Triggers tijdens werk

Werken vandaag de dag kan lastig zijn. We hebben de beste wetten en arbeidsvoorwaarden tegenwoordig, zeker in het westen, maar het feit blijft dat onze aandachtsspanne niet gemaakt is om 8 uur per dag te focussen op werk. Vanuit de prehistorie heeft  de mens altijd moeten werken voor zijn of haar eten. Vandaag de dag kunnen we van onze verdiensten niet alleen eten kopen, maar ook mooie spullen. Het dient gezegd te worden dat wij vaak ook deze spullen nodig hebben om goed te functioneren binnen de maatschappij. Een van die dingen is onze telefoon. Veel spullen helpen ons onze lasten lichter te maken en sneller af te ronden. In het geval van mobiele apparaten echter, is dit nog maar de vraag. Je zal vast merken dat het hebben van een mobieltje niet de dag makkelijker maakt. Het levert natuurlijk voordelen maar ook nadelen. Daar wil ik het graag nu over hebben.

De revolutie

Mocht je nog twijfelen of telefoons je meer helpen dan in de weg staan dan heb ik een voorbeeld voor je. Iemand verwoordde het laatst heel duidelijk tegen mij. Toen fietsen werden uitgevonden klaagde er niemand. Het werd sociaal geaccepteerd dat er fietsen waren en dat men er sneller mee kon bewegen. Dus gebruikte iedereen die er een kon kopen ze. In het geval van het mobieltje is er sprake van iets anders. Een fiets vraagt namelijk nooit om je aandacht als je hem niet gebruikt. Het hulpmiddel staat simpelweg daar om gebruikt te worden wanneer je hem nodig hebt. Bij een mobieltje is dat anders. Dit apparaat vraag per dag meer dan 50 keer om je aandacht en als je een kleine aandachtsspanne hebt dan ben je makkelijk afgeleid. Het kan zijn dat je een simpele berekening wil maken op je telefoon maar dan zie je jezelf al heel snel social media checken. Dit is niet per se erg maar wat doe je eraan als het je in de weg zit?

Hulp zoeken

Zelf had ik last van een social media verslaving. Elke dag keek ik zo’n 500 keer op mijn telefoon zelfs als ik geen trillende functie in mijn broekzak voelde. Het kwam tot het punt dat ik het zelfs checkte tijdens mijn nachtrust, ik werd dan letterlijk wakker om te kijken wat er aan de hand was met mijn vrienden. Ik kreeg hulp bij social media verslaving van sobrietyonline.nl. Deze instantie helpt je omgaan met je telefoon. Het zijn simpele stappen, maar voor mij was het nodig dat iemand me vertelde hoe het zat voordat ik er naar kon handelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *