Uitvaart tijdens corona

StockSnap_91KVXXZQWQ

De maatregelen rondom het coronavirus zijn het afgelopen jaar vaak veranderd. Dit heeft te maken met versoepelingen en aanscherpingen. Zo geldt er sinds deze maand geen maximum aantal bezoekers meer voor uitvaarten. Hierbij geldt wel dat de 1,5 meter gehouden moet worden. Wat nog meer de regels zijn voor een uitvaart tijdens deze pandemie, lees je in deze blog.

Vervallen regels

Er geldt dus geen maximum aantal bezoekers voor uitvaarten. Ook de verplichte registratie, gezondheidscheck en een vaste zitplaats zijn vervallen. Wel moeten bezoekers van een uitvaart nog steeds altijd 1,5 meter afstand houden. Daarmee kan de maximale capaciteit van de uitvaartlocatie worden benut. Om de 1,5 meter te handhaven, wordt geadviseerd om bezoekers vaste zitplekken te geven. 

Condoleance

Voor een condoleance gelden dezelfde regels. Vindt de condoleance plaats in een uitvaartcentrum of een andere locatie waar een plechtigheid plaatsvindt voor een uitvaart? Dan geldt dat aanwezigen 1,5 meter afstand houden. Wanneer de condoleance plaatsvindt op een andere locatie (bijvoorbeeld in een restaurant), dan gelden de coronaregels voor de horeca.

Quarantaine

Vanaf 1 juni 2021 geldt voor reizigers uit aangewezen zeer hoogrisicogebieden een quarantaineplicht. De quarantaineplicht geldt niet als je vanwege een uitvaart uit een zeer hoogrisicogebied reist. 

Door de ingang van deze nieuwe coronaregels, wordt het afscheid nemen van een dierbare een stuk mooier. Familie, vrienden en kennissen kunnen weer gezamenlijk afscheid nemen. Heb jij vragen op het gebied van de huidige coronaregels rondom uitvaarten? Dan raden wij je aan om in gesprek te gaan met de door jou uitgekozen uitvaartondernemer. Bijvoorbeeld Haaksma & de Haan Uitvaart in Heerenveen. Maar ook voor uitverzorging in Wommels kun je bij hen terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *