Een nieuwe monitor kopen? Let op deze twee belangrijke factoren

monitor kopen

Of je nu in het bezit bent van een desktop of een laptop, er zijn altijd genoeg redenen denkbaar waarom je een nieuwe monitor kopen. Bij een desktop is een monitor simpelweg noodzakelijk. Als je een laptop hebt dan zit daar natuurlijk wel al een beeldscherm in geïntegreerd. Vind je dat scherm echter te klein of niet goed genoeg, dan kun je hier alsnog een losse monitor aan koppelen. Deze monitor kan dan het beeldscherm van de laptop vervangen of versterken. In het laatste geval zou je dus met twee beeldschermen tegelijk werken. Hieronder lees je informatie over twee van de belangrijkste aspecten van een (nieuwe) monitor.

monitor kopen

Het formaat

Het formaat van je monitor zegt veel over het comfort waarmee je straks met je monitor en je computer als geheel gaat werken. Als je een intensieve gebruiker bent, dan is het dus aan te raden voor een niet te klein scherm te kiezen. 24 inch is dan in de meeste gevallen wel geschikt. Hierop kun je met gemak meerdere vensters tegelijk openen. Wil je op de monitor ook films kijken of gamen? Dan is iets groter – bijvoorbeeld 28 inch – meestal wenselijk.

De verhoudingen

Een beeldverhouding van 16:9 is bij een monitor voor een computer de standaard. Als je je computer voor thuisgebruik in bezit hebt of als je ermee studeert of werkt, dan volstaat 16:9 zonder enige twijfel. Tegenwoordig zijn er echter ook monitoren met heel andere schermverhoudingen te verkrijgen. Denk hierbij aan 21:9 of zelfs 32:9. Dergelijke schermen zijn ideaal om films op te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *