Tips voor booteigenaren

Antivries van Talamex

Wie over een eigen boot of jacht beschikt, moet natuurlijk zorgen dat er altijd voldoende accessoires en spullen aan boord zijn die ingezet kunne worden als zich problemen voordoen. Met name in de winter is dit belangrijk, zeker als het vriest. Je wilt ook dan optimaal gebruik kunnen maken van je boot. Maar welke spullen en benodigdheden moet je als booteigenaar allemaal meenemen als je een eind gaat varen of een korte of langere tijd met je schip op vakantie gaat? In dit artikel zetten we de meest cruciale ‘gadgets’ voor waterliefhebbers voor je op een rijte.

Antivries van Talamex: onmisbaar in de winter

Wie op koude winterdagen of in het najaar met zijn of haar boot wil kunnen varen, moeten zeker antivries van Talamex mee aan boord nemen. Antivries van Talamex is namelijk ene ideaal middel om snel bevroren onderdelen van je boot te ontvriezen, mocht dat nodig zijn bij lage temperaturen.

Materialen voor noodsituaties

Tijdens een boottocht kan er natuurlijk van alles gebeuren. Daarom is het van belang om als booteigenaar te zorgen dat je de juiste veiligheidsspullen aan boord hebt. Denk aan reddingsboeien, zwemvesten, een brandblusser, een zaklamp en soortgelijke spullen. Mocht zich een noodsituatie voordoen, dan kun je snel ingrijpen en erger voorkomen!

Antivries van Talamex

Houd je aan de basisregels die op het water gelden

Ongelukken voorkomen is beter dan genezen achteraf. Zorg er daarom voor dat je als schipper op het water een heer in het waterverkeer bent. Als je je houdt aan de basis vaarregels, dan kan er eigenlijk niet veel meer misgaan. Enkele cruciale regels zijn dat vrachtverkeer voorrang heeft, je als booteigenaar zoveel mogelijk rechts vaart en je een zo recht mogelijke koers aanhoudt. Het beste is om, zekere als je met een relatief groot jacht of een zeilschip vaart, een bijpassend vaarbewijs te halen.

Voorkom overlast voor mensen, dieren en voor de natuur

als booteigenaar is het ook van belang om met andere mensen, met de dieren in de omgeving en met de natuur rekening te houden tijdens het varen. Ga niet onnodig lopen claxonneren, pas je snelheid aan aan de omgeving en houd rekening met de omliggende natuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *