Handschoenen om mee te werken

Werk je met je handen dan is het verstandig om veiligheidshandschoenen te dragen, met de goede veiligheidshandschoenen zijn je handen beschermt tegen allerlei werkzaamheden. De kans dat je letsel oploopt aan je handen is door het dragen van de handschoenen een stuk kleiner, wel zijn er verschillende soorten en lang niet alle handschoenen zijn bijvoorbeeld bestemd tegen chemische stoffen. Voor een optimale bescherming en om veilig te kunnen werken, is de goede maat ook van belang. Op internet zijn speciale tips te vinden over de maat te berekenen van een veiligheidshandschoen.

Kiezen van een veiligheidshandschoen

Belangrijk om te weten bij het maken van een keuze is om te weten of de handschoenen gepoederd zijn, vaak is dit van toepassing bij wegwerphandschoenen van latex of vinyl. De poeder is eigenlijk maïszetmeel, en wordt vaak gebruikt om de handschoenen eenvoudiger aan en uit te kunnen trekken. Bij goede veiligheidshandschoenen wordt ook direct vocht en zweet sneller opgenomen, dit draagt zorg voor een prettig draagcomfort. De handschoenen zijn niet geschikt voor alle werkzaamheden, zo zijn ze niet te gebruiken in de voedingsindustrie omdat je niet wil dat de poeder in aanraking komt met je voedsel.

Normen bij handschoenen

Goede veiligheidshandschoenen zijn voorzien van een Europese norm, deze norm legt vast wat de basiseisen moeten zijn voor veiligheidshandschoenen. De regels zijn ook van toepassing op elektrische apparaten, persoonlijke beschermingsmiddelen en speelgoed. De handschoenen mogen bijvoorbeeld geen stoffen bevatten die allergieën kunnen veroorzaken, de maat moet voldoen aan de Europese maatvoering. Voor het werken met machines en beschermd te zijn tegen snijwonden heb je weer een andere norm handschoenen. Voor verschillende soorten beschermingen zijn er normen aan de handschoenen gesteld, die overigens op de handschoenen staan. Vaak begint de aanduiding met EN met een aantal cijfers erachter van de verschillende normen waar de handschoenen aan voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *