Onze vakantietip: het Harz gebergte

Harz gebergte

Ben je nog aan het overwegen waar je volgende vakantie naartoe gaat? Denk er dan eens na over het Harz gebergte. Dit is een zeer mooi bergachtig gebied in Duitsland, midden in tussen de natuur en mooie stadjes. Daarnaast is er voor natuurliefhebbers enorm veel te doen, met de duizenden kilometers aan wandelwegen. Wil je hier meer over weten? Lees dan zeker eens verder.

Harz gebergte

Zo ziet je vakantie eruit

Zoals we al hebben aangegeven, is het een gebied vol met bergen. De hoogste berg gaat tevens wel 1142 meter hoog. Het is dan ook een walhalla voor alle hikers en wandelaar die stevige tochten willen lopen. Maar ook voor de natuurliefhebber is het de ideale locatie. En je kunt er zelfs een wintersportvakantie houden. Verder vind je er simpelweg zeer leuke Duitse dorpjes. Met bijvoorbeeld Quedlinburg, waar je tevens een mooi kasteel vindt wat op de Werelderfgoedlijst staat. Ook wil je zeker eens naar Goslar gaan, wat een rijke stad is met het keizerlijk paleis. Hier kun je tevens heerlijk neerstrijken op een van de terrassen en ‘s avonds een hapje eten. Mocht je van winkelen houden, dan is dat ook heel goed mogelijk.

Er is dus veel te doen en te zien in het Harz gebergte, en het is zeker de moeite om hier eens naartoe te gaan. We hebben niet eens alles besproken in dit artikel, waardoor je dus nog veel meer mogelijkheden hebt in dit prachtige gebied. Zeker de moeite waard dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *