Een beton cire vloer in de keuken: ja of nee?

Een van de populairste keuken interieur trends op dit moment is het combineren van moderne elementen met een klassieke keuken interieur. Denk bijvoorbeeld aan een landelijke keuken in combinatie met stoere elementen, zoals een beton cire vloer keuken of metalen handgrepen op de keukenkastjes. De reden hiervoor is dat steeds meer mensen een soort uniforme interieur willen hebben wat ook past bij de woning zelf.

Een van deze moderne elementen is het gebruik van beton achtige materialen (zoals beton cire) om een robuuste uitstraling te creëren binnen hun keuken. Beton cire is een waterdichte betonstuc wat veel wordt gebruikt in keukens en badkamers. Dit materiaal heeft een ruwe afwerking, waardoor het veelal wordt gebruikt bij moderne en industriële interieurstijlen. Het komt echter wel steeds meer voor bij klassieke interieurstijlen. Weet je zelf niet of je een beton cire vloer keuken moet nemen? Wij leggen in dit blog de voor- en nadelen voor je, waarop jij je beslissing kunt baseren of het iets voor jou is of niet.

De voordelen van een beton cire vloer

Het hebben van een beton cire vloer keuken heeft zo zijn voordelen. Beton cire is een waterdicht materiaal, dus het is geen wonder dat het vooral in badkamers en keukens wordt toegepast. Daarnaast is het ook naadloos, waardoor het makkelijk kan aansluiten naar eventuele andere ruimtes. Bovendien is een beton cire keukenvloer makkelijk te reinigen, mits je het goed onderhoudt. Ten slotte is beton cire ook beschikbaar in verschillende kleuren, dus je hoeft niet per se voor grijs te kiezen.

De nadelen van een beton cire vloer

Een vloer gemaakt van beton cire heeft ook wel enkele nadelen. Beton cire vloeren zijn namelijk wel gevoelig voor krassen. Daarnaast duurt het lang voordat ze geproduceerd zijn, omdat een beton cire vloer uit vijf lagen bestaat. Als je niet voldoende tijd hebt, wordt het dus niet aangeraden om deze vloer te nemen.

Al in al, beton cire heeft wel meer voordelen dan nadelen. Bovendien oogt een beton cire vloer zeer mooi en het kan een luxe tintje geven aan je keuken. Waarom zou je dus niet voor deze soort vloer kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *