Waarom lenen om een auto te kopen

auto financieren

Waarom zou jij geld gaan lenen bij de bank, of misschien wel bij familie of vrienden, om vervolgens van dit geld een auto te gaan kopen? Je bouwt immers een schuld op en schulden zijn natuurlijk nooit iets waar je naar uit kijkt. In de praktijk ligt dit echter een stukje genuanceerder en geld lenen ter financiering van een auto is zo’n gek idee nog helemaal niet. Het kopen van een auto is voor nagenoeg iedereen een grote en belangrijke stap in hun leven en het is een aankoop die je niet zomaar eventjes financiert. Een auto is vaak één van de duurste bezittingen van een persoon en het is dan ook niet zo gek dat je niet in een keer een dure auto kunt betalen. Precies om deze reden is het al geen gek idee om geld te lenen om een auto financieren. Of het nu je eerste auto wordt, of dat je graag een nieuwe wilt: een auto kopen is en blijft duur en bovendien spannend. In dit artikel zal ik kort en kernachtig weergeven waarom jij geld zou moeten lenen om een auto te kopen.

Persoonlijke lening

De meest voorkomende vormen van kredietverstrekking ter financiering van een auto is het aangaan van een persoonlijke lening. Een persoonlijke lening aangaan met de bank kent een hoop voordelen, duidelijkheid is hier de belangrijkste van. Wanneer je een persoonlijke lening aangaat met de bank, wil deze natuurlijk alle zaakjes netjes op orde hebben en zekerheid hebben. Daarom zijn bij een persoonlijke lening van te voren al de looptijd, de hoogte van de lening en de maandelijkse lasten bekend. Op deze manier heb je duidelijkheid en inzicht van welke kosten de lening met zich meebrengt. Over deze lening betaal je natuurlijk wel rente, meestal ergens tussen de 5% en 10%.

auto financieren

Je bent eigenaar

Je financiert je nieuwe auto natuurlijk met geleend geld, maar je wordt wel volledig eigenaar. Je mag doen en laten wat je wilt met je auto en er zitten geen beperkingen aan. Je betaald de lening netjes maandelijks af en als je de auto over een paar jaar weer door wilt verkopen, kan je er in één klap veel geld mee verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *