Waarom je car cleaning niet moet verwaarlozen

Als je een auto hebt dan is car cleaning ofwel het schoonmaken van je auto zeer belangrijk. Wat mensen niet altijd realiseren is dat wanneer je een auto goed schoonmaakt, deze ook langer meegaat. Dat geldt niet alleen voor de binnenkant maar ook zeker voor de buitenkant. Veel autobezitters vinden het echter een rotklus en zijn er liever geen tijd aan kwijt. In dat geval kun je er altijd voor kiezen om je auto te laten schoonmaken.

De opties

Er zijn een hoop opties als je een auto wil laten schoonmaken. Je kunt het bijvoorbeeld aan de kinderen vragen en ze er een kleinigheidje voor geven. De vraag is natuurlijk hoe nauwkeurig de klus dan geklaard wordt en of je niet alsnog zelf staat schoon te maken omdat je niet tevreden bent met het resultaat. Een andere optie is om naar een wasstraat te gaan. Deze vind je soms al bij kleinere tankstations. Vaak werken ze volledig automatisch en blijf je zelf in de auto zitten terwijl je door de wasstraat gaat. Deze manier van schoonmaken is al veel effectiever, maar er kleeft een nadeel aan. Je hebt dan immers alleen de binnenkant gedaan. 

 car cleaning

Grote wasstraten

Er zijn echter ook aanbieders die een grote wasstraat hebben met bijvoorbeeld ook een deel voor de binnenkant. Vaak kun je daar je auto parkeren en zelf schoonmaken met een handige stofzuiger, doekjes en meer. Er staat ook een prullenbak waar je eventuele rotzooi in kwijt kunt die in je auto is opgestapeld door de tijd heen. Dit heeft natuurlijk nog een nadeel: je moet het zelf doen.

Volledige service

Juist voor de mensen die het zat zijn om zelf met sponsjes en stofzuigers in de weer te gaan, zijn er nu extra grote wasstraten in het leven geroepen waar ze volledige service bieden. Je auto wordt daar van de buitenkant zeer grondig schoongemaakt, inclusief wax en drogen. Daarna kom je op een tweede deel van de wasstraat waar de auto op een band staat. Je stapt uit, neemt even plaats en een aantal mensen gaan in rap tempo door de binnenkant heen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *