Tiramisu recept

recept tiramisu

Ben jij een echte zoetekauw die gek is op desserts? Dan moet je deze tekst lezen, want in dit artikel geef ik je een recept voor tiramisu. Tiramisu is een populair Italiaans nagerecht dat bij iedereen in de smaak valt. Het is een ideaal dessert om te maken als je met vrienden of familie gaat dineren. Denk bijvoorbeeld aan een kerstdiner.

Recept tiramisu

Als eerste heb je de volgende ingrediënten nodig voor het maken van tiramisu:

  • Espresso
  • Ei
  • Lange vingers
  • Mascarpone
  • Cacao poeder
  • Fijne kristalsuiker
recept tiramisu

Stap 1: Als eerst begin je met het zetten van espresso en laat dit vervolgens afkoelen. Daarna splits je de eieren en houd je de dooiers apart. Doe de eiwitten vervolgens in een schone kom en klop het met een mixer met gardes stijf.

Stap 2: Dan moet je de dooiers in een andere kom kloppen met de suiker in tot het een luchtige crème wordt. Schep dan de mascarpone er in delen doorheen en spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.

Stap 3: Schenk daarna de afgekoelde espresso in een diep bord. Haal ongeveer de helft van de lange vingers volledig door de espresso heen en bedek de bodem van de ovenschaal hiermee (doop ze er 1 voor 1 in om ervoor te zorgen dat er voldoende espresso smaak aan zit). Als je dit gedaan hebt ga je de helft van het mascarponemengsel hierover verdelen. Bestrooi dit met cacaopoeder (een zeef kan hierbij helpen). De rest van de lange vingers doop je ook in de espresso en leg je weer bovenop de cacaopoeder. Vervolgens doe je er nog een laag mascarponemengsel bovenop en hier doe je dan weer cacaopoeder overheen. Tot slot moet je het nu nog 3 uur afgedekt in de koelkast laten opstijven.

Bij het lezen van het recept loopt het water me al in de mond. Het is zeker een leuk en lekker recept om eens een keer thuis uit te proberen. Het bereiden duurt ongeveer 20 minuten en daarna moet het nog 3 uur staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *