De manier voor gezellige zomeravonden

De manier voor een gezellige avond, onder het genot van een wijntje en gezellige vrienden is toch wel een barbecue. Hiermee breng je vrienden bij elkaar en nog eens heerlijk eten. Maar wat voor soorten barbecues zijn er en hoe werkt het? In deze blog leg ik alles uit over de barbecue, de informatie die je nodig hebt om een succesvolle zomeravond te hebben.

Aantal jaren geleden

Het roosteren van vlees op kolen gaat al jaren terug. Het begon allemaal met een vuurtje en een stukje vlees. Eigenlijk is barbecueën een van de meest oorspronkelijke wijzen van koken.

De holenmens heeft eigenlijk de uitvinding bedacht dat je vlees kan braden op vuur, aan het spit. Dit zorgde ervoor dat het vlees gemakkelijker verteerd kon worden, aangezien geroosterd vlees makkelijker verteerbaar is dan rauw vlees. Dit is er altijd ingebleven. In de 17e eeuw waren rond de Caribische eilanden Franse en Engelse boekaniers actief. Ze namen van inheemse piraten de techniek over om vlees, vooral van varkens en kip langzaam te roosteren om het zo langer houdbaar te maken.

De barbecue van nu

Er zijn tegenwoordig wel 100 verschillende barbecues. Zo heb je de standaard houtskool barbecue op houtskool, bijvoorbeeld de outdoorchef. Deze is geproduceerd voor eenvoudig aan te steken door middel van het extra aanmaakroostertje voor aanmaakblokjes. Hij is verrijdbaar en hij beschikt over de laatste EasySlide-trechtertechnologie. Wat ook erg handig is, is dat er een grillrooster bij zit, een as-opvangbak, een gereedschapshaak, een deksel, en een onderstel. Dit is persoonlijk mijn favoriet.

Je hebt ook nog keuze uit een pellet barbecues, die worden opgestookt op houtpellets met het gemakt van een gasbarbecue. Een gasbarbecue heeft de snelheid als voordeel boven de houtskoolbarbecue.

Ben jij een echt ongeduld en wil je meteen dat je barbecue warm is? Kies dan voor een gasbarbecue. Een gasbarbecue is vrij gemakkelijk te gebruiken en de branders onderin zorgen voor warmte

De elektrische barbecue is binnen enekele minuten opgewarmd. Hij verbruikt maar liefst ca. 2000 W aan elektriciteit, maar brengt geen verkoolde stukken met zich mee.

Technieken

Er zijn verschillende barbecuetechnieken voor de echte fanatiekelingen, namelijk direct grillen en indirect. Bij directe barbecue ligt het voedsel dus direct boven de warmtebron. Bij een indirecte barbecue is dat niet het geval en wordt het voedsel in de barbecue niet boven, maar buiten de directe stralingswarmte van de hittebron geplaatst. Het water loopt mij al in de mond als ik dit teruglees. Tijd om de barbecue aan te zetten en een heerlijk stukje vlees te grillen. Doe jij mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *