Voordelen van een hottub

Naast dat het hebben van een verwarmde hottub ontzettend leuk en ontspannend is zitten er ook een aantal gezondheidsvoordelen aan. Als je last hebt van schommelende bloedsuikers is het goed om regelmatig een warm bad in je hottub te nemen. Je glucosepiek kan namelijk met wel 10 procent dalen. Dezelfde eiwitten die vrijkomen bij ontstekingen en infecties om je lichaam te beschermen komen namelijk ook vrij tijdens een warm bad. Om je zenuwstelsel te beschermen tegen de schade die een te hoge bloedsuikerspiegel kan veroorzaken, zorgen deze eiwitten ervoor dat je bloedsuikerspiegel tijdelijk daalt.

Verbranding van calorieën

Een ander voordeel van een hottub is dat je calorieën kan verbranden terwijl je stil zit. Met een half uurtje doorbrengen in een warm bad verbrand je namelijk evenveel calorieën als met een half uur stevig doorwandelen. Doordat de temperatuur in het lichaam omhoog gaat, stijgt de stofwisseling ook. Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit meer hoeft te sporten. Sporten blijft intensiever en er zijn ook andere gezondheidsvoordelen aan verbonden dan enkel het verbranden van calorieën. Maar je kunt dus wel lekker een glas wijn drinken terwijl je in je hottub zit zonder je druk te maken om de calorieën.

Als je ziek bent

Ook kan je een hottub kopen als je je niet zo lekker voelt. Griep en verkoudheid zijn virussen. Een warm bad lost ze niet perse op natuurlijk. Maar de warmte zorgt er wel voor dat je bloedcirculatie sneller verloopt en dit voorkomt dat bacterien en virussen zich makkelijker kunnen verspreiden. Het imuunsysteem van je lichaam wordt geactiveerd en ondersteund. Een warm bad is dus zeker goed voor je als je niet lekker bent. Het is wel belangrijk dat je niet langer dan 20 minuten in het warme water blijft als je ziek bent. Eigenlijk is tien minuten al voldoende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *