De beste investeringen voor het voorjaar

Het is nu buiten nog ontzettend koud, maar voor je het weet staat het voorjaar alweer om de hoek. Vorig jaar waren er al temperaturen van bijna 30 graden in half maart. Je weet nooit wanneer het omslaat! En gelukkig maar, want de lockdown is natuurlijk een stuk makkelijker door te komen als het buiten lekker weer is. Dus dat is een goed vooruitzicht, wat we wel nodig hebben in deze rare tijden. Om je helemaal klaar te maken voor het voorjaar zetten we hier wat essentials op een rij!

Een mooie fiets

Onze nummer 1 tip voor het voorjaar is: investeer in een mooie fiets! Met een simpele transportfiets heren bijvoorbeeld gaat er een hele nieuwe wereld voor je open dit voorjaar. Een transportfiets klinkt misschien heel ingewikkeld, maar het is eigenlijk de meest standaard fiets waar je aan denkt bij het woord fiets. De meeste mensen zullen er al een in de schuur hebben staan, maar het kan heerlijk zien om even in een mooi vervoersmiddel te investeren. Juist in deze tijd is een fiets natuurlijk perfect: je hebt geen rijbewijs nodig, je krijgt er de beweging mee die we allemaal missen in de lockdown, en het is een mooie manier om buiten te komen. En dat wordt alleen maar fijner als het weer straks weer beter wordt. 

Op de fiets

Er zijn allerlei verschillende transportfietsen: met stoere brede banden, een voor- of achterdrager, opties voor zitjes achter- en voorop als je kinderen hebt die je met je gloednieuwe fiets ook meteen ultra snel naar school kunt brengen. Ideaal. Er zijn ook nog allerlei variaties in mogelijkheden in bijvoorbeeld de versnellingen. Die keuze hangt er natuurlijk vooral vanaf waar je de fiets voor wil gaan gebruiken. De kinderen van en naar school brengen, naar je werk wanneer dat misschien weer mag, of juist lange afstanden door bijvoorbeeld het park of als vervoersmiddel voor een bezoekje naar je ouders die een stad verderop wonen. Met een simpele transportfiets zijn de mgoelijkheden al oneindig. Ook in bijvoorbeeld design zijn er erg veel opties. In de wielmaten, de vorm en plaatsing van de stang, de kleuren van de banden en van de fiets zelf, enzovoort. Afhankelijk van hoe fit en sterk je bent en of je bijvoorbeeld vaak met tegenwind moet gaan fietsen, is bijvoorbeeld een speciale lichtgewicht fiets ook ideaal. Als je al wat ouder bent en bijvoorbeeld niet zo goed ter been is een lichtgewicht fiets ook nog met lage instap verkrijgbaar. De opties zijn eindeloos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *