Het juiste overhemd

Je goed kleden als man is nogal een opgave. Al helemaal als je een pak moet dragen, voor wat voor gelegenheid dan ook. Er zijn weinig kledingstijlen die zo veel regels hebben als pakken. Je moet onthouden welke knoopjes van je jasje op welk moment wel en niet dichtgeknoopt moeten worden. Je schoenen moeten matchen met je riem. Je riem en je schoenen moeten ook wel weer matchen met de kleur van je pak, overhemd en stropdas. Die stropdas moet je leren knopen (en dat er natuurlijk uit laten zien is ook weer een hele klus). Maar heb je dat allemaal eindelijk onder de knie, dan ben je er nog niet. Je keuze in overhemd en stropdas zeggen veel over jouw persoonlijke smaak. Hoe zorg je dat je er stijlvol uitziet? 

Overhemd

Begin altijd met het kiezen van de grootste kledingstukken. Dus eerst het pak zelf, dan het overhemd. Wat je ook doet, deze twee mogen NIET vloeken met elkaar. Ze moeten elkaar aanvullen, waardoor ze beiden mooi zullen lijken. De meest gedragen kleuren pakken zijn donkere kleuren (zwart, grijs, donkerblauw). Voor formele gelegenheden zijn deze uitermate geschikt, en omdat dit niet de plek is om je excentriek te kleden, kan je hier het beste gaan voor een wit overhemd. Voor deze en andere gelegenheden, bijvoorbeeld op uw werk of een dinertje, is een blauw pak ook een veel gemaakte keuze. Blauw straalt vriendelijkheid uit. Wil je zakelijkheid uitstralen, kies dan ook voor een blauw overhemd. Let wel: niet exact dezelfde kleur blauw! Liever een lichtere variant. Een andere kleur mag ook, dat is wat speelser, maar zorg wel dat het een lichte kleur is en dat het niet vloekt. Heb je inspiratie nodig, neem dan eens een kijkje tussen de Eterna overhemden

Stropdas

Nu je de kleur van je pak en je overhemd weet, kun je nadenken over een stropdas. Het belangrijkste van stropdassen is de lengte. Dat heeft niks te maken met de gelegenheid en alles met je eigen lichaamslengte. Het onderste puntje van je das moet precies de bovenkant van je riem kunnen raken. Voor formele en zakelijke gelegenheden is het altijd goed om een neutrale das te kiezen zonder patroon. Het is sowieso handig om een zwarte das achter de hand te hebben. Wil je meer persoonlijkheid uitstralen of heb je een pak voor creatievere gelegenheden, dan kun je best gaan voor een uitgesproken kleur of patroon. Let er altijd op dat de kleuren van je stropdas niet vloeken met je overhemd en pak. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *