveel gedaan krijgen. Behalve als je natuurlijk in mijn joggingsbroek de hele dag Netflix kijken met een zak chips als een een prestatie meerekent? Hoe dan ook: doelen zijn voor mij belangrijk, ondanks dat ze niet altijd even makkelijk te behalen zijn.

DOORGAAN EN 200% GEVEN

Lezen is iets wat ik heel graag doe. Naast de eenvoudige chicklits, verslind ik boeken van inspirerende mensen bij het leven. Steve Jobs, Nelson Mandela, Richard Branson, Sophia Amoruso en nog meer hebben een mooi plekje op mijn boekenplank. Wanneer ik even geen inspiratie heb of minder gemotiveerd ben, pak ik graag een boek van hen erbij om doorheen te bladeren. Wat ik namelijk uit hun boeken haal -en waar zij het levende voorbeeld van zijn-  is dat niets in het leven onmogelijk is. De ingrediënten om het onmogelijke mogelijk te maken? Alles wat je doet, als een baas doen! Dat is de mindset hoe jij jouw doelen gaan verpulveren. Het is een mindset die niet iedereen heeft, maar die zeker weten het verschil gaat maken om die mooie en grote plannen te realiseren. De pijlers van deze mindset?

Verantwoordelijkheid | Er zijn zoveel dingen in het leven waar wij geen controlere op hebben, toch? Wrong! We hebben in de meeste situaties -met hier en daar een uitzondering- de volledige controle op ons leven. Om het mooier te zeggen: je hebt geen controle op wat er gebeurt, maar wel hoe je ermee om gaat. Als iets je dus niet bevalt in je leven, ben jij de enige die hier verandering in aan kan brengen. Het leven dat je nu leeft komt door de beslissingen die jij in het verleden hebt gemaakt. Ben je niet gelukkig daarmee? Begin dan met het nemen van je verantwoordelijkheid waar mogelijk. Alleen jij, en enkel jij, kan bewust voor zijn dromen kiezen.

Maak het belangrijk | Denk nooit dat wat jij doet en beslist “toch niet belangrijk is“. Iedere taak, elke actie of een genomen beslissing doet er toe! Wellicht lijkt het er op het eerste gezicht niet op (hoe kan je huis opruimen bijdragen om dichter bij je doel te komen?), maar schijn bedriegt. Als jij later -als jij de dromen die je nu hebt hebt gerealiseerd- op dit moment terug kijkt zie je misschien dat hier de daadwerkelijke verandering plaats vond. Misschien leerde je door het opruimen van je huis om productiever te werken of kreeg je rust in je hoofd. Onderschat om die reden te nimmer de impact van een doel: hoe klein of zinloos deze op dit moment ook mag zijn. Vervul iedere taak met je volle 100% overtuigingskracht en maak het belangrijk.

Behandel tijd goed | Als je iets nooit meer terug kunt krijgen in het leven is het wel tijd. Om die reden is tijd -wat mij betreft- het meest kostbare bezit van een mens. Zorg dat jij tijd ook op die manier gaat zien en deze goed behandelt. Zoek uit hoe en wanneer jij het meest productief bent en maak gebruik van deze kennis. Hoe efficiënter je jouw tijd besteedt, hoe meer je gedaan krijgt. En je weet: hoe meer gedaan je krijgt, hoe meer je uiteindelijk in je leven gaat bereiken. It’s just that easy.

dromen waarmaken

Doorgaan | In het artikel de essentiële stappen om jouw dromen waar te maken ging ik er al uitgebreid op in: door blijven gaan tot in den treuren. Niemand gaat je vertellen wanneer je doorbraak komt of wanneer je jouw droom gaat behalen. Het belangrijkste is dat jij er zelf in gelooft. Wanneer jij dit namelijk doet zal het geloof er voor zorgen dat jij door blijft gaan: als het goed gaat, als het iets minder gaat of als het verschrikkelijk gaat. Jij komt er zeker weten wel als jij maar door blijft gaan en je doel altijd in zicht houdt.

Weest trots | Wees op alles wat je doet en alles wat je bereikt extra extra extra mega trots. Maak het niet kleiner omdat jij denkt dat je succes niets voorstelt. Door het klein maken maak je meer kapot dan dat je lief is. Uiteindelijk is namelijk allemaal zo subjectief als de pest. Zolang jij maar trots bent op je resultaten en daar de kracht en energie uit weet te halen, is alles helemaal in orde.

Als je deze pijlers in gedachten houdt, ga jij er zeker weten komen! Gooi bij alles wat je doet, en wat dicht naar je hart ligt, je ziel en zaligheid erin. Kies ervoor om door te gaan waar anderen misschien zouden stoppen. Dat is namelijk hoe je dat doel -en al die grote dromen- gaat behalen. Rustig, in controle en met jouw gevoel en je hart.

Doe jij ook veel dingen in je leven als een baas? Of is daar nog wel ruimte voor ontwikkeling? 

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

Linda 14 april 2016 at 07:52

Mooi en inspirerend stukje! Stuk voor stuk dingen die goed zijn om altijd te onthouden bij de dingen die je doet :-).

Reply
Danielle 14 april 2016 at 08:16

Sinds ik eigen baas ben moet ik alles wel als een baas doen ;)! Leuk stuk weer!

Reply
Melle 14 april 2016 at 08:20

Wauw! Mega inspirerend. Vooral de zin ” je hebt geen controle op wat er gebeurt, maar wel hoe je ermee om gaat” is echt spot on. Iets waar ik op dit moment vaak over nadenk. Yes! Good thinking.

Reply
Esmée 14 april 2016 at 08:33

Dit soort artikelen vind ik altijd heerlijk! Ik kan echt genieten van die inspirerende boeken van mensen die echt iets bereikt hebben, als ik even niet gemotiveerd ben, dan weten die boeken me wel over te halen. x

Reply
Joyce - LemonyLifenl 14 april 2016 at 08:36

Inspirerend stuk! Ben gelijk gemotiveerd om weer aan de slag te gaan haha!

Reply
Fleur 14 april 2016 at 12:03

Interessant! In mijn geval is er denk ik nog meer dan genoeg ruimte om dit te ontwikkelen!

Reply
Maaike 14 april 2016 at 14:40

Boeken inspireren mij ook heel erg! Daarom heb ik voorgenomen om extra veel boeken te lezen dit jaar, omdat ze mij zoveel energie geven. En ik ben de laatste tijd erg veel met mijn blog bezig, om deze beter te maken. En vooral ‘doorgaan’ is erg belangrijk: soms heb ik even geen zin omdat de groei te langzaam is. Dan bedenk ik me weer dat ik bloggen gewoon erg leuk vind en er gewoon voor moet gaan, ondanks alle tegenslagen 🙂

Reply
Sabine 14 april 2016 at 15:43

Oh wat fijn om te lezen! Ik herken mezelf hier ontzettend in. Als ik echt ergens gepassioneerd voor ben heb zeker deze mindset. Dat voelt altijd heel goed trouwens haha

Reply
Manon 14 april 2016 at 17:23

Leuk om te lezen! Ik probeer ook alles met de volle 200% te geven

Reply
Vivian 14 april 2016 at 17:28

Volgens mij is dit het artikel waar ik stiekem de preview van kreeg toen je hier was, of niet? Haha, maar wel een heel goed stuk: ik herken me er helemaal in, je moet er gewoon echt voor willen en durven gaan!

Reply
Life Blossoms 17 april 2016 at 18:03

Inspirerende en motiverende post!

Reply

Laat een reactie achter