Home Positiviteit Een wijze les van een kikker over doorzettingsvermogen

Een wijze les van een kikker over doorzettingsvermogen

13 mei 2016

wijze les doorzettingsvermogen

Doorzettingvermogen. Hip woord niet? Ik denk dat jij wel bekend bent met dat woord en iets zegt mij dat jij dit woord zelfs regelmatig gebruikt (hell yah!).  Toch zijn er genoeg omstandigheden te noemen waarin de doorzetter in jou ver te zoeken is. Niets om je voor te schamen topper! Zit jij in zo’n fase? Laat mij jou dan vandaag inspireren -en een wijze les meegeven- door het verhaal van een ambitieuze kikker.

HET VERHAAL VAN DE KIKKER 

Ergens in een dichtbegroeid bos leefden een ambitieuze groep kikkers. Deze kikkers besloten om een competitie te houden. Het doel was om als eerste de top van een torenhoge boom bereiken. Een menigte kikkers verzamelde zich om de race te kijken en de ambitieuze kikkers aan te moedigen, ondanks dat geen enkele kikker dacht dat ook maar iemand de top zou bereiken.

Hoe langer de race duurde, hoe minder kikkers de ambitieuze kikkers toejuichte. In plaats daarvan riepen ze:

Dat is VEEL te moeilijk
Geen enkele kikker zal OOIT die top bereiken
Ze zullen nooit succesvol zijn: de boom is veel te hoog

Steeds meer ambitieuze kikkers gaven op. Eén voor één stortte de kleine ambitieuze kikkers uit de boom. En de menigte bleef maar roepen:

Het is te MOEILIJK en NIEMAND gaat het lukken

Toch was er een kleine ambitieuze kikker die door bleef gaan. Hij stopte niet en beklom de boom steeds hoger en hoger. Deze kleine ambitieuze kikker wilde niet opgeven. Het resultaat? Hij bereikte als enige de top van de torenhoge boom.

Natuurlijk was de menigte verbaasd en zij wilden exact weten hoe deze kleine kikker dit had gedaan. Wat bleek? Deze kleine ambitieuze kikker was gewoonweg doof.

bron

DE WIJZE LES UIT DIT VERHAAL

Heb jij ook bepaalde doelen in je leven? Een droom die je wilt verwezenlijken? Dan komt bovenstaande je vast  bekend voor. Je hoort vaak genoeg dat je het niet kunt, dat het doel te moeilijk is of dat het niet voor jou is weggelegd. Het kan je omgeving zijn, maar ook dat kleine vervelende stemmetje in je hoofd. Wat deze woorden met jou doen? Het maakt jou onzeker en doet je twijfelen aan alles wat je doet. Je raakt in gevecht met jezelf en begint te geloven dat je jouw droom op zou moeten geven.

Stop alsjeblieft daarmee en leer van de kleine ambitieuze kikker

Train jezelf om doof te worden:  

  • Word doof voor mensen die jou neer proberen te halen
  • Word doof voor mensen die niet in jou geloven
  • Word doof voor je eigen kritische stem 

Weet je wat het namelijk is? Iedere seconde die jij spendeert aan deze mensen of aan deze gedachten, zijn weggegooide seconden. Ze helpen je niet je doelen / dromen te bereiken. Deze waardevolle seconden krijg je nooit meer terug.

BLIJF IN JEZELF GELOVEN

Jij hebt maar één taak. Weet je wat dit is? Ervoor zorgen dat jij komt waar jij graag wilt komen en een leven creëren waar jij dansend voor je bed uit komt. Meer dan dat is er niet. Laat anderen -of dat stemmetje in je hoofd- dit niet van je afpakken. Als je keer op keer niet luistert naar die negatieve mensen of je eigen negatieve gedachten, gebeuren er wonderen. Je leert steeds beter om doof te worden voor hetgeen jou neerhaalt. Hierdoor zul jij meer stralen dan dat jij ooit voor mogelijkheid hield.

En weet je wat het grappig is? Op een dag zul je wakker worden en realiseren dat je jouw dromen hebt bereikt. Wat er met al die negatieve mensen is gebeurd? Die zijn nu je grootste fan. Juist omdat je hebt laten zien dat jij niet zomaar opgeeft en de strijd voor 200% aan bent gegaan. Net als dat die kleine ambitieuze kikker deed.

Laat jij weleens tegenhouden door negatieve meningen? En wat doe jij daar tegen?  

Dit vind je misschien ook leuk

19 reacties

Femke 13 mei 2016 at 07:14

Wat een inspirerend verhaal. Je hebt ook gewoon weer helemaal gelijk :-).

Reply
Dionne 13 mei 2016 at 07:16

Een inspirerend artikel om de vrijdag mee te beginnen:)!

Reply
Deisy
Deisy 23 mei 2016 at 19:01

Jaah! Fijn om te horen Dionne 🙂

Reply
Sophie 13 mei 2016 at 07:17

Hihi in de collectie: levenslessen van Deisy!

Reply
Darina 13 mei 2016 at 07:24

Heel inspirerend verhaal! Deze ga ik onthouden!

Reply
Maris Maria Renne 13 mei 2016 at 07:48

Amen! Goede preek om de dag mee te beginnen. Well said sister en leuk verhaal over de kikker ♡

Reply
Falderie 13 mei 2016 at 08:06

Mooie woorden!

Reply
Lianne 13 mei 2016 at 08:26

Wat een mooi stukje, Deisy! <3

Reply
Josianne 13 mei 2016 at 09:45

Wat een goed en inspirerend artikel! Deze ga ik bewaren.

Reply
Melle 13 mei 2016 at 10:21

Wat een super inspirerend verhaal! Helemaal waar. En als doof worden niet lukt, ga ik proberen om dat soort uitspraken juist om te zetten in iets wat me juist motiveert!

Reply
Justine 13 mei 2016 at 13:00

Eerst dacht ik “wat gaan we nu krijgen.. een kikker?” maar achteraf een mooi verhaal en ik vind dat je het een mooie vertaalslag hebt gegeven. Precies zo is het! Inspirerend geschreven! <3

Reply
Desi 14 mei 2016 at 16:29

Dit dacht ik ook precies. ”Hoe kan een kikker mij nu inspireren? ” dacht ik vooraf. Maar nu zie ik toch wel in dat ik iets vaker zoals deze dove kikker moet zijn.

Reply
Rochella 13 mei 2016 at 15:50

Goeie tekst voor meiden die even vast lopen op deze manier.

Reply
Sabine 13 mei 2016 at 17:17

Wauw wat een wijze les! Heel inspirerend! En ja: ik laat me ook wel eens tegenhouden. Maar vanaf nu ga ik gewoon doppen in mijn oren stoppen als er weer iemand begint 🙂

Reply
Jacqueline 13 mei 2016 at 17:40

Wat een mooi verhaal van die kikker!

Reply
Linda 14 mei 2016 at 09:39

Goed stuk! Het is makkelijk om commentaar op iets te hebben en daarom krijg je het ook genoeg denk ik. Zelf zou ik daar nog wel meer “doof” voor mogen worden denk ik, niet alleen voor dat commentaar maar ook voor wat ik denk dat anderen zullen denken als je het snapt haha. Maar dat is stof voor een ander verhaal denk ik 😉

Reply
Joyce rdt 15 mei 2016 at 10:27

Wat een mooi verhaal van de kikker. Ik liet me vroeger weleens beïnvloeden, maar dat is eigenlijk steeds minder. Liefs.x

Reply
Week report #22 - Streets Ahead 26 mei 2016 at 08:01

[…] nóg een inspirerende blogpost, over waarom je je niet moet laten beïnvloeden door (ofwel “doof” moet zijn voor) het […]

Reply
Wat mei inspireerde - Aandachtige Blog 2 juni 2016 at 20:42

[…] Een wijze les van een kikker met doorzettingsvermogen […]

Reply

Laat een reactie achter