Home Positiviteit Hoe ziet jouw ideale ochtend eruit?

Hoe ziet jouw ideale ochtend eruit?

10 mei 2017

Je drukt je wekker uit, draait je nog even om en valt bijna weer in slaap. Net voordat je weer in slaap sukkelt, schrik je wakker. Ja, je moet er echt uit anders kom je te laat op je werk op voor school. Snel spring je onder de douche, kleed je je aan en werk je je eten naar binnen. En voordat je het weet zit je weer – na een vervelende trein/autorit – op je werk of op school. Is dit echt hoe jouw ideale ochtend eruit zou moeten zien? 

Die vraag stelde ik mijzelf een jaar geleden. Twee maanden eerder had ik te horen gekregen dat mijn afdeling zou verdwijnen. Ik zou een nieuwe functie toegewezen krijgen en daarmee zou alles zijn opgelost. Maar wilde ik dat eigenlijk wel? Wilde ik nog wel elke dag hier op kantoor zitten? Iets doen waar ik totaal geen plezier meer aan beleefde? Ergens wist ik het antwoord wel, maar het nemen van ‘”de sprong” leek nog zo beangstigend. Ik ging er goed voor zitten om mezelf de volgende vraag te stellen: “hoe ziet mijn ideale ochtend eruit?“. En hoe meer ik begon te dromen, hoe meer mijn hart een sprongetje begon te maken. Van plezier. Van enthousiasme. Van geluk. Een sprongetje dat erop wees dat ik goed bezig was. Ik wilde voor mezelf beginnen. Als tekstschrijver. En zo besloot ik 4 augustus 2016 om deze ochtend werkelijkheid te maken.

De ‘romantische’ ochtend van een ondernemer

Gemiddeld ziet mijn ochtend er niet romantisch uit hoor. Ik sta meestal met mijn vriend rond 07.00 uur op. Ik stap onder de douche, kleed mij aan, doe mijn maskertje op (ook wel make-up genoemd), probeer nog snel iets te eten, in mijn chaotische staat mijn spullen bij elkaar te zoeken en ren dan de deur uit. Dit is als ik een afspraak heb. Als ik namelijk geen afspraak heb, dan blijft die make-up vaak achterwege en zit ik soms uren in mijn pyjama #lekkerlui.  Wat er dan beter aan mijn ochtend is ten opzichte van vorig jaar? Ik sta blij op! Met een gelukkig gevoel. En ik heb de vrijheid om te doen wat ik wil en hoe ik dat wil (hoewel dit weer romantischer klinkt dan dat het is). Als je mij vorig jaar had gevraagd hoe mijn ideale ochtend eruit zou zien, was het dit geweest. Bizar, maar wel de waarheid.

Toch heb ik mijn ideale ochtend in de loop van de tijd wel bijgesteld. Zo zie ik mijzelf iedere ochtend met het zonnetje wakker worden (dus Nederland valt af om in te wonen). Ik ontbijt rustig – ja daar moet aan gewerkt worden haha –  met mijn lieve vriend terwijl Dora en Jinxie aan hun brokjes knabbelen. Ik voel mij gevuld met liefde en heb zin om weer aan het werk te gaan. Om mooie teksten te schrijven, maar ook mooie video’s te maken. En als ik eerlijk mag zijn: stiekem ook andere vrouwen te helpen om al hun dromen waar te maken. Dat is hoe ik mijn ochtend zie.

Hoe ziet jouw ideale ochtend eruit?

Genoeg over mij! Terug naar jou. Heb jij weleens nagedacht over jouw ideale ochtend?

  • Wat doe je deze ochtend? Met welke mensen ben je?
  • Wat zie je als je naar buiten kijkt?
  • Hoe voel jij je? Welk gevoel overheerst?

Schrijf dit eens voor jezelf op. Durf hierbij gewoon al je dromen de vrije loop te laten. Misschien droom je er wel van om een groot gezin te hebben en op een boerderij te wonen. Maar misschien zie je jezelf ook in het buitenland op een hutje op de hei met een knappe man op een wit paard (lekker cliché). Speciaal voor deze opdracht heb ik een freebie gemaakt die jij zo in kunt vullen om te ontdekken wat jouw ideale ochtend is.

Ontvang het 'ideale ochtend' werkblad
Wij houden niet van spam, dus dat krijg je niet.

 

Mijn vraag aan jou is om hier eens bij stil te staan en te ontdekken wat voor jou jouw ideale ochtend is. Leef je hem al? Geweldig! You go! Sta je er nog heel ver vanaf? Helemaal niet erg! Het opschrijven helpt je juist om erover na te denken hoe deze ideale ochtend werkelijkheid kunt maken. Dat is het mooie! Aan de hand van deze oefening realiseer jij je misschien immers dat je een kleine aanpassing kan doorvoeren om dichter bij je dromen te komen. En je weet wat ik zeg: kleine stappen maken uiteindelijk grote resultaten.

Mijn kleine stap die ik ga doorvoeren? Rust nemen, ook in de ochtend. Dus ik ga gewoon iets eerder naar bed, waardoor ik iets eerder op kan staan om de dingen op mijn gemak te doen. Zo simpel kan het dus zijn.

Heb jij deze oefening gedaan? En hoe ziet jouw ideale ochtend eruit? Waar ben je? En hoe voel jij je?

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

Joyce - LemonyLifeNL 10 mei 2017 at 16:17

Ik heb de freebie eens gedownload! Mijn ideale ochtend is in ieder geval rustiger en gemoedelijker dan hoe het nu verloopt. En als ik me helemaal mag uitleven zou mijn ochtend ook wat later beginnen dat half 7/7 uur haha. Ik hou niet van ochtenden!

Reply
Deisy
Deisy 12 mei 2017 at 15:47

Wat ontzettend leuk om te horen Joyce. Dank je wel en hoop dat je er natuurlijk wat aan hebt. Hahaha: ontzettend herkenbaar hoor om later op te mogen staan. Ik doe ook mijn best om op tijd op te staan, maar soms voelt dat bed nog veels te lekker 😉 X

Reply
Manon 10 mei 2017 at 16:58

Ik sta liever rustig op, maak een ontbijtje en ga daarna wat blogjes lezen. Dit doe ik als ik vrij ben.
Daarna omkleden en de dingen doen die ik moet doen

Reply
Deisy
Deisy 12 mei 2017 at 15:48

Dat klinkt echt heerlijk Manon. Mag ik meelopen met jou in de ochtend haha 😉 ? X

Reply
Sammie 10 mei 2017 at 20:14

Mijn nieuwe baan bevalt goed en ik ben er happy mee maar mijn ideale ochtend bevat geen wekker en geen werk haha. Gewoon een luie lome zondag ochtend, wakker worden van zonlicht naast Tommy dat vind ik ideaal.

Reply
Deisy
Deisy 12 mei 2017 at 15:49

Hahahaha! Ooh wat ben je toch een geweldig mens <3 En die ochtend klinkt inderdaad echt geweldig! Jeej voor lekker wakker worden naast lieve vriendjes <3

Reply
EmilyLotus 12 mei 2017 at 12:00

Door mijn ziekte sta ik altijd heel moeizaam en ontzettend vermoeid op, dus dat maakt het allemaal wat lastiger. Idealiter zou ik goed wakker en vol energie willen opstaan. Rustig beginnen met een gezond ontbijt en dan wat rustige yoga oefeningen doen.

Reply
Deisy
Deisy 12 mei 2017 at 15:50

Wat inspirerend om te horen Emily <3 Dat klinkt als een prachtige ochtend <3

Reply

Laat een reactie achter