Bruikbare tips voor het gebruiken van je gehoorapparaat!  

Ouder worden is een prachtig iets, ook al gaan sommige lichamelijke functies erop achteruit. Een welbekend fenomeen onder ouderen is ook wel gehoorverlies. Bij gehoorverlies neemt je gehoor af. Je oren worden simpelweg slechter en je zult minder goed geluiden waarnemen. Gelukkig is ook hier tegenwoordig een simpele oplossing voor en dat is een gehoorapparaat. Een gehoorapparaat is een klein apparaatje dat in of achter je oor wordt geplaatst en naar jouw behoefte het geluid weer zal versterken. Draag je al een gehoorapparaat of ga je binnenkort een gehoorapparaat dragen? Dan hebben we hier een aantal handige en waardevolle tips voor je.

Pas op met hitte

Ieder hoortoestel is (voor een gedeelte) gemaakt van kunststof. Zoals we allemaal weten is kunststof geen grote fan van hitte. Let er daarom ook op dat het gehoorapparaat niet te lang wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de hete zon maar ook een föhn of de kachel kunnen al invloed hebben op het apparaatje. Het gehoorapparaat kan bij hoge temperaturen namelijk gaan vervormen waardoor het niet meer goed zal passen en een goed passend hoortoestel is natuurlijk wel zo fijn. Pas daarom om met de hitte om het draagcomfort zo optimaal mogelijk te houden.

Kijk uit met water

Nog iets waar het gehoorapparaat niet van houdt is water. Zeker de oudere modellen zijn hier totaal geen fan van en kunnen waterschade oplopen. Zeker voor sporters is dit iets om mee uit te kijken. Zweet kan namelijk ook al invloed hebben om het toestel. Ook mensen die het gehoorapparaat in het oor dragen vergeten het nog wel eens uit te doen omdat deze namelijk zichtbaar is, zoals bij het douchen bijvoorbeeld. Creëer daarom voor jezelf een routine zodat je het niet per ongeluk vergeet en check iedere keer weer even om je hoortoestel uit is voordat je iets met water gaat ondernemen.

Maak het gehoorapparaat tijdig schoon

Een gehoorapparaat is een gebruiksvoorwerp en wordt dus na verloop van tijd vies door stof, zweet en oorsmeer. Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt maar door vuil kan het zijn dat je gehoorapparaat minder goed gaat werken. Zorgen er daarom voor dat je het hoortoestel tijdig en om de goede manier schoon maakt. Niet met water dus, want daar houden ze niet zo van, maar met desinfecterende doekjes bijvoorbeeld. Wanneer het toestel schoon is zul je direct merken dat die veel beter functioneert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *