Oorzaken en oplossingen van droog haar bij krullen

Curlsmith haarproducten kopen

Gekruld haar wordt eerder droog, dat is een feit. Dit betekent niet dat daar niks aan te doen is. Er zijn genoeg manieren om ervoor te zorgen dat het krullende haar er alsnog gezond en verzorgd uitziet. Hieronder staan een aantal tips, die je daarbij kunt gebruiken. Daarnaast is het misschien ook interessant om te weten waarom gekruld haar vaker droog is dan stijl haar. 

Oorzaken

Waarom krullend haar wat droger aandoet dat stijl haar, is eigenlijk vrij gemakkelijk. Het simpelweg omdat de structuur van krullend haar net wat anders is dan andere soorten haar. Hierdoor wordt het sneller pluizig. Het is van nature wat droger. Dit komt omdat het begin van gekruld haar (wat dus dichtbij de hoofdhuid zit), gebogen is. Hierdoor wordt natuurlijke hoofdhuidolie en talg niet gelijk over het haar verdeeld. Dit vermindert de hydratatie van je haar. Hier kun je dus eigenlijk niks aan doen. Dit effect kan trouwens ook nog eens versterkt worden bij vochtig weer. Gelukkig zijn er wel oplossingen, waarmee je je krullende haar er weer snel gezond gehydrateerd uit laat zien. 

Curlsmith haarproducten kopen

Oplossingen

Om te beginnen is het goed om een shampoo en conditioner te kopen die speciaal is voor krullend haar. Zo kun je bijvoorbeeld Curlsmith haarproducten kopen. In producten voor krullend haar zitten stoffen zoals oliën en extracten die ervoor zorgen dat de krullen niet pluizig worden, maar glanzend en elastisch. Daarnaast is het aan te raden om regelmatig een masker te gebruiken in het haar, bijvoorbeeld eens in de week. Haar wordt droger wanneer je het te vaak wast. Was je haar dus zo min mogelijk en gebruik koud water, wanneer je het dan toch wast. Ten slotte is het aan te raden om je haar niet ruw af te drogen en daarnaast je haar zo min mogelijk te borstelen of kammen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *