Wat voor computer heb je nodig?

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder computer of laptop. Door de grote vraag daarnaar, worden er erg veel opties aangeboden op de markt. Dat maakt het voor de gemiddelde mens, die daar niet zo veel verstand van heeft, lastig om een keuze te maken. Wat voor device heb je dan eigenlijk nodig? Alles wat je kiest kan goed werken, als het maar aansluit bij wat je nodig hebt.

Kantoor

Heb je iets nodig om op te werken en gebruik je vooral apps zoals Excel en Word, dan zit je met een simpele PC al gebakken. Die programma’s vragen niet om veel werkgeheugen en verder kan je er prima op internetten en mailen. Als je op kantoor werkt is dit al meer dan genoeg. 

Creatief

Wil je een computer of laptop waarop je vooral de creatievere applicaties wil gaan draaien, dan is het verstandig om voor een iMac te gaan. En als je veel wil kunnen reizen met je bestanden kun je een MacBook kiezen. Hier werken apps om bijvoorbeeld film, graphic design of muziek mee te maken het beste op. Let wel op dat je genoeg werkgeheugen kiest, anders kan het alsnog zijn dat je apparaat deze meestal best wel zware programma’s niet trekt. 

Mobiel

Wil je vooral iets dat makkelijk mee te nemen is en hoef je er niet zo veel ingewikkelds mee, dan is een tablet een goede keuze. Je kunt hier eventueel een toetsenbord aan koppelen. Zeer geschikt om notities mee te maken, maar ook om online meetings mee bij te wonen. En het grote voordeel van tablets is dat ze bijna niks wegen en in veel formaten komen. Ideaal als je op veel verschillende plekken komt voor je werk. 

Gamen

Als je vooral iets wil voor de lol omdat je van gamen houdt, moet je dat weer in een andere hoek zoeken. Als je het niet erg vindt om een wat groter apparaat in je kamer te zetten heb je waarschijnlijk de beste kwaliteit. Games zijn namelijk nogal zwaar voor computers, door de graphics die spellen hebben. Daarom ben je het beste af met een game PC. Deze zijn speciaal gebouwd om goed te functioneren ondanks dat er veel van ze gevraagd wordt. 

Er zijn nog eindeloos veel details en verschillen tussen alle soorten computers, maar dit zijn de grootste richtlijnen voor je keuze. Als je weet wat je wil, kan je wat dieper ingaan op deze kleine verschillenen zo de perfecte computer voor jou vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *