Wat biedt de PS5 ons nou precies?

PS5

Een zucht van verlichting en zeker ook van opwinding ging door game minded Nederland toen daar dan eindelijk de PS5 was. De logische opvolger van de PS4 werd al op voorhand bewierookt en de vraag was dan ook of Sony die verwachtingen waar kon maken. Hoewel het nog geen tijd is voor de afrekening, kan wel al geconcludeerd worden dat de PS5 daadwerkelijk iets toevoegt.

PS5

Nieuwe standaard met de DualSense

Wat de PlayStation 5 precies toevoegt? In elk geval een nieuwe standaard wat betreft de controller. Want met de DualSense is de lat door Sony wel heel erg hoog gelegd. De controller maakt alles wel heel echt. Wel hel erg gedetailleerd ook. Ook de audio en het geluid zijn imponerend. Was het tot en met de PS4 toch vaak een wat eentonig geheel wat betreft het geluid, met de PS5 hoor je alles. Zelfs die ene regendruppel op het raam.

De digitale uitvoering van de PS5 is goedkoper dan die met schijfstation

Bijzonder is dat er twee uitvoeringen zijn van de PS5. De ene is de traditionele, met schrijfstation dus gewoon. Er is echter ook een Digital Edition. Deze variant heeft geen schijfstation. Je koopt je games nu digitaal. Vanwege het ontbreken van een schijfstation, is de digitale uitvoering toch wel behoorlijk goedkoper dan de uitvoering die wel over een schijfstation beschikt. Met de digitale variant kun je dus alleen streamen, in plaats van dat je vanaf een schijf afspeelt. De variant met schijfstation beschikt overigens standaard over een 4K Blu-ray speler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *