Zo maak je de tuin helemaal klaar voor de lente

Het eerste lenteweer van het jaar was dit jaar wel erg vroeg, al in februari konden we even met de lentejas en een zonnebril op ons hoofd buiten van het zonnetje genieten. Het verschil met een aantal dagen daarvoor, toen er centimeters sneeuw lag en we op natuurijs konden schaatsen, kon haast niet groter. Niet zo vreemd dat de stadsparken, natuurgebieden en stranden dan ook druk bezocht werden. Nu de eerste lentekriebels weer zijn opgeborreld staan veel mensen te popelen om hun tuin op te knappen om straks, zodra de échte lente begint, optimaal van de tuin te kunnen genieten. Een aantal tips om je tuin klaar te maken voor die periode lees je hieronder.

 

De aanleg van de tuin

Zijn de tegels nog in goede staat of zijn deze wellicht toe aan vervanging? Of wil je de tegels wel vervangen voor een gazon? Zou een veranda niet een goede toevoeging zijn voor de tuin? Het begint allemaal bij de aanleg van je tuin. Bedenk van tevoren goed wat je wilt en begin op tijd met het maken van een moodboard en ontwerp. Een goed begin is het halve werk, je wilt liever niet halverwege voor verassingen komen te staan. Een goed tuinontwerp kun je prima zelf maken, begin simpelweg met een plattegrond en een lijst met materialen en spullen die je hebt. Denk ook alvast na over het plan met betrekking tot beplanting en verlichting. Als je er toch niet helemaal uitkomt kun je je laten adviseren door een expert die met jou de mogelijkheden bespreekt. Een frisse blik van een vriend of familielid kan je ook al gauw tot nieuwe inzichten brengen.

 

Het onderhoud

Als de inrichting van jouw tuin al helemaal naar wens is, dan kun je deze stap overslaan en gelijk beginnen aan een onderhoudsbeurt. Onkruid vindt zijn weg snel tussen de tegels en zal als eerst weggehaald moeten worden. Je zult al snel merken dat de tuin hierna weer een stuk schoner oogt, al zijn we er natuurlijk nog niet. De hagen en bomen moeten worden gesnoeid, het gras moet worden gemaaid en tegels moeten worden gereinigd met een hogedrukspuit.

 

Zo maak je het af

Nu je tuin de juiste indeling heeft en weer helemaal schoon is kun je aan de leukste klus beginnen, namelijk de finishing touch. Zorg voor voldoende groen in je tuin of zelfs een leuk boompje. Vervang je tuinmeubelen voor een comfortabele loungebank buiten of ultieme relax stoel. Als je wat meer ruimte hebt kun je online eens kijken voor volledige loungesets, zo kun je van de lente optimaal met al jouw vrienden genieten van het weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *