Lockdown? Vrijheid op het internet

Van lokale ondernemers die hun zaken moeten sluiten tot ouderen die de deur niet meer uit durven. De corona pandemie raakt ons allemaal. Naast de grote aanslag op de economie en de druk op de ziekenhuizen, staat er ook veel druk op de mentale gesteldheid van veel Nederlanders.

Beperkt contact buitenwereld

Door de pandemie is ons contact met de buitenwereld zeer beperkt. En dat nu al bijna een jaar lang. Vorig jaar gingen we initieel drie weken in lockdown. Niemand had verwacht dat die lockdown met zo veel maanden verlengd zou worden. Het lijkt een eindeloze tunnel waar we in zitten. En hoe wel we allemaal in diezelfde tunnel zitten, voelt het alsof we allemaal alleen in de tunnel zitten.

Nu er een pittig koudefront op ons af stevent, zullen de dagen thuis nóg langer aanvoelen. Even buiten een frisse neus halen zit er met temperaturen onder de nul voor velen niet meer in. Daarom wil ik je in deze blog een tip geven om je toch nog een beetje verbonden te voelen met de buitenwereld.

Vage kennissen

Iedereen heeft binnen de grenzen van de pandemie een select groepje mensen binnen zijn eigen corona-bubbel. Je beste vrienden en familie zie je misschien nog eens zo nu en dan. Maar hoe gaat het met die vage kennissen, die mensen die je nooit uit jezelf op zal zoeken maar met wie het wel altijd gezellig is om even een praatje te maken in de supermarkt? Een praatje met mensen die je niet of niet goed kent kan immers heel verfrissend zijn. Zeker nu je niet zo veel mee maakt om met elkaar over te praten.

Een gesprek online

Een oplossing voor dit gebrek kan je online vinden. Er zijn op internet talloze manieren om in contact te komen met mensen die je niet kent. Een chat met vreemden is nooit saai of voorspelbaar. Met een chat online heb je niets te verliezen. Je kunt er makkelijk voor kiezen hoe veel je over je zelf wil delen. Zit je ergens mee en wil je een ongefilterde mening van een vreemde horen? Wil je het gewoon even hebben over koetjes en kalfjes? Of misschien wil je je juist wel even als iemand anders voordoen? Alles kan online.

Wees op je hoede

En dat werkt natuurlijk twee kanten op. Ook jouw gesprekspartner heeft op het internet de vrijheid te zeggen en vragen wat hij wil. Wees altijd op je hoede wanneer mensen naar te persoonlijke details vragen, en deel nooit persoonsgegevens op het internet, zoals je adres of telefoonnummer.

Maar heb vooral veel plezier met de vrijheid die het internet te bieden heeft. In tijden van lockdown kan dat je wereld ontzettend verbreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *