Tips tegen verveling

Na enkele weken lockdown kan de verveling wellicht toeslaan. Door COVID-19 zijn er veel minder leuke dingen te doen en zijn we natuurlijk erg beperkt in onze keuze uit activiteiten in het dagelijks leven. Het geheim van verveling tegen gaan is om jezelf af te vragen welke dingen je normaal zou willen doen maar waar je nooit tijd voor vrij hebt gemaakt. Lees hier een paar voorbeelden wat je kunt doen tijdens de verveling.

Wandelingen

Het eerste lentezonnetje is al weer geweest en komende tijd zal het steeds mooier weer worden. Om toch een beetje buiten te komen kun je een wandeling maken. Klinkt misschien saai maar er zijn prachtige natuurgebieden waar je kunt wandelen. Het is niet alleen goed om de verveling tegen te gaan maar daarnaast is het natuurlijk ook goed voor de gezondheid om af en toe eens een frisse neus te halen als je veel binnen zit. Op internet kun je opzoek gaan naar mooie natuurgebieden bij jou in de buurt en geniet van een heerlijke wandeling met een zonnetje.

Laat je inspireren door TED Talks

Als je je wilt laten inspireren en nieuwe inzichten wilt krijgen kun je TED Talks bekijken. Hierin worden sprekers uitgenodigd om in maximaal 18 minuten een presentatie te geven over hun expertise, een bepaald project of gewoon iets waarvan zij vinden dat het verspreid moet worden.  Deze onderwerpen laten je op een andere manier ergens naar kijken. De onderwerpen zijn zeer uiteenlopend zoals over de opwarming van de aarde tot social media trends. Zo kun je je tijd nuttig besteden door je te verdiepen in een onderwerp.

Lezen

Nog een tip voor als je je nuttig wilt maken tijdens de verveling is lezen. Misschien heb je al heel lang een boek liggen die je altijd al is wilde lezen. Als je vaak naar een beeldscherm kijkt is het natuurlijk ook wel is goed om je ogen wat rusttijd te geven. Je kunt namelijk van lang naar een scherm kijken vel hoofdpijn krijgen. Dus leg je telefoon even opzij en ga lekker een boek lezen die al lang op je ligt te wachten.

Hulp nodig?

Heb je serieuze problemen door de coronacrisis zoals depressieve gevoelens of dysthymie dan kun je terecht bij www.aeffectivity.com. Daar kun je terecht voor online therapie en hierbij krijg je online therapie met een psycholoog. Aeffectivity werkt met een combinatie van gesprekken en gespecialiseerde online behandelprogramma's. De gesprekken worden geheel veilig gevoerd door middel van een beveiligde videoverbinding. 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *