Een haartransplantatie overwegen

Het is iets waar bijna alle mannen tijdens hun leven mee te maken krijgen, haarverlies. Tot wel zeventig procent van mannen krijgt er tijdens hun leven mee te maken. Maar de grote vraag is natuurlijk, wanneer begint het. Wanneer je na je vijftigste iets van je mooie lokken begint te verliezen, is het vaak makkelijker te accepteren. Maar bij twintig procent van mannen begint het haarverlies al voor het twintigste levensjaar. Dit kan een grote invloed uitoefenen op je zelfvertrouwen en gevoel van jeugd. Haarverlies is natuurlijk iets wat vaak wordt gezien als ouderdomskwaal en minder mooi is dan wel haar hebben. Dit is natuurlijk niet persé waar maar veel jonge mannen die hun haar ervaren het wel zo. Gelukkig is er tegenwoordig een manier om haarverlies te herstellen, namelijk een haartransplantatie. In dit artikel bespreken we wat je moet overwegen betreffende een haartransplantatie.

FUE & FUT

Er zijn twee verschillende soorten haartransplantaties. Er is een FUE transplantatie en een FUT transplantatie. Bij een FUT transplantatie wordt er een strip uit de achterkant van het hoofd gehaald waarna de haren uit de strip worden gehaald en teruggeplaatst worden op de kale plekken op de kruin en/of het voorhoofd. Het voordeel van deze methode is dat ze gemakkelijk een grote hoeveelheid haar kunnen oogsten. Het nadeel is dat er wel een litteken achterblijft op het achterhoofd. Dit betekent dat je niet meer zo gemakkelijk ja haar zeer kort knipt na de transplantatie. De andere optie is een FUE transplantatie. Bij een FUE transplantatie worden de haren een voor een uit het achterhoofd gehaald en teruggeplaatst. Bij deze techniek heb je een minimaal litteken. De FUE methode is tegenwoordig dan ook populairder.

Kosten

Een haartransplantatie heeft geen medische noodzaak en wordt gezien als een esthetische behandeling. Dit betekent dat je het zelf zult moeten betalen. Veel Nederlanders kiezen er tegenwoordig daarom voor om een haartransplantatie Istanbul te laten uitvoeren. Er is namelijk heel veel expertise betreffende deze operatie in Istanbul en daarnaast zijn de kosten een stuk lager.

Na de transplantatie

Het is belangrijk je te realiseren dat na de transplantatie je niet meteen het volle resultaat zult zien en weer een volle bos haar heeft. Het zal ongeveer een jaar duren voordat je het volle resultaat kunt zien. Je kunt in deze periode natuurlijk een pet of muts dragen. Maar doe dit niet de eerste weken na de transplantatie aangezien je de wondjes dan nog moeten genezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *